آرتروز شایع ترین بیماری مزمن مفاصل است. این بیماری می تواند هر مفصلی را درگیر کند ولی اغلب در زانوها، مفاصل ران، کمر و گردن، مفاصل کوچک انگشتان و قاعده شست دست و شست پا اتفاق می افتد. در این مقاله به بررسی انواع روش های درمان آرتروز می پردازیم.

در مفاصل نرمال، یک بافت محکم به نام غضروف، انتهای هر استخوان را می پوشاند. غضروف سطحی صاف و صیقلی برای حرکت مفصل فراهم می آورد و مانند یک بالشتک بین استخوان ها عمل می کند. در بیماری آرتروز، غضروف تخریب و سبب درد، تورم و اشکال در حرکت مفصل می شود.

با پیشرفت بیماری، به مرور زمان، استخوان نیز ممکن است دچار تغییراتی شود و خارهای استخوانی ایجاد گردند. قطعات کوچک استخوان یا غضروف می توانند کنده شده، در داخل مفصل شناور گردند. فرایند التهابی ایجاد شده سبب تولید مواد و آنزیم هایی می شود که باعث تخریب باز هم بیشتر غضروف می گردد. در مراحل نهایی آرتروز، غضروف کاملا از بین رفته، استخوان به استخوان ساییده شده صدمه بیشتر به مفصل و درد بیشتر رخ می دهد.

اگر چه آرتروز در تمام سنین رخ می دهد، در افراد مسن تر از ۶۵ سال شایعتر است. فاکتورهای خطر شایع عبارتند از افزایش سن، چاقی، آسیب قبلی به مفصل، استفاده بیش از حد از مفصل، ضعف عضلات ران و ژنتیک.

از هر دو فرد بالغ یک نفر در طول زندگی خود دچار علائم آرتروز  زانو می شود. از هر چهار فرد بالغ، یک نفر تا سن ۸۵ سالگی مبتلا به آرتروز مفصل ران می شود. از هر ۱۲ نفر با سن ۶۰ سال یا بیشتر یک نفر دچار آرتروز مفاصل دست می شود.

علائم آرتروز

علایم آرتروز، بسته به مفصل درگیر و شدت درگیری آن فرق می کند. با این وجود شایع ترین علایم آرتروز عبارتند از درد و خشکی مفصل خصوصاً هنگام صبح یا پس از استراحت، این علایم اغلب به مرور زمان ایجاد می شوند. بعضی از علایم شایع عبارتند از :

  •  دردناکی، خشکی مفصل ها، خصوصا زانوها، مفاصل ران و کمر. پس از عدم فعالیت یا به دنبال فعالیت بیش از حد
  • کاهش دامنه حرکتی مفصل یا خشکی آن که با به حرکت کاهش می یابد.
  • صدای غیر عادی در مفصل در زمان حرکت مفصل
  • تورم خفیف اطراف مفصل
  • درد که پس از فعالیت یا در اواخر روز شدیدتر است

آرتروز زانو چگونه درمان می شود؟

اهداف اولیه درمان آرتروز زانو تسکین درد و بازگشت تحرک است. برنامه درمانی معمولاً شامل ترکیبی از موارد زیر است:

1.کاهش وزن:

از دست دادن حتی مقدار کمی وزن، در صورت نیاز، می تواند به طور قابل توجهی درد زانو ناشی از آرتروز را کاهش دهد.

2.ورزش:

تقویت عضلات اطراف زانو باعث پایداری مفصل و کاهش درد می شود. تمرینات کششی به حرکت و انعطاف مفصل زانو کمک می کند.

3.مسکن ها و داروهای ضد التهاب:

این شامل انتخاب های بدون نسخه مانند استامینوفن (تیلنول)، ایبوپروفن (ادویل، موترین)، یا ناپروکسن سدیم (Aleve) می شود. داروهای بدون نسخه را بیش از ۱۰ روز بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید. مصرف طولانی تر آنها احتمال عوارض جانبی را افزایش می دهد. اگر داروهای بدون نسخه تسکین ندهند، پزشک ممکن است برای کمک به کاهش درد، یک داروی ضدالتهاب یا سایر داروها را تجویز کند.

4.درمان آرتروز زانو با امواج فراصوت

کاربرد اولتراسوند در پزشکی و درمان بیماری‌ها دستگاه اولتراسوند با ارسال امواج و دریافت پژواک آن‌ها عمل می‌کند. این پژواک می‌تواند وضعیت عملکرد اندام‌ها، بافت‌ها و عروق را بررسی کند. همچنین تصویر خروجی از ثبت پژواک این امواج می‌تواند از وجود توده‌های غیرمعمول در اندام‌ها خبر دهد. برای تشخیص انواع بیماری‌ها می‌توان از اولتراسوند استفاده کرد. از جمله مواردی که برای قلب، عروق خونی، کبد یا کلیه‌ها پیش می‌آید. سونوگرافی از جنین در حال رشد هم برای مطالعه و بررسی شرایط نوزاد در رحم استفاده می‌شود و وضعیت آن را در نزدیکی زایمان مشخص می‌کند. یکی از موارد پرکاربرد استفاده از این امواج فراصوت، تسکین و بهبود درد است. بسیاری از انواع کمردرد و بیماری‌های مرتبط با ساختار عصبی-عضلانی، به کمک این روش درمانی بهبود می‌یابند. همچنین با استفاده از قابلیت‌های درمانی و اثرات اولتراسوند در بعضی بیماری‌ها مانند آرتروز، گرفتگی عروق یا تومورها، می‌توان باعث تسریع روند درمان شد. به طور مثال اولتراسوند زانو با استفاده از امواج صوتی که گرما را به زانو منتقل می‌کنند و فرکانسی بین ۰.۸ تا ۳ مگاهرتز دارند، برای درمان زانودردهای حاد و مزمن به کار برده می‌شود.

به طور کلی پرکاربردترین موارد اولتراسوند در پزشکی شامل موارد زیر است:

  • اولتراسوند تشخیصی یا سونوگرافی برای تصویربرداری از اندام‌های داخلی (مانند قلب، رحم، تخمدان‌ها، کیسه صفرا، غده تیروئید، مثانه، بیضه‌ها، طحال و…)
  • سونوگرافی و تشخیص سلامت و جنسیت جنین در حال رشد (وضعیت قلب، رشد اندام‌ها، نحوه قرارگیری در رحم و…)
  • تسکین درد و کمک به فرآیند درمانی (مانند اولتراسوندتراپی عروق، فیزیوتراپی برای کمردرد، شاک ویو تراپی و…)
  • تشخیص و کمک به درمان تومور و توده‌ها (مانند پروستات یا توده سینه در زنان)
  • کمک به درمان و غضروف سازی در زانو (آرتروز زانو)

درمان آرتروز زانو در خانه با زانوبند فراصوت اسپیلاوایزر(روش نوین درمان آرتروز زانو):

درمان آرتروز زانو در خانه با زانوبند فراصوت اسپیلاوایزر در قیاس با سایر روش های درمانی موجود، هم هزینه خیلی پایین تری دارد و هم موثرتر بوده و میزان بهبودی بیشتری را ایجاد می کند و به نسبت سایر روش های درمانی، کمترین عوارض جانبی را به دنبال دارد.

درمان آرتروز رانو با زانوبند فراصوت اسپیلاوایزر، یکی از جدیدترین و موثرترین نوع درمان گزارش شده است در این روش با استفاده از زانوبند های مخصوصی که امواج فراصوت با طول موج حدودا ۱ تا ۱٫۵ مگاهرتز با شدت مناسب و کنترل شده تولید می کنند استفاده می شود میزان بهبودی در این روش در حدود  ۷۰ تا ۹۰ درصد گزارش شده است در این  روش با گرمایش سطحی با مدار گرمایشی و نیز گرمایش عمقی با استفاده از امواج فراصوت، بافت غضرفی آسیب دیده به دلیل افزایش جریان خونی و شکل پذیری بافت غضرفی در اثر افزایش دما، موجب بهبودی و ترمیم بافت آسیب دیده می شود. لازم به ذکر است این نوع زانوبند های طبی با نام تجاری اسپیلاوایز(SPILAVIZER) در بازار یافت می شود که توسط شرکت اسپیلاوایزر spilavizer.com تولید و عرضه می شود.

زانوبند اسپیلاوایزر

سوالات متداول:

سوال۱٫آیا استفاده از زانوبند اسپیلاوایزر عوارض جانبی دارد؟

پاسخ:خیر عوارض جانبی ندارد چون فرکانس امواج مولد التراسونیک در محدوده امواج سونوگرافی میباشد و هیچ اسیبی به بدن نمیرساند و همچنین به خاطر امواج فراصوت موجب افزایش گردش خون و تسکین درد میشود که از اسیب معمول زانوبند ها هم که اتروپی عضلانی هست ( شل شدن عضلات بخاطر بستن ) نیز جلوگیری میکند

سوال۲.اثر اسپیلاوایزر چقدر باقی می ماند؟

پاسخ:

اسپیلاوایزر دو اثر کوتاه مدت و بلند مدت دارد به این صورت که اثر کوتاه مدت ان چند ساعت پس از مصرف باقی میماند و موجب تسکین درد میشود و همچنین اثر بلند مدت ان که با افزایش گردش خون و کاهش تورم عصب های زانو میباشد باعث روند بهبود نسبی و کاهش کلی درد میشود

سوال۳.آیا اسپیلاوایزر منع مصرف خاصی دارد؟

پاسخ:به طور کلی زانو بند ها باید در موارد خاص استفاده شوند که موجب تنگی کانال های عصبی و اتروپی عضلانی ( شل شدن عضلات ) نشوند ولی اسپیلاوایزر بخاطر مولد التراسونیک که موجب افزایش گردش خون میشود و قابلیت تنظیم سایز میتوان از هر دو عوارض رایج زانوبند ها جلو گیری کند و درنتیجه عوارض و منع مصرفی ندارد.

سوال۴٫آیا اسپیلاوایزر دوره مصرف مشخص دارد؟

پاسخ:دوره مصرف مشخصی ندارد پس از اولین استفاده اسپیلاوایزر درد زانوی شما  شروع به تسکین درد میکند  و همچنین به خاطر  افزایش گردش خون و کاهش تورم های عصبی اثرات بلند مدت ان هم پس از حداقل یک ماه مصرف کاملا قابل لمس میباشد

سوال۵.آیا اسپیلاوایزر محدودیت حرکتی ایجاد می کند؟

پاسخ:خیر با توجه به قابلیت تنظیم سایز و همچنین توانایی تسکین درد اسپیلاوایزر نه تنها موجب محدودیت حرکتی نمیشود بلکه موجب  افزایش رفلکس حرکتی بیمار میشود .

نحوه استفاده از زانوبند فراصوت اسپیلاوایز:

همانطور که گفته شد عملکرد این محصول جدا از آنکه بر پایه امواج  فراصوت می باشد ,مجهز به مدار پالسی گرمایش سطحی نیز است پالس گرمایی ایجاد شده توسط زانوبند باعث افزایش جریان خون و در نتیجه ترمیم  بافت غضرفی  آسیب دیده و کاهش التهاب در محدوده درد زانو می شود  این گرما چنانچه برای برخی افراد ناخوشایند باشد می توانند زانو بند را بر روی لباس بسته و گرمای آن را مهار کنند لازم به ذکر است ضخامت و جنس البسه ای که زیر زانوبند قرار می گیرد فقط حس شما را نسبت به گرمای المنت کنترل می کند و تاثیری در عملکرد امواج فراصوت ندارد.

نحوه استفاده از این زانوبند طبق بروشوری که داخل جعبه این محصول توسط شرکت تولید کننده قرار داده شده است به این صورت است که در شروع دوره درمانی، هر روز قبل از خواب، به مدت یک ساعت زانوبند را بسته و پاها را بحالت دراز کش قرار دهید و هر دو روز ده دقیقه مدت زمان بسته شدن زانوبند را افزایش دهید تا روز دهم به دو ساعت کامل برسد، از روز دهم به بعد هر روز حداکثر دو ساعت استفاده شود. به هیچ عنوان از دو  ساعت بیشتر استفاده نشود. تاثیر قابل توجه زانوبند را از هفته دوم به بعد مشاهده خواهید کرد.

طول دوره درمان با استفاده از این زانوبند، ۳ الی ۶ ماه است هر چند از همان ماه اول تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش درد و بهبودی نسبی احساس می کنید.

لازم به ذکر است که بیماری آرتروز زانو یک بیماری مزمن و پیش رونده است و نیاز به روش های  پیشگیرانه  و مراقبتی دارد غالبا در اثر کهولت سن (بالای ۴۵ سال)، افزایش وزن و ضربه های ناگهانی و سنگین ایجاد میشود بنابراین بعد از بهبودی کامل و بازگشت به حالت نرمال قبلی، بیمار همچنان در محدوده پرخطر ابتلای مجدد قرار دارد و نیاز به مراقبت و اقدامات پیشگیرانه دارد. توصیه می گردد بیمار بعد از حصول بهبودی کامل همچنان زیر نظر پزشک متخصص رژیم غذایی، دارویی و فیزیوتراپی پیشگیرانه را دریافت کند.

توجه:

برای تهیه زانوبند فرانسوی اسپیلاوایزر  به وبسایت فایزر کالا نمایندگی فروش محصولات اسپیلاوایزر مراجعه نمایید.

 

 

 

این یک مقاله تبلیغاتی است و دکتر چک هیچ مسئولیتی در قبال خرید های شما ندارد.