اکثر مردم فقط با تبعیت از یک رژیم غذایی سالم می توانند سلامت روده را تضمین کنند. در ادامه به خوراکی هایی اشاره می کنیم که بیشترین مزایا را برای روده دارند.

روده خانه انواع موجودات است

میکروبیوم در بدن تمام انسان ها وجود دارد؛ میکروبیوم مجموعه ای متشکل از بیش از 100 تریلیون میکروب است که در سطح و داخل بدن، عمدتا در روده بزرگ، زندگی می کنند. با توجه به این که تقریبا بین 300 تا 500 نوع باکتری مختلف در روده بزرگ وجود دارد، دل و روده خانه تریلیون ها موجود کوچک است که به روده در انجام وظایفش کمک می کنند.

چرا داشتن میکروبیوم سالم در روده اهمیت دارد؟

وقتی میکروبیوم سالم در این ارگان وجود داشته باشند، ریسک ابتلا به بیماری های خاص مثل آلزایمر، زوال عقل، سرطان و بیماری های متابولیک خاص مانند چاقی مفرط کم می شود.

خوراکی هایی که باعث ایجاد التهاب می شوند (مانند خوراکی های فوق العاده فراوری شده، گوشت قرمز و نوشیدنی های شیرین) تعادل در میکروبیوم روده را بر هم زده و به طبع آن، التهاب در کل بدن زیاد می شود. در نتیجه، خطر ابتلا به بیماری های خاص مانند بیماری قلبی، آسم یا دیابت بیشتر می شود.

وقتی تعادل در میکروبیوم این اندام بر هم بخورد، فرد با این مشکلات مواجه می شود:

سلامت روده را با این خوراکی ها تضمین کنید

بهترین خوراکی ها برای تضمین سلامت روده

خوراکی ها و نوشیدنی هایی که برای سلامت روده مفید هستند، به سه دسته اصلی تقسیم می شوند که عبارت اند از:

1. خوراکی های پروبیوتیک

منظور از پروبیوتیک، باکتری های زنده در روده است که تاثیر زیادی در سلامتی فرد دارند. غذاهای تخمیر شده سرشار از انواع میکروب های مفید هستند و به افزایش توانایی سیستم ایمنی بدن در مبارزه با عفونت کمک می کنند. ماست و کیمچی در این گروه قرار دارند.

2. خوراکی های پری بیوتیک

پری بیوتیک ها در اصل نوعی فیبر گیاهی و تغذیه باکتری های سالم در روده هستند. خوراکی های سرشار از پری بیوتیک عبارت اند از:

  • موز، بلوبری، سیب و سایر میوه های تازه؛
  • پیاز و سیر؛
  • موز و حبوبات؛
  • جو و گندم؛
  • تخم کتان.

3. خوراکی های سرشار از فیبر

باکتری های سالم علاقه زیادی به فیبر دارند. فیبر نوعی کربوهیدرات غیرقابل هضم است که به بدن در تنظیم میزان مصرف قند و حفظ قند خون کمک می کند. غذاهای سرشار از فیبر عبارت اند از:

  • سبزیجات برگ دار مانند اسفناج و کلم؛
  • کلم بروکلی و گل کلم؛
  • موز، نخود فرنگی و سایر حبوبات؛
  • سیب، توت، انگور و سایر میوه های تازه؛
  • آواکادو؛
  • آلو بخارا، کشمش و میوه های خشک شده دیگر؛
  • سیب زمینی، هویج و چغندر؛
  • آجیل.

غذاهایی که سلامت روده را به خطر می اندازند

اگر می خواهید سلامت این ارگان را تضمین کنید، نباید سراغ این خوراکی های فراوری شده بروید:

  1. غذاها و نوشیدنی های قندی؛
  2. شیرین کننده های غیرطبیعی؛
  3. مشروبات الکلی؛
  4. غذاهای سرخ شده؛
  5. گوش قرمز؛
  6. غذاهای شور؛
  7. خوراکی های فوق العاده فراوری شده.