احتمالا شما هم این روزها مطالب زیادی درباره التهاب و رژیم غذایی ضدالتهاب شنیده اید. در بسیاری از رژیم های غذایی، توجه زیادی به التهاب کل بدن و کاهش التهاب با کمک رژیم می شود. کاهش التهاب در بلند مدت به سلامت بدن کمک می کند. با ایجاد یک سری تغییرات در رژیم غذایی خود می توانید به این هدف برسید.

منظور از التهاب چیست؟

به گفته یک متخصص تغذیه، “التهاب در اصل واکنش طبیعی بدن نسبت به یک مشکل است. وقتی یک قسمت از بدنتان را با کاغذ می برید، این قسمت قرمز و کمی ملتهب می شود؛ به این خاطر که بدن فرایند ترمیم و مداوا را شروع کرده است.”

 رژیم غذایی ضدالتهاب

التهاب مزمن و رژیم غذایی

وقتی که میزان التهاب زیاد می شود، دیگر به آن به چشم یک مکانیسم دفاعی برای درمان عارضه ها نگاه نمی شود؛ این التهاب زیاد دردسرساز می شود. به مرور زمان، بدن دچار التهاب مزمن می شود.

به گفته یک محقق، “التهاب مزمن باعث نابودی بدن می شود؛ به این خاطر که سن سلول ها را زیاد می کند.”

التهاب مزمن علائم مشخصی دارد؛ مثل درد عضلات، درد یا سفتی مفاصل. بر اساس یافته های مطالعه ای که در سال 2019 انجام شد، التهاب مزمن ریسک بروز این مشکلات را زیاد می کند:

رژیم غذایی ضدالتهاب؛ بهترین خوراکی ها برای مبارزه با التهاب

خوراکی های گیاهی، ترکیبات مفیدی دارند که التهاب مزمن را کم می کنند؛ ترکیباتی مثل:

  • ویتامین A: این ویتامین به تنظیم دستگاه ایمنی بدن کمک می کند.
  • ویتامین C: این ویتامین موجب سلامت سیستم ایمنی بدن شده و در عین حال، مانع از آسیب دیدن سلول ها می شود.
  • ویتامین E: به واسطه این ویتامین، سیستم ایمنی بدن می تواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد.
  • فیبر: خوراکی های سرشار از فیبر، موجب بهبود هضم غذا، کاهش کلسترول و التهاب می شوند.

17 خوراکی برای کاهش التهاب

  1. مارچوبه؛
  2. سبزیجات برگ دار؛
  3. توت ها؛
  4. آواکادو؛
  5. لوبیا؛
  6. قهوه؛
  7. مرکبات؛
  8. هندوانه؛
  9. شکلات تلخ؛
  10. ادویه ها و گیاهان دارویی؛
  11. روغن زیتون؛
  12. ماهی؛
  13. آناناس؛
  14. چای؛
  15. غلات سبوس دار؛
  16. گردو؛
  17. خوراکی های تخمیر شده.

رژیم غذایی ضدالتهاب؛ خوراکی هایی که موجب التهاب می شوند

در عین حال که میزان مصرف خوراکی های گفته شده را زیاد می کنید، باید میزان مصرف این خوراکی ها را هم محدود کنید زیرا موجب بروز التهاب مزمن می شوند.

  • خوراکی های فراوری شده و کربوهیدرات های اصلاح شده: این خوراکی ها با افزایش ناگهانی قند خون، موجب افزایش التهاب می شوند.
  • غذاهای سرخ شده: این غذاها سرشار از چربی های ناسالم، سدیم و قند هستند؛ این ترکیبات همگی به التهاب مزمن ختم می شوند.
  • نوشیدنی های حاوی قند و خوراکی هایی که قند افزوده دارند: قند و شکر یکی از اصلی ترین دلایل افزایش التهاب هستند.
  • مشروبات الکلی: طبق توصیه محققان، باید دور مشروبات الکلی را خط بکشید.
  • گوشت قرمز: زیاده روی در مصرف گوشت قرمز باعث افزایش تعداد نشانگرهای التهاب در بدن می شود.