بدن ما برای انجام فعالیت های خود به مقداری از انواع ویتامین ها که ترکیب های طبیعی هستند، نیاز دارد. تعدادی از این ویتامین ها را از مواد غذایی دریافت می کنیم و بعضی از آن ها در داخل بدن تولید نمی شوند. یکی از واکنش های طبیعی بدن در برابر ورزش کردن و استرس عرق کردن است. در نتیجه عرق کردن، الکترولیت ها و همین طور یک سری از ویتامین ها مثل ویتامین C و مواد ضروری از بدن خارج می شوند. هدف از عرق کردن این است که دمای داخل بدن به تعادل برسد. اما کمبود چه ویتامینی باعث تعریق زیاد میشود ؟ در این مقاله از دکتر چک میخواهیم به همین موضوع اشاره کنیم. با ما همراه باشید…

ویتامین هایی که کمبود آن ها در بدن باعث تعریق زیاد می شود

آیا تعریق زیاد باعث اذیت شما می شود؟ در ادامه ویتامین هایی که کمبود آنها بیشترین نقش در تعریق زیاد را دارند خدمت شما معرفی می کنیم. اما اگر میخواهید علت های متفاوت تعریق زیاد رو هم بدانید ایـــن مــقاله را هم بخوانید.

1. ویتامین D

ویتامین D نوعی ویتامین حل شونده در چربی است که شامل ویتامین های D1، D2 و D3 می شود. بدن به طور طبیعی با تماس با نور خورشید خودش اقدام به تولید این ویتامین می کند.

ویتامین D وظایف مهمی را در بدن در اختیار دارد. مبارزه با بیماری ها مثل بیماری قلبی و بیماری های جدی، تنظیم خلق و خوی و کم کردن افسردگی و کمک به کم کردن وزن از جمله وظایف این ویتامین در بدن است.

از جمله علائم ناشی از کمبود ویتامین D در بدن که نمی توان از آن ها غافل شد می توان به عرق کردن بیش از حد معمول در قسمت گردن، پیشانی و سر اشاره کرد.

نشانه های دیگری که در ادامه فرد در خود مشاهده می کند شامل استخوان درد، مشکلات روده و احساس افسردگی می باشند.

با مصرف مکمل های دارویی و خوراکی هایی مثل ماهی سالمون، ماهی تن، میگو، زرده تخم مرغ، شیر و ماست می توان میزان این ویتامین را در بدن افزایش داد.

البته وجود بیش از حد این ویتامین در بدن عواقب ناگواری هم در بر دارد مثل حالت تهوع، استفراغ، شکم درد، از دست رفتن آب بدن و افزایش تشنگی.

2. ویتامین های دسته B

دومین ویتامین که کمبود آن در بدن باعث زیاد عرق کردن می شود، ویتامین های دسته B است. این ویتامین ها نقش مهمی در عملکرد درست سلول های بدن بر عهده دارد.

ویتامین B به بدن کمک کرده تا مواد غذایی را به انرژی تبدیل کرده، سلول های خونی جدید تولید کرده و سلامت سلول های پوستی، مغز و دیگر بافت ها را حفظ کند.

عدم مصرف کافی مکمل های حاوی این ویتامین و مواد غذایی منجر به کم شدن میزان این ویتامین در بدن و در نتیجه افزایش تعریق می شود.

ویتامین B به هشت دسته تقسیم می شود که هر کدام وظایف مخصوص به خودشان را دارند.

مثلا وظیفه ویتامین B12 در بدن این است که باعث عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی شود، به تولید و تنظیم DNA کمک کرده و تولید انرژی کند. از جمله علائم ناشی از کم شدن میزان این ویتامین در بدن می توان به خستگی، ضعف، یبوست، از دست دادن اشتها و کم شدن وزن اشاره کرد که با مصرف شیر و ماست می توان میزان این ویتامین را در بدن افزایش داد.

یا مثلا هنگامی که میزان ویتامین B6 در بدن کم می شود با علائمی مثل افسردگی، حالت تهوع و کم خونی مواجه می شوید و مصرف ماهی، ماکیان، سیب زمینی و سبزیجات علاج آن است.

سیستم غدد درون ریز و عصبی نقش مهم در مبارزه با استرس دارند؛ پس هنگامی که فرد دچار استرس می شود، این دستگاه ها شروع به تولید هورمون های استرس مثل آدرنالین کرده و با استرس مبارزه می کنند.

چگونه با از دست رفتن ویتامین ها و مواد مغذی از بدن در هنگام عرق کردن مقابله کنیم؟

عرق کردن باعث از دست رفتن مواد ارزشمندی مثل سدیم، پتاسیم و کلسیم از بدن می شود که هر کدام از این الکترولیت ها وظایف و نقش های مهمی در بدن بر عهده دارند.

ویتامین C که نوعی آنتی اکسیدان بوده و فواید زیادی برای بدن دارد هم به واسطه عرق کردن از بدن دفع می شود.

همان طور که در قسمت بالا هم اشاره کردیم، افزایش تعریق باعث از دست رفتن یک سری ماده های ضروری در بدن می شود؛ پس طبیعی ترین و موثرترین راهکار برای مقابله با این وضعیت، مصرف خوراکی های کامل است.

با خوردن پرتقال، توت فرنگی، اسفناج و کلم بروکلی می توان از دست رفتن ویتامین C را در بدن جبران کرد.

سیب زمینی، موز، ماهی تن و آواکادو سرشار از پتاسیم هستند و کلسیم به وفور در ماست، شیر، لوبیا و اسفناج یافت می شود.

پس با مصرف مواد خوراکی نام برده شده می توانید میزان ویتامین هایی که کمبود آن ها در بدن باعث افزایش تعریق شده را افزایش داده و به این صورت کم تر عرق کنید.

امیدواریم که مقاله مفیدی ارائه داده و به سوال کمبود چه ویتامینی باعث تعریق زیاد میشود پاسخ داده باشیم. اگر سوالی داشتید در قسمت نظرات بیان کنید.