یکی از محققان به بررسی ویژگی های بهترین رژیم غذایی سالم برای کاهش وزن، سلامت قلب و دیابت پرداخته است.

باید این نکته را در نظر داشته باشید که رژیم غذایی الزاما یک گرایش زودگذر نیست و متشکل از مواد خوراکی و نوشیدنی هایی است که باید به طور منظم آن ها را مصرف کنید. معمولا هر کدام از رژیم های غذایی موجود، یک دلیل مشخص را دنبال می کنند؛ مثلا هدف بعضی از آن ها کاهش وزن، بعضی دیگر کم کردن کلسترول خون یا تنظیم قند خون می باشد.

ویژگی های رژیم غذایی سالم

این محقق در ادامه به یک چک لیست از ویژگی های یک رژیم غذایی سالم و مقوی اشاره می کند.

1. رژیم غذایی سالم سرشار از مواد مغذی است.

یکی از فاکتورهای مهم در سنجش یک رژیم غذایی، میزان مواد مغذی موجود در آن است. از هر دسته غذایی باید یک غذا اضافه شود.

با این که با کمک رژیم های غذایی فاقد حبوبات و غلات وزن کم می کنید، اما این کاهش وزن سالم نخواهد بود.

مثلا رژیم هایی که میزان کربوهیدرات محدودی دارند، معمولا میزان فیبر کمی هم دارند. رژیم هایی که گوشت قرمز در آن ها زیاد مصرف می شود، اغلب سرشار از چربی های اشباع شده هستند؛ این چربی ها ریسک ابتلا به بیماری قلبی را بالا می برند.

t=”رژیم غذایی سالم” width=”673″ height=”461″ />

2. میوه و سبزیجات فراوانی دارند.

تاکنون بارها و بارها در مطالعات مختلف ثابت شده است که سالم ترین رژیم های غذایی، آن هایی هستند که سرشار از میوه و سبزیجات هستند.

میوه و سبزیجات ریسک ابتلا به بیماری قلبی عروقی، فشار خون بالا، سرطان های خاص و دیابت را کم می کنند.

این گروه غذایی، سرشار از ویتامین، مواد معدنی، آنتی اکسیدان و فیبر بوده اما کالری خیلی کمی دارند.

3. غلات سبوس دار جایگاه ویژه ای دارد.

برخلاف یک باور رایج، برای کم کردن وزن حتما باید غلات سبوس دار مصرف کنید؛ به این خاطر که سرشار از مواد مغذی و فیبر بوده و ریسک ابتلا به بیماری های مزمن را کم می کنند. این غذاها حتی برای دستگاه گوارش هم خوب هستند.

غلات سبوس دار شامل جو دوسر، برنج قهوه ای، پاستا و نان گندم می شود.

4. چربی های سالم حذف نشده اند.

هر یک گرم از چربی ها حاوی نه کالری اما هر یک گرم از پروتئین و کربوهیدرات ها حاوی چهار کالری است.

منابع سالم تامین چربی باید در رژیم غذایی سالم وجود داشته باشند؛ مثل روغن زیتون، آواکادو، آجیل و خشکبار و دانه ها.

5. ریسک ابتلا به بیماری را کم می کند.

یک رژیم غذایی سالم باید ریسک ابتلا به بیماری های مزمن مرتبط با رژیم غذایی، مثل دیابت، بیماری قلبی و فشار خون را کم کند.

6. تبعیت از آن ها آسان است.

این روزها رژیم های غذایی سخت، بر پایه تئوری های علمی یا کالری شماری به وجود آمده اند که تبعیت از آن ها را سخت کرده و فرد نمی تواند برای مدت طولانی به آن ها پایبند باشد.