از سنین بین 17 تا 21 سال دندان های عقل خود را نشان می دهند. گاهی اوقات بنا به صلاح دید پزشک، به فرد گفته می شود که دندان های عقل خود را بکشد؛ اما خیلی از مسائل مثل: ترس از درد، جراحی دندان و هزینه زیاد آن باعث شده تا فرد از کشیدن دندان های عقل خود امتناع کند. نکشیدن دندان عقل ممکن است فرد را دچار عوارض جانبی کند که در این مقاله از دکتر چک به بررسی آن خواهیم پرداخت…

چرا باید دندان عقل خود را بکشیم؟

بروز درد

به محض درآمدن دندان عقل باید آن ها را بکشید و چون دیگر این دندان ها فضایی برای رشد کردن ندارند، پس در لثه ها به دام می افتند و به حالت نهفته در لثه باقی می مانند و درد و تورم به وجود می آورند.

عفونت

اگر دندان عقل به طور کامل بیرون نیاد و به دلیل کمبود فضا نتواند کامل رشد کند، ممکن است دچار عفونت شود؛ چون ذرات غذا داخل آن گیر می کنند و بهداشت آن از راه نخ دندان و مسواک بسیار سخت می شود.

پوسیدگی دندان و حفره‌ها

اگر دندان عقل بیرون نیاید یا کج بیرون بیاید، باعث متورم شدن لثه می شود؛ خصوصا در کنار دندان های آسیاب. دندان های عقل ممکن است خیلی نزدیک به دندان های آسیاب باشند یا اینکه طوری در بیایند که روی دندان آسیاب بیفتند که همین باعث می شود تا حفره هایی در داخل دندان های آسیاب به وجود بیاد که بعدها باعث پوسیده شدن آن ها یا دندان های دیگر می شود.

حتما بخوانید: ضرورت استفاده از نخ دندان چیست؟

لبخند نازیبا

اگر دندان های عقل تان کج شوند، دندان های دیگر شما را از تعادل و توازن خارج می کنند و ظاهر آن ها را بدشکل می کنند که نه تنها لبخند شما را زشت می کند، بلکه به ایجاد کیست و حفره منجر می شود.

کیست یا تومور

دندان های عقلی که کامل بیرون نزده اند، مستعد ابتلا به کسیت یا تومور در لثه ها هستند که این شرایط سلامت دهان و فک را به خطر می اندازد.

کشیدن دندان عقل چگونه است؟

کشیدن دندان های عقل معولا یک روش ساده است که ممکن است با توجه به شرایط بیمار، زاویه دندان ها، ریشه دندان یا عصب فک پیچیده هم باشد.

ابتدا اورتودنتیست شما دندان عقل شما را بررسی می کند تا مشکل آن را پیدا کند. جراحی دندان عقل تحت عمل بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی صورت می گیرد. بعد از بی حسی یا بیهوشی جراح دهان و دندان شکافی بر روی لثه ها به وجود می آورد تا بتواند دندان عقل شما را به راحتی بیرون بکشد. در خیلی از مواقع جراح لثه ها را بخیه می زند تا زخم ناشی از این کار زودتر بهبود یابد.

آیا کشیدن دندان عقل درد دارد؟

بعد از اقدام برای کشیدن دندان های عقل، درد تا چند روز اول طبیعی است که می توانید آن ها را با داروهای تسکین دهنده مانند ایبوپروفن یا استامینوفن کاهش دهید. عوارض جانبی نادری در حین عمل جراحی کشیدن دندان عقل وجود دارد که فقط ممکن است در موارد اندکی اتفاق بیفتد مثل: باز شدن سینوس یا شکستگی فک.

حتما بخوانید: درمان فوری دندان درد شبانه با این 9 راهکار خانگی

نکاتی در خصوص دندان عقل

  • برای انسان های دوره پارینه سنگی این دندان ها مفید بوده چون می توانستند هر نوع گوشتی را با دندان های عقل خود خرد کنند و بخورند؛ اما سبک زندگی انسان امروزی مدرن شده است و این دندان ها دیگر جایی در آرواره های او ندارد.
  • نباید لزوما دندان عقل را بکشید اما در خیلی از افراد چون فضای کافی در پشت فکشان وجود ندارد تا بتواند دندان عقل را در موقعیت خود ثابت نگه دارد، کشیدن دندان ها الزامی می شود.
  • بعضی از افراد می ‌توانند دندان های عقل شان را نکشند و آن ها را بدون هیچ عوارض دیگری نگه دارند.