ممکن است اینطور فکر کنید که نام میوه کیوی ، نشان دهنده زادگاه رویش آن است؛ اما کاملا در اشتباه هستید! امروزه افراد مختلف گمان می کنند که این میوه آبدار و خوشمزه ، میوه بومی کشور نیوزیلند است؛ اما اینطور نیست. اگر ریشه های بومی این میوه را دنبال کنید، به کشور چین می رسید. در این مقاله از سایت دکتر چک قصد داریم تا به خواص و فواید بسیار میوه کیوی و همین طور ارائه اطلاعات کامل درباره نحوه تهیه اسکراب و ماسک کیوی بپردازیم.

در گذشته، مردم بومی چین نام این میوه را یانگ تائو (YANG TAO) گذاشتند؛ معادل امروزی این کلمه، انگور فرنگی چینی است.در قرن بیستم، ایزابل فریزر(محقق) انگور فرنگی چینی را از کشور چین به سواحل نیوزیلند صادر کرد. مدتی نگذشت که این میوه به دلیل ظاهر زیبایش از کشوری به کشور دیگر منتقل شد و تولیدات آن به طور گسترده در سراسر جهان صورت گرفت.

امروزه کشور ایتالیا پیشرو در تولید این میوه است. پس از آن کشورهای نیوزیلند، شیلی، فرانسه، ژاپن و ایالات متحده در رتبه های بعدی قرار دارند.

تعادلی که میان طعم شیرین و ترش و همین طور مزه آبدار آن وجود دارد، باعث شده است تا میوه کیوی به سرعت در میان مردم نیوزیلند به شهرت برسد؛ بنابراین بعد از صادرات به کشور نیوزیلند، مردم این کشور تصمیم گرفتند، به دلیل شباهت عجیب و غریبی که میان پرنده بومی کشورشان و میوه کیوی وجود داشت، نام این را میوه تغییر دهند و نام « کیوی» بروی آن بگذارند.

کیوی نوعی میوه شبیه به توت است که به اندازه یک تخم مرغ معمولی است. پوست کرکی و قهوه ای رنگ آن، این میوه سبز رنگ و به نسبت ترش را در خود جای داده است که دانه های مشکی رنگ آن، در نقاط مرکزی سفید و خامه ای رنگی پراکنده شده اند. ظاهر خاص و منحصر به فرد آن باعث شده است که کیوی برتر از سایر میوه های توت مانند شود و توجه ها را به خود جلب کند.

علاوه بر این، کیوی میوه ای مورد پسند تمام ذائقه هاست و دلیل آن هم ماهیت آبدار و دلپذیر آن به شمار می‌رود. تنها طعم و مزه آن نیست که طرفداران بسیاری را مجذوب خود کرده است، بلکه خواص پزشکی آن است که نام این میوه را سر زبان ها انداخته است.

خواص میوه کیوی

وقتی کیوی را به صورت برش های کوچک تقسیم می کنید: می توانید نمایی جدید به انواع دسرها، اسموتی ها، حبوبات و سالادها بخشید و به دلیل ظاهر، مزه و رنگی که دارد، برای انواع ظروف میوه مناسب است.

با وجود این، افراد، بیشتر به نوع خام و تازه این میوه علاقه دارند. یکی از کارکردهای میوه کیوی نرم کردن گوشت و سم زدایی ، در پختن غذاست؛ به دلیل وجود نوعی آنزیم به نام« اکتینیدین» است که در کیوی وجود دارد.

همین طور صرف نظر از این که میوه کیوی در آماده سازی بعضی از ادویه های گوشت و سرخ کردن آن‌ها نقش دارد، از این میوه می‌توان به عنوان یک آنزیم جهت شکستن پروتئین های شیر استفاده کرد.

با مواد مغذی و خواص میوه کیوی بیشتر آشنا شوید

درست است که کیوی ظاهری فریبنده و طعم خوشمزه دارد، اما این میوه خواص بسیاری دارد که نباید از آن ها غافل شد. یکی دیگر از دلایلی که برای خوردن کیوی توصیه می شود، وجود مواد مغذی بسیار در آن است که این میوه را همواره به یک میوه بی رقیب در ظرف میوه تبدیل کرده است.

کیوی به عنوان منبع غنی از ویتامین C (آسکوربیک اسید) شناخته می شود و حاوی مقدار قابل توجهی از ویتامین A، E و K است. ویژگی های این میوه تنها به برخورداری اش از ویتامین ها محدود نمی شود؛ بلکه خواص معدنی آن هم در برمی گیرد که شامل: مقدار فراوانی از پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر می‌شود.

اگر امتیاز حاوی فیبرهای رژیمی را به این میوه اضافه کنیم، خواص آن کامل و بی نظیر می شود. علاوه بر این، فراموش نکنید که مقدار کربوهیدرات و کالری کیوی بسیار کم است.

ارزش مواد مغذی میوه سبز رنگ و خام کیوی در هر 100 گرم :

آب                گرم                83.07

انرژی            کیلو کالری          61

پروتئین          گرم                 1014

چربی کل       گرم               0.52

کربوهیدرات    گرم              14.66

فیبر              گرم                 3.0

قند              گرم                8.99

کلسیم          میلی گرم          34

آهن             میلی گرم        0.31

منیزیم               میلی گرم       17

فسفر                 میلی گرم       34

پتاسیم              میلی گرم       312

ویتامین C             میلی گرم       92.7

نیاسین               میلی گرم         0.341

فولات                میکرو گرم          25

ویتامین A            میکرو گرم       4

ویتامین E           میلی گرم        1.46

ویتامین K          میکرو گرم          40.3

از آن جایی که امروزه میوه کیوی به طور گسترده، در سراسر دنیا، کشت و پرورش داده می شود، به راحتی با مراجعه به مغازه میوه فروشی محل سکونت تان، می توانید این میوه را تهیه کنید.

زمانی که به میوه فروشی می روید، با دو نوع کیوی روبرو می شوید: کیوی سبز هایوارد و کیوی طلایی. کیوی سبز هایوارد، مزه ای میان توت فرنگی، موز و آناناس دارد؛ اما نوع طلایی کیوی: قسمت گوشتی اش زرد رنگ است، مزه ای استوایی و نسبت به نوع سبز آن، میزان ترشی کمتری دارد.

توصیه خرید کیوی مرغوب: در میوه فروشی به دنبال کیوی هایی باشید که بزرگ و معطر و پوست شان کاملا صاف و بدون چین خوردگی باشد. قسمت دیگر این میوه، همان پوست قهوه ای کرک دارش است که عموم مردم از خوردن آن غافل شده اند؛ در حالی که منبع مقوی در همان جا قرار گرفته است.

پوست کیوی منبع عالی از فیبر رژیمی انحلال ناپذیر است که می تواند به دلیل ملین بودنش، یبوست را برطرف کند. وقتی که پوست کیوی را نخورده و در سطل آشغال می ریزید، مثل این است که این منبع عالی را دور انداخته اید؛ پس توصیه می کنیم که از این پس، پوست آن را بشویید تا حالت کرکی اش از بین برود و سپس آن را ، با پوست نوش جان کنید.

امروزه دسترسی به کیوی در غالب پودر، قرص یا کپسول بسیار راحت شده است؛ اما با خرید این محصولات، تنها خودتان را گمراه کرده اید و در عین حال از مزایای اصلی این میوه غافل می شوید. زیرا خواص محصولات تجاری هرگز قابل قیاس با خواص خود میوه طبیعی نیست.

با خصوصیت های کیوی بیشتر آشنا شوید؛ تقویت سلامت فرد

در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به 10 مورد از برترین خواص میوه کیوی اشاره کنیم.

  1.  تقویت سیستم گوارش؛
  2. تقویت سیستم ایمنی بدن؛
  3. تقویت بینایی؛
  4. ضامن سلامت قلبی- عروقی؛
  5. تقویت کنترل فشار خون؛
  6. مبارزه با آکنه؛
  7. بازسازی پوست با ماسک صورت؛
  8. بهبود کیفیت خواب؛
  9. کمک به درمان آسم؛
  10. بهبود وضعیت خشکی پوست با اسکراب کیوی.

kiwi

1. تقویت سیستم گوارش

با مصرف روز افزون میوه کیوی، می توان از بسیاری از مشکلات دستگاه گوارش رهایی یافت. این میوه نه تنها به فیبر رژیمی مجهز شده است؛ بلکه حاوی نوعی آنزیم پروتئولیتیک به نام اکتینیدین هم می باشد. کار این آنزیم، کمک به شکستن سریع پروتئین هاست: بیشتر شبیه به شکستن کاپسایسین در فلفل قرمز یا بروملین در آناناس است.

از آن جایی که این میوه در درمان سندروم تحریک پذیر روده موثر است، بسیاری از افراد به مصرف آن علاقه دارند.

تحقیقی در سال 2010، در روزنامه کشاورزی و شیمی، تحت شرایط آزمایشگاهی، گزارش داده است:«عصاره کیوی حاوی مقدار قابل توجهی اکتینیدین است که این ماده باعث تحریک گوارش برخی از پروتئین های خوراکی (اما نه تمام پروتئین ها)می شود.»

مقاله ای دیگر در سال 2013، در روزنامه پیشرفت ها در زمینه تحقیقات غذا و مواد مغذی، به چاپ رسید که در آن، بار دیگر بر تاثیر مثبت میوه کیوی در گوارش غذا، اشاره شد. در نتیجه محققان از خواص منحصر به فرد این میوه به اطمینان خاطر رسیدند.

عصاره میوه کیوی، به تنهایی، به سوخت و ساز تعدادی از پروتئین های موجود در مواد غذایی، مثل؛ ماست، پنیر، ماهی و تخم مرغ های خام، کمک می کند.

علاوه بر این که میوه کیوی در گوارش پروتئین ها نقش دارد، در پیشگیری از ابتلا به یبوست و همین طور تامین سلامت مسیر گوارش و کارکرد درست آن هم نقش دارد؛ به علت وجود فیبر و مواد پروبیوتیک است که در این میوه یافت می‌شود.

نکته دیگری که درباره میوه کیوی و فیبر موجود در آن اهمیت دارد، این است که وجود فیبر در آن ، باعث می‌شود تا میل شما به خوردن بیش از حد میان وعده‌ها و اشتهایتان به خوردن غذا را کم می‌کند؛ در نتیجه در کاهش وزن هم تاثیرگذار است. علاوه بر این، کیوی یکی از میوه هایی است که خواص قلیایی بسیار زیادی دارد؛ از این رو در به تعادل رسیدن گوارش غذا نقش اساسی دارد.

2. تقویت سیستم ایمنی بدن

مقدار زیاد ویتامین C موجود در کیوی، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می کند. درحقیقت این آنتی اکسیدان به کمک سیستم ایمنی بدن رفته و از او در برابر ابتلا به انواع بیماری ها محافظت می کند. همین طور، پاتوژن های خطرناک نمی توانند برای بدن مشکلی ایجاد کنند.

محققان در مقاله ای، در سال2007، در روزنامه مواد مغذی، به تاثیر میوه کیوی اشاره کردند. نتایج آن‌ها حاکی از این است:« بدن ، به نسبت سایر میوه های حاوی آنتی اکسیدان مثل: اسفناج و فلفل قرمز، می‌تواند به راحتی و کارایی بهتر، آنتی اکسیدان موجود در کیوی را جذب کند.»

مقاله دیگری در سال 2013 ، در همین زمینه، در روزنامه کانادایی فیزیولوژی و داروشناسی، گزارش داده است:« از آن جایی که کیوی به عنوان منبعی غنی از آنتی اکسیدان شناخته می شود، از بدن در برابر آسیب های درونی فرآیند اکسایش محافظت می‌کند، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و شدت و میزان بروز بیماری هایی، مثل: سرماخوردگی و آنفولانزا را در افراد در معرض خطر، مثل بزرگسالان و کودکان، بسیار کاهش می دهد.»

از دیگر ویژگی های منحصر به فرد این میوه، می توان به وجود مقدار قابل توجهی از ویتامین E در آن اشاره کرد. ویتامین E تعداد سلول های دفاعی T در بدن را افزایش می‌دهد که از این رو به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. هر چقدر که میزان ویتامین E بدن بیشتر شود، بدن هم به سادگی، در برابر انواع بیماری ها مقاومت می‌کند.

3. تقویت بینایی

همان طور که در قسمت قبل هم اشاره کردیم، میوه کیوی حاوی ترکیبات بی نظیری است که تقویت چشم و قدرت بینایی یکی از آن هاست. این میوه حاوی ترکیباتی با نام های لوتئین و زآکسانتین است که در تقویت سلامت چشم مفید هستند: لوتئین تعداد رنگ دانه های موجود در خال ( نقطه‌ای که به رنگ زرد و  بیضی شکل است و نزدیک به مرکز شبکیه چشم قرار دارد) را افزایش می دهد. همین‌طور، خال هم از شبکیه چشم محافظت می‌کند و خطر تباهی لکه خالدار را کاهش می‌دهد.

فواید کیوی برای پوست

از طرف دیگر، زآکسانتین از خال چشم محافظت کرده و از تاثیر اشعه های خطرناک فرا بنفش (UV) جلوگیری می‌کند. در صورت رسیدن این اشعه ها به چشم، فرد دچار مشکلات مربوط به دید و خستگی چشم، خواهد شد.

همان طور که در قسمت های قبل هم اشاره کردیم، میوه کیوی حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین C است که این ویتامین از ایجاد آب مروارید جلوگیری می کند. علاوه بر این، ویتامین A موجود در این میوه برای چشم شما بسیار مفید است و مسئولیت حفاظت از قرنیه را برعهده دارد.

4. ضامن سلامت قلبی عروقی

کیوی غنی از ویتامین های C و E، پروفنول ها و مقدار قابل توجهی از پتاسیم است. تمام این موارد در کنار هم، سلامت قلبی عروقی فرد را تضمین می کنند.

وجود آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین های C و E، در پاکسازی خون از وجود رادیکال های آزاد نقش موثری دارد و از این رو، از سلول ها در برابر امواجی که ممکن است با بیماری های قلبی عروقی در ارتباط باشد، مانند: آترواسکلروز (تصلب شریان) محافظت می کند.

ورزش و میوه kiwi

همچنین، با مصرف کیوی، خطر ایجاد لخته های خونی کاهش می‌یابد و به همین میزان، از تعداد سلول های چربی موجود در خون هم کاسته می شود. محققان تلاش کردند تا خواص ضد لختگی مصرف کیوی را با مصرف روزانه قرص آسپیرین مقایسه کنند: در این تحقیقات، به این نتیجه رسیدند که این میوه همان‌قدر برای بدن مفید است که قرص برای سلامت قلب فایده دارد.

از این گذشته، میوه کیوی فاقد هر گونه عواض جانبی (قرص آسپیرین بسیار، برای بدن مضر است) مثل: خونریزی، التهاب روده و معده می‌باشد.

دانشمندان طی تحقیقات سال2014، در شرایط آزمایشگاهی، در روزنامه pellets، به این نتیجه رسیده اند :« اگر فردی برای مدت 28 روز، روزانه 2 یا 3 عدد کیوی مصرف کند، خطر لخته شدن خون تا 18 درصد در او کاهش می یابد.» علاوه بر آن، کیوی بر مقدار تری‌گلیسیریدهای موجود در خون هم تاثیر می گذارد. با مصرف این میوه، سطح تری گلیسیریدهای خون تا 15 درصد کاهش پیدا می کند. البته باید بگوییم که این میوه تاثیری بر سطح کلسترول های خون ندارد.

این میوه غنی از فیبر و پتاسیم است؛ درنتیجه سلامت قلب را تضمین می‌کند و خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی را به شدت کاهش می‌دهد. کیوی پتاسیم موجود در خون را افزایش می‌دهد، مقدار سدیم خون را تنظیم می‌کند و فشار خون را روی میزان معین، ثابت نگه می‌دارد.

5. تقویت کنترل فشار خون

نه تنها مصرف این میوه برای بیماران مبتلا به دیابت مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ بلکه در کنترل سطح قند خونشان هم موثر است. ضریب گلیسمیک ضریبی است که به غذای معین داده می شود و نشان دهنده میزان تاثیر آن غذا، بر میزان قند یا گلوکز می باشد. ضریب بسیار پایین، یعنی بین 47 تا 58 می باشد؛ یعنی در افراد مختلف افزایش ناگهانی مقدار قند خون وجود ندارد.

همان طور که در قسمت قبل هم اشاره کردیم، مقدار فیبر این میوه بالاست؛ اما مقدار کربوهیدرات بسیار ناچیزی دارد. در نتیجه، سطح قند خون را تنظیم می‌کند و کلسترول را به شدت کاهش می دهد. از دیگر خواص این میوه می توان به تاثیر آن برای بیماران دیابتی اشاره کرد. با مصرف این میوه، مشکلات ناشی از دیابت، اعم از زخم پای دیابت (یکی از عوارض قابل توجه دیابت است و بیشترین قسمت عوارض پای دیابتی را تشکیل می دهد)هم بهبود می یابند.

طبقه یافته های پزشکی در سال 2014، در روزنامه تحقیقات علوم پزشکی، مشخص شد که ترکیبات طبیعی موجود در کیوی، از جمله آنزیم های انحلال پروتئین، در روند بهبود زخم ها بسیار موثر هستند. با توجه به فواید بی شماری که کیوی دارد، دانشمندان اعلام کردند که این میوه در روند بهبود زخم پای دیابت عصبی بسیار تاثیر گذار است. 

توجه: سبک زندگی ناسالم و الگوهای غذایی نامناسب، می تواند به طور کلی فواید این میوه را بی اثر کند! بهترین راه مصرف کیوی، جایگزین کردن آن به جای میان وعده های چرب یا حاوی قند فراوان است.

6. مبارزه با آکنه

از دیگر فواید بی نظیر کیوی می توان به اثر بخشی آن در بهبود آکنه اشاره کرد. کیوی غنی از خواص ضد التهاب است و از همین رو می‌تواند در مقابله با آکنه و جوش بسیار موثر باشد. بعلاوه، مصرف این میوه علائم آکنه، مثل: درد و التهاب ناشی از جوش را از بین می‌برد.

مسلما می دانید که کیوی غنی از آنتی اکسیدان ویتامین E است و در حفظ رطوبت پوست و افزایش خاصیت ارتجایی اش تاثیر فوق العاده ای دارد. ویتامین E موجود در آن، زخم های ناشی از جوش را التیام می بخشد. البته همچنان باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود تا صحت این دسته از فواید آن تایید شود.

نحوه استفاده از کیوی جهت بهبود آکنه:

  • میوه کیوی را خرد کرده و به صورت موضعی روی پوست صورت تان قرار دهید. اجازه دهید تا خشک شود. تا زمان بهبود کامل آکنه، روزانه این کار را تکرار کنید.
  • مغز نیشکر را با یک قاشق غذا خوری از آب لیمو و عسل ترکیب کنید. ترکیب را به مدت 15 دقیقه روی پوست صورت تان قرار دهید. صورت تان را با آب سرد بشویید؛ اما با حوله خشک نکنید. یک بار در هفته، از این ماسک استفاده کنید تا از جوش تان از بین برود.

7. بازسازی پوست با ماسک

از آن جایی که کیوی غنی از ویتامین C است، همواره باعث جوان سازی و شفافی پوست می شود. این ویتامین از آسیب های پوستی ناشی از آفتاب، آلودگی هوا و افزایش سن جلوگیری می کند.

اسکراب کیوی

کیوی منجر به تحریک بازسازی سلول های پوستی و تولید کالوژن می‌شود و از این رو، با خشکی پوست مبارزه می‌کند و نرمی را به پوست تان برمی گرداند. همچنین این میوه به تامین رطوبت پوست کمک کرده و باعث درخشندگی و شفافیت آن می شود.

نحوه تهیه ماسک کیوی:

  1. مغز کیوی را خارج کنید و به همراه یک موز رسیده در ظرفی قرار دهید. با چنگال به خوبی ترکیب را له کنید.
  2. یک قاشق غذا خوری ماست ساده را به ترکیب اضافه کنید.
  3. ماسک را روی پوست صورت تان قرار دهید.
  4. اجازه دهید به مدت 20 تا 30 دقیقه روی پوست بماند.
  5. حوله نرمی را زیر آب ولرم گرفته به آرامی ترکیب را از روی صورت تان پاک کنید.
  6. صورت تان را با ولرم بشویید و سپس خشک کنید.
  7. هفته ای یک مرتبه، از این ماسک استفاده کنید.

8. بهبود کیفیت خواب

بهترین راه حل برای آن دسته از افرادی که با کوچیک ترین صدایی، خوابی شان به کلی به هم میریزد و دیگر نمی توانند بخوابند، مصرف کیوی است. این میوه که ترش مزه و در عین حال شیرین است، از ترکیبات پزشکی بسیاری، از جمله انواع آنتی اکسیدان ها و سروتونین ساخته شده است که این ترکیبات در کنار یک دیگر، به بهبود خواب فرد و رهایی او از اختلالات خوابی کمک بسیاری می کنند.

محققان در مقاله‌ای، در سال 2011، در روزنامه مواد مغذی بالینی اقیانوس آرام، به یافته های علمی جدیدی درباره این میوه رسیده اند. آن ها اقدام به بررسی رابطه میان مصرف کیوی و بهبود کیفیت خواب در بزرگسالان کردند. در نتیجه این تحقیقات، گزارش شده است:« این احتمال وجود دارد که کیوی باعث شروع خوابی خوب، افزایش مدت زمان و کیفیت آن در بزرگسالان ضشود.»

خواب راحت

البته باز هم، باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود تا خواص بی نظیر و تاثیر آن بر خواب فرد آشکار شود.

توصیه می کنیم برای داشتن خواب خوب، یک ساعت قبل از خواب، 2 عدد کیوی میل کنید.

9. کمک به درمان آسم

میوه کیوی باعث می شود که فرد از علائم آسم، مانند: خس خس سینه و سرفه های گاه و بیگاه خلاص شود؛ زیرا این میوه از ویتامین C و برخی از آنتی اکسیدان های فعال برخوردار است.

جالب است بدانید که مقدار ویتامین C موجود در کیوی، تقریبا دو برابر مقدار موجود در هر کدام از مرکبات دیگر، مثل: پرتقال و لیمو شیرین، است. ویتامین C موجود در این میوه، در فعالیت سوخت و ساز هیستامین (یک آمین زیستی است که در واکنش های ایمنی موضعی، تنظیم عملکرد روده و به عنوان یک انتقال دهنده عصبی در سیستم عصبی موثر است) و پروستاگلاندین (یکی از مهم ترین واسطه های شیمیایی در داخل بدن است که با تاثیر بر روی گیرنده های مختلف سلولی، اثرات متنوعی در بدن دارد) دخالت دارد. این دو مواد وظیفه بهبود آسم یا تنگ کردن مجراهای تنفسی را بر عهده دارند.

طبق مقاله ای در سال 2000، در روزنامه توراکس به چاپ رسید که در آن یافته های پزشکی، حاصل از آزمایشات درباره تاثیر مرکبات و کیوی، آشکار شدند: این آزمایش بر روی بیش از 18.000 کودک، بین سنین 6 تا 7 سال که در قسمت های مرکزی و شمالی ایتالیا زندگی می کردند، صورت گرفت. در این گزارش محققان اعلام کردند که افرادی که به مقدار قابل توجهی از مرکبات، بخصوص میوه کیوی (5 وعده از 7 وعده هفتگی) مصرف کردند، خس خس سینه تا 44 درصد، در این افراد کاهش یافت.

بعلاوه، این میوه تاثیر فوق العاده دیگری هم دارد که نباید از آن غافل شوید؛ از جمله: کاهش تعداد دفعات تنگی نفس، سرفه های شبانه، سرفه های مزمن و آبریزش بینی.

10. بهبود وضعیت لب خشک شده با اسکراب کیوی

فعالیت کیوی مشابه فعالیت محصولات تجاری جهت از بین بردن سلول های مرده از سطح پوست است که در درمان خشکی و ترک خوردگی لب ها موثر است و سلول های مرده پوست را از بین می‌برد.

علاوه بر این، وجود ویتامین C و انواع پلی فنول ها در این میوه،  خشکی لبهایتان و سیاهی آن ها را برطرف می‌کنند.

طرز تهیه اسکراب کیوی:

  1. یک قاشق چای خوری از کیوی له شده را در ظرف بریزید.
  2. یک قاشق چای خوری شکر و یک قاشق غذا خوری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  3. ترکیبات را به خوبی با هم ترکیب کنید و روی لب های تان بگذارید.
  4. با انگشت به خوبی اسکراب را روی لب تان قرار دهید.
  5. با آب ولرم به خوبی لب ها را بشویید.
  6. لب تان را خشک کرده و یک مرطوب کننده ملایم بزنید.
  7. یک یا دو بار، در هفته از این اسکراب استفاده کنید.

همان طور که در این مقاله از سایت دکتر چک مطالعه کردید، کیوی خواص بسیاری دارد که درمان آکنه و آسم، یکی از ویژگی‌های آن به شمار می روند. بعلاوه، توصیه می کنیم که مصرف روزانه این میوه را فراموش نکنید!


مطالب مرتبط را حتما مطالعه کنید :

زمستان را با ۱۰ خوراکی خاص سپری کنید تا همیشه سالم و تندرست بمانید
خواص درمانی موز و فواید آن برای روده ، زخم معده و سلامتی کلی بدن
خواص گریپ فروت برای فشار خون ، سلامتی و لاغری

 

منبع