در این مقاله از سایت دکتر چک به 15 ماده خوراکی و شرایطی شگفت انگیز اشاره می کنیم که فشار خون را افزایش می دهند.

چه چیزی فشار را بالا میبرد؟

قند و شکر

نقشی که قند و شکر در افزایش فشار خون دارد بسیار بیشتر از نقش نمک می باشد؛ علی الخصوص اگر خوراکی های فراوری شده مانند شیره ذرت غنی از فروکتوز را مصرف کنید. افرادی که میزان قند و شکر در رژیم غذایی شان بیشتر است، اعداد بالایی و پایینی فشار خون شان بیشتر است.

تنها مصرف مقدار اندکی نمک کافی است تا فشار سیستولیک قلب (شماره بالایی یا فشار ایجاد شده در زمان ضربان قلب) 15 و فشار دیاستولیک قلب (شماره پایینی یا فشار ایجاد شده در میان دو ضربان قلب) از 9 زیاد شود.

تنهایی

تنهایی تنها به این مسئله مربوط نمی شود که چند نفر دوست و آشنا دارید؛ بلکه درباره احساس وابستگی است و تنها به واسطه افسردگی یا اضطراب نمی توان تاثیرات تنهایی را توضیح داد. این مسئله به مرور زمان بدتر می شود. در مطالعه ای که انجام شد مشخص شد که پس از گذشت 4 سال، فشار خون افرادی که تنها هستند از 14 عدد بیشتر است. محققان بر این باور هستند که ترس از پذیرفته نشدن و ناامیدی و احساس نگرانی از وضعیت امنیت و آرامش باعث تغییر در نحوه عملکرد بدن می شوند.

آپنه خواب

افرادی به آپنه خواب مبتلا هستند در معرض ابتلا به فشار خون بالا و دیگر بیماری های قلبی قرار دارند. فردی که خواب است و در نفس کشیدنش وقفه ایجاد می شود، سیستم عصبی بدنش اقدام به آزاد سازی مواد شیمیایی می کند که این مواد خود باعث افزایش فشار خون می شوند. علاوه بر این، زمانی که میزان اکسیژن در بدن کم شود، دیواره رگ های خونی آسیب دیده و بدن دیگر نمی تواند فشار خون را تنظیم کند.

عدم دریافت میزان کافی پتاسیم

چیز هایی که فشار خون را بالا میبرد

در کلیه باید میان سدیم و پتاسیم تعادل برقرار شود تا همواره میزان کافی از مایعات در بدن باقی بماند. پس حتی اگر میزان نمک موجود در رژیم غذایی تان کم باشد و در عین حال مقدار کافی میوه، سبزیجات، لوبیا، محصولات لبنی کم چرب یا ماهی مصرف نکنید، باز هم فشار خون تان بالا است. شاید پیش خودتان فکر کنید که پتاسیم تنها در موز وجود دارد اما باید بگوییم که این ماده معدنی در کلم بروکلی، شاه بلوط، اسفناج و دیگر گیاه های برگ دار سبز نیز وجود دارد.

احساس درد

دردهای ناگهانی یا شدید باعث افزایش هوشیاری سیستم ایمنی بدنی شده و میزان فشار خون را افزایش می دهد. هر زمان که دست تان را داخل آب یخ می کنید، ناخن انگشتان یا گونه را فشار داده یا فشار الکترونیکی به انگشتان تان وارد می شود، فشار خون بالا می رود.

مصرف مکمل های گیاهی

مصرف مکمل های دارویی همگی باعث افزایش میزان فشار خون شده یا عملکرد دیگر داروها از جمله داروهایی که برای تنظیم فشار خون مصرف می کنید را نیز تغییر می دهد.

مشکلات تیروئیدی

زمانی که غده تیروئید به خوبی کار نکرده و میزان کافی هورمون تیروئید تولید نکند، میزان ضربان قلب و میزان چسبندگی شریان ها کاهش می یابد. از دیگر عواقب ناشی از کم شدن میزان این هورمون می توان به زیاد شدن میزان کلسترول بد یا LDL اشاره کرد که این عارضه نیز باعث سفت شدن شریان ها می شود. فردی که دچار مشکلات تیروئیدی است، خون با سرعت بیشتری در شریان هایش گردش کرده، به دیواره ها فشار وارد کرده و میزان فشار خون را زیاد می کند.

با وجود این که این مسئله زیاد رواج ندارد اما زمانی که میزان هورمون تیروئید در بدن زیاد می شود، ضربان قلب سریع تر و محکم تر شده و باعث می شود که شماره های قلب زیاد شوند.

دفع مدفوع و ادرار

مطالعه ای بر روی خانم هایی انجام شد که برای حداقل 3 ساعت به دستشویی نرفته بودند و در پایان مشخص شد که میزان فشار سیستولیک به طور متوسط تا 4 شماره و فشار دیاستولیک نیز تا 3 شماره زیاد شده است.

تاثیرات نرفتن به دستشویی در خانم ها و آقایان با سن و سال های مختلف، یکسان است. وقتی که سن فرد بیشتر می شود، میزان فشار خون هم بیشتر می شود؛ پس باید به طور منظم فشار خون را اندازه گیری کنید. بهتر است که به طور منظم مثانه تان را خالی کنید.

مصرف داروهای غیراستروئیدی ضد التهابی (NSAIDs)

مصرف تمام داروهای غیراستروئیدی ضد التهابی مانند آسپیرین و ایبوپروفن باعث افزایش شماره فشار سیستولیک و دیاستولیک می شود؛ و مهم نیست که فشار خون داشته باشید یا نه. با وجود این که مصرف این گونه داروها تنها تا چندین شماره فشار قلب را زیاد می کند، اما تاثیراتی که به جای می گذارد بسیار زیاد هستند؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که مصرف این داروها تاثیر بیشتری بر روی برخی از افراد دارد.

داروهای از بین برنده گرفتگی بینی

ترکیباتی مانند سودوافدرین و فنیل افرین باعث تنگ شدن شریان های خون می شوند. یعنی این که مقدار زیادی از خون در یک فضای کوچک به هم فشرده می شوند. مصرف این گونه داروها باعث می شود که عملکرد داروهای فشار خون ضعیف شود. اگر فشار خون داشته باشید، پزشک یا دکتر داروساز با تجویز داروهای بدون نسخه برای درمان مشکلات سینوسی و سرما خوردگی که امن تر هستند، کمک می کنند تا گرفتگی بینی از بین برود.

کم شدن میزان آب بدن

زمانی که میزان آب موجود در سلول ها کم شود، رگ های خونی به یک دیگر می چسبند زیرا مغز یک سیگنال به غده هیپوفیز ارسال کرده و دستور می دهد که مواد شیمیایی موجود در خود را ترشح کند. در این شرایط، میزان آب دفع شده از کلیه ها کم شده تا آب در بدن باقی بماند و ادامه این شرایط شریان های خونی نازک در مغز و قلب را تحریک کرده تا بیشتر منقبض شوند.

کنترل باروری با داروهای هورمونی

در تمام شیوه های کنترل بارداری از هورمون هایی استفاده می شود که این هورمون ها رگ های خونی را باریک کرده و باعث می شوند که فشار خون زیاد شود. خانم هایی که بیش از 35 سال سن دارند، دچار اضافه وزن هستند یا سیگار می کشند، بیشتر در معرض افزایش فشار خون قرار دارند. از این رو، باید هر 6 تا 12 ماه یک بار میزان فشار خون کنترل شود. اگر میزان استروژن در بدن کم شود، فشار خون به حد نرمال برمی گردد.

مطب دکتر

کدام میوه فشار خون را بالا میبرد

زمانی که میزان فشار خون را در خانه اندازه گیری می کنید، با زمانی که در مطب و پزشک آن را اندازه گیری می کند، شماره های متفاوتی مشاهده می کنید. این شرایط که پزشکان قدیمی به آن “تاثیر لایه سفید” می گویند، باعث افزایش میزان فشار خون می شود؛ در این شرایط، فشار خون سیستولیک تا 10 شماره و فشار دیاستولیک تا 5 شماره زیاد می شود. این افزایش ناگهانی به دلیل اضطراب در مطب دکتر یا شرایط عصبی اتفاق می افتد.

صحبت کردن

مهم نیست که کجا هستید، جوان هستید یا پیر، صحبت کردن باعث افزایش فشار خون می شود. هر چقدر که میزان فشار خون تان بیشتر باشد، در هنگام صحبت کردن عددها بیشتر می شوند. تاثیرات ناشی از صحبت کردن نیز تا چندین دقیقه باقی می مانند. به نظر می رسد که احساسات ناشی از سخن گفتن بیشتر از تکان دادن دهان باعث افزایش فشار خون می شوند.

داروهای ضد افسردگی

مصرف داروهایی که مواد شیمایی موجود در مغز مانند دوپامین، نوراپی نفرین و سروتین – از جمله ونلافکسین (Effexor)، بازدارنده های مونوآمین اکسیداز (MAOIS)، قرص های ضد افسردگی تری سیسلیک و فلوکستین (Prozac, Sarafem) – را هدف قرار می دهند، نه تنها باعث تغییر خلق و خوی بلکه باعث افزایش فشار خون نیز می شوند. بازدارنده های بازجذب سروتوتین انتخابی (SSRIs) نیز اگر همراه با لیتیوم یا دیگر داروها که بر میزان سروتونین تاثیر می گذارند مصرف شود، باعث افزایش فشار خون می شود.