کیک روغنی خونگی از اون کیک هاییه که من همیشه برای عصرونه و پذیرایی از دوستام درست می کنم. این کیک کاربرد های بسیار زیادی داره و در خیلی جاها از کیک روغنی برای پذیرایی استفاده میشه. حتی در مجالس ختم و ترحیم هم می تونید این کیک رو بخورید و یا اگر مجلس ترحیم و ختم و روضه دارید می تونید این کیک رو درست کنید. ولی من بیشتر برای خودم و دوستام و خانوادم این کیک رو درست می کنم. با کمی دیزاین و تزیین می تونید این کیک رو تبدیل به یک کیک تولد کوچیک بکنید.

در صورت تمایل می تونید این کیک رو با هر چیزی که دوست دارید تزیین کنید. ولی من این کیک رو به شکل ساده دوست دارم. و اگه بخوام تزیین کنم، سعی می کنم مقداری پودر قند روی سطح کیکم بپاشم.

دستور تهیه ی این کیک رو به صورت 2 تخم مرغی و 4 تخم مرغی براتون می زارم. چون قالب های پخت کیک متفاوته. با ما در دکترچک همرا باشد.

کیک روغنی

مواد لازم برای تهیه ی کیک روغنی

دستور تهیه با 2 عدد تخم مرغ

1/4 لیوان روغن مایع

1/2 لیوان شکر

2 عدد تخم مرغ متوسط

کمتر از 1/2 لیوان شیر یا آب پرتقال

1 قاشق چای خوری پوست پرتقال رنده شده (برای ایجاد عطر و طعم )

1/5 لیوان آرد گندم نانوایی (یا آرد سفید کیک پزی) سه بار الک شود

1 قاشق مربا خوری بیکینگ پودر

اندازه ی نوک قاشق چای خوری نمک

نوک قاشق چای خوری وانیل (می توانید به جای پوست پرتقال رنده شده استفاده کنید)

مواد لازم برای تهیه ی کیک روغنی

دستور تهیه با 4 عدد تخم مرغ

1/3 لیوان روغن مایع

1 لیوان شکر

4 عدد تخم مرغ متوسط

3/5 لیوان شیر یا آب پرتقال

1 و نیم قاشق چای خوری پوست پرتقال رنده شده (برای ایجاد عطر و طعم )

2 الی 2/5 لیوان آرد گندم نانوایی (یا آرد سفید کیک پزی) سه بار الک شود

1 قاشق مربا خوری بیکینگ پودر

اندازه ی نوک قاشق چای خوری نمک

به اندازه ی نوک قاشق چای خوری وانیل (می توانید به جای پوست پرتقال رنده شده استفاده کنید)

کیک روغنی با پودر قند

طرز تهیه ی کیک روغنی

ابتدا فر را با دمای 200 درجه ی سانتی گراد روشن کنید و یک ربع بعد به اندازه ی 5 درجه ی سانتی گراد دمای فر را کم کنید. یک کاسه ی بزرگ بردارید و تخم ها را دونه دونه در آن بشکنید. سپس شکر و پوست پرتقال رنده شده یا وانیل را به تخم مرغ ها اضافه کنید. حالا همزن را روشن کنید و مواد را در یک جهت هم بزنید. دور همزن تند باشد. اگر همزن کاسه دار دارید مواد را داخل کاسه ی همزن بریزید و روی دور تند تنظیم کنید تا خوب مخلوط شود. و حجم مواد دوبرابر شود و حالت کش دار پیدا کند.

حالا باید آرام آرام روغن مایع را به مواد اضافه کنید. در حین اضافه کردن روغن، همزن باید روشن باشد.

حالا آب پرتقال یا شیر ولرم را آرام آرام به موادتان اضافه کنید و با همزن خوب هم بزنید.

حالا همزن را خاموش کنید و آرد الک شده را آرام آرام اضافه کنید و با همزن دستی غیر برقی در یک جهت هم بزنید. در صورتی که ذرات آرد را در مخلوط مشاهده نمودید، می توانید همزن برقی را روی دور آرام تنظیم کنید و در چند ثانیه در همان جهتی که قبلا هم می زدید، مواد را هم بزنید تا اثری از ذرات آرد باقی نماند.

حالا باید مخلوط کیک روغنی را داخل قالب بریزید. قالبتان را باید قبل از پخت چرب کنید یا با کاغذ روغنی بپوشانید.

مواد را در یک جهت و ارام داخل قالب بریزید تا دیواره های قالب را بپوشاند. سپس قالب را روی سطح صاف بگذارید و روی سطح صاف به جلو و عقب بکشید. و بعد مخلوط کیک را درسینی وسط فر قرار دهید.

نکته هایی که باید توجه کنید

مدت زمان پخت کیک روغنی 40 دقیقه می باشد.

در طول زمان پخت، دمای فر را هر یک ربع به اندازه ی 5 درجه ی سانتی گراد کم کنید.

توجه کنید که حین پخت کیک، در فر را به طور مرتب باز نکنید تا پف کیک نخوابد.

برای اینکه متوجه شوید کیکتان پخته است، یک چوب کبریت یا چنگال بردارید و درون کیک فرو ببرید. اگر ذرات کیک به چنگال یا چوب کبریت نچسبید کیکتان آمادست. ولی اگر چسبید باید در فر بماند تا بپزد.

پس از آماده شدن، کمی صبر کنید و بعد آن را از قالب بیرون بیاورید.

به هر شکلی که دوست دارید تزیین کنید و آن را نوش جان کنید. من مقداری پودر قند بر روی کیک پاشیدم.


مطالب مرتبط :

طرز تهیه ی کیک موز با روکش پنیر خامه ای
طرز تهیه ی کرم لیمو برای تزیین انواع کیک ها ، شیرینی ها و دسر ها

 

دستور تهیه ی اختصاصی از: یگانه عرب