مردم معمولا نمی دانند که چه موقع و چگونه باید از دوست، مهمان، میزبان یا حتی عشق شان خداحافظی کنند؛ حتی در شرایط غیر رسمی. اما هنگامی که یاد بگیرید چگونه باید خداحافظی کرد، روابط تان همچنان باقی مانده و به طرف مقابل هم می فهمانید که این رابطه برای تان اهمیت دارد. گاهی اوقات خداحافظی کردن از چیزی که به نظر می رسد هم آسان تر است.

به خواندن این مقاله از سایت دکتر چک ادامه داده تا فرصت های مناسب برای خداحافظی را تشخصیص داده و بتوانید نیازهای آن ها را پیش بینی کنید.

اولین روش برای خداحافظی: خداحافظی برای مدت کوتاه

1. زمان ترک مکان را مشخص کنید

اگر فرصت مناسب برای ترک مکانی را به خوبی شناسایی کنید، خداحافظی برای یک مدت کوتاه بسیار آسان تر می شود.

  • اگر بیشتر از نیمی حاضران مکان را ترک کرده اند، وقت خوبی است که شما هم بروید. میزبان یا دوست تان را پیدا کرده و با او خداحافظی کنید. سعی نکنید رفتن خود را خیلی پر رنگ کنید.
  • هر زمان که می خواهید مکان را ترک کنید. اگر می دانید که تا پایان مراسم یا جشن نمی توانید بمانید، در اول مراسم یا از قبل به آن ها بگویید. برای رفتن از مکان نیازی به یک سیگنال ویژه ندارید. اگر زمان رفتن رسیده با این جمله ساده آن جا را ترک کنید: “خیلی خوب، من دارم میرم. می بینمتون.”

2. از زبان بدن غافل نشوید

نباید بیش از حد در یک مکان بمانید. مسلما دیگران به شما نمی گویند که الان دیگر وقت رفتن است؛ بلکه خودتان باید به سیگنال ها توجه کنید.

  • اگر میزبان شروع به تمیز کردن مکان کرد یا از صحبت کردن با شما کنار کشید، بدانید وقت آن رسیده که خود و دوستان تان آنجا را ترک کنید. حتی وقتی که طرف مقابل شروع به چک کردن ساعت کرد یا بی حوصله بود نیز باید بروید.

3. برنامه ریزی کرده تا دوباره یک دیگر را ملاقات کنید

حتی گفتن جمله هایی مثل “نمی توانم تا فردا برای دیدنت در دانشگاه صبر کنم” یا “نمی توانم تا کریسمس منتظر باشم”، باعث شفاف ساختن خداحافظی می شود. اگر تاکنون برنامه ریزی نکرده اید، زودتر دست به کار شده و دنبال فرصت بمانید.

  • اگر خواستید یک قرار ملاقات برای صرف قهوه یا ناهار تنظیم کنید اما هرگز تصور نکنید که مجبور هستید کارهایی که دوست ندارید را انجام دهید.

4. حقیقت را بگویید

نیازی نیست موقع رفتن از جایی عذر و بهانه بیاورید (دروغ گفتن و چنانچه طرف مقابل متوجه دروغ گفته شده شود او را ناراحت می کند). اگر قصد رفتن از جایی را دارید تنها گفتن جمله “من دارم میرم، بعدا می بینمت” کفایت می کند. مثلا می توانید جمله “بعدا با هم صحبت می کنیم” را هم به کار ببرید.

دومین روش برای خداحافظی: خداحافظی برای مدت طولانی

خداحافظی برای مدت طولانی

1. زمانی مناسب برای صحبت قبل از رفتن را برنامه ریزی کنید

اگر فردی که می شناسید می خواهد به خارج از کشور رفته یا برای دانشگاه به شهر دیگری برود، زمان برنامه ریزی بسیار استرس آور سپری می شود. یک زمان و مکان قطعی انتخاب کرده و خداحافظی کنید. نیازی نیست حتما با افرادی که برای تان مهم نیستند خداحافظی کنید.

  • یک مکان جذاب را برای قرار ملاقت انتخاب کنید؛ مثلا می توانید یک قرار برای صرف شام تعیین کرده یا کاری که هر دویتان دوست دارید را انجام دهید.

2. درباره زمان های خوبی که داشته اید صحبت کنید

به عقب برگردید و خاطرات گذشته خود را مرور کنید: کارهایی که با یک دیگر انجام داده اید، زمان هایی که با یک دیگر سپری کرده اید و حتی زمانی که برای اولین بار با یک دیگر آشنا شدید.

  • از همان لحظه اول شروع به خداحافظی نکنید. عکس العمل طرف مقابل نسبت به رفتن تان را بسنجید. اگر قرار است به مسافرت بروید و اطرافیان تان نسبت به آن هیجان ندارند، نباید تمام مدت درباره موقعیت آن ها صحبت کنید. اگر بسیار هیجان زده هستند به هیچ وجه نباید مدام درباره این که چقدر دل تنگ شان می شوید صحبت کنید و مثلا اگر تصور کنیم که یک موقعیت شغلی در فرانسه برای تان پیدا شده است و اگر آن ها نسبت به این مسئله حسادت می کنند، نباید مدام درباره آن صحبت کنید.

3. دوستانه برخورد کنید

اگر می خواهید این رابطه ادامه پیدا کند باید آن ها هم در جریان باشند. برای شان ایمیل فرستاده و در ارتباط باشید.

  • مسلما خیلی راحت با گرفتن آدرس ایمیل یا شماره تلفن شان می توانید با آن ها در دسترس باشید اما اگر قصدی برای ادامه این رابطه ندارید، نیازی نیست در این باره صحبت کرده و آدرس یا شماره تلفن شان را بگیرید.
  • حتما تمام اعضا خانواده را از تاریخ و وضعیت خود قبل از رفتن مطلع کنید. نباید این گونه به نظر برسد که یک دفعه ناپدید شده اید.

4. وقتی که زمان رفتن رسید، خداحافظی را کوتاه کنید

اگر مردم از خداحافظی های طولانی و خسته کننده خوششان نمی آید اما این کار را به صورت خصوصی انجام دهید. چنانچه می خواهید طرف مقابل از احساسات پیچیده تان مطلع شود، یک نامه برایش بنویسید. همه چیز باید شفاف و آشکار باشد.

  • اگر قرار است به یک سفر طولانی بروید و نمی توانید همه چیز را با خودتان ببرید، وسایلی که نیاز ندارید را به دیگران ببخشید تا رابطه مستحکم شود. مثلا گیتار قدیمی خود را به دوست تان داده یا به خواهر و برادر خود یک کتاب پرمفهوم ببخشید.

5. پیگیر باشید

اگر قصد دارید همچنان با آن ها رابطه خود را حفظ کنید، پس پیگیر باشید. در اسکایپ با آن ها صحبت کرده یا برای شان کارت پستال های جذاب بنویسید. اگر می خواهید با فرد مورد علاقه یا یکی از دوستان تان در تماس باشید اما این کار به مرور زمان سخت تر می شود، بیشتر تلاش کنید. از پر مشغله بودن وضعیت آن ها ناراحت نشوید و اجازه دهید تا وضعیت به حالت طبیعی بازگردد.

  • انتظارات واقع بینانه از رابطه داشته باشید. مثلا ممکن است دوستان به یک دانشگاه جدید برود؛ مسلما آن جا دوستان جدید پیدا کرده و شاید دیگر نتواند هر هفته با شما در تماس باشد.
  • اگر مدتی است که با دوستان تماسی نداشته اید، یک پیام برایش ارسال کرده و بگویید که چقدر دل تان برایش تنگ شده و دوست دارید دوباره او را ببینید.

سومین روش برای خداحافظی: برای همیشه خداحافظی کنید

برای همیشه خداحافظی کنید

1. همین الان خدحافظی کنید

لطفا برای عیادت فرد مورد علاقه و عزیزان خود در بیمارستان شانه خالی نکنید و طفره نروید؛ همین طور نباید تا روز آخر که دوست تان قصد دارد کشور را ترک کند برای دیدار او منتظر بمانید. هرگز شانس خود برای گفتن خداحافظی و سپری کردن لحظات آخر در کنار یک دیگر را از دست ندهید. از دنیا رفتن در بیمارستان و به تنهایی بسیار غم انگیز است، در اتاق کنار او مانده و آخرین حرف هایی که باید زده شود را بگویید. تا جایی که می توانید کنار عزیزان خود زمان سپری کنید و حمایت کردن از آن ها را فراموش نکنید.

2. هر کاری که به نظرتان مناسب است را انجام دهید

اغلب این گونه احساس می کنیم که از دنیا رفتن یا دیگر مدل خداحافظی ها باید با غصه و غم سپری شوند اما آن گونه که فرد مورد نظرتان می خواهد رفتار کنید. نقش شما این است که آن جا و در زمان نیاز در کنار آن ها باشید. اگر فکر می کنید باید بخندید یا این که این کار طبیعی به نظر می رسد، پس همان را انجام دهید.

3. به انتخاب خود، حقیقت را بگویید

مسلما خیلی سخت است بدانید که با فردی که لحظات آخر عمر خود را سپری می کند تا چه اندازه باید صادق باشید. اما به نظر می رسد که در بیمارستان زمان خوبی برای تخلیه خود و گفتن بعضی از چیزها نمی باشد.

  • اگر فکر می کنید واقعیت ممکن است فرد در حال مرگ را آزار دهد، موضوع را تغییر دهید. مثلا می توانید بگویید که “نیازی نیست امروز نگران من باشی” و فورا موضوع را تغییر دهید.
  • معمولا در این جور مواقع ما بسیار خوش بین شده و اگر طرف مقابل مان بگوید که “من در حال مرگ هستم”، می گوییم که “نه، هنوز یک شانس باقی مانده است. تسلیم نشو.” اما مسلما تا زمانی که از این موضوع به طور قطع مطمئن نباشید نیازی به این کار نیست. در این جور مواقع موضوع را تغییر داده و بگویید که “امروز حالت چطوره؟” یا این که با گفتن این جمله به او اطمینان دهید: “امروز خوب به نظر می رسی”.

4. به صحبت کردن ادامه دهید

همیشه به آرامی صحبت کنید و تند نروید. حتی اگر فکر می کنید طرف مقابل نمی شنود باز هم حرف هایتان را بزنید تا بعدا پشیمان نشوید که به او نگفته اید که دوستش دارید. حتی اگر او صدای تان را می شنود هم باز حرف هایتان را بزنید.

5. در لحظه حضور داشته باشید

هم از نظر جسمانی و هم از نظر روحی در اتاق حضور داشته باشید. امکان ندارد که اهمیت لحظه را متوجه نشوید.

  • معمولا افرادی که لحظات آخر عمر خود را سپری می کنند، کنترل زیادی بر لحظه مرگ خود دارند و اجازه نمی دهند تا عزیزان شان از دردی که تجربه می کنند مطلع شوند. همین طور بسیاری از اعضای خانواده باید در آن جا حضور داشته باشند. هر زمان که به نظرتان مناسب بود خداحافظی کنید.