آزمایش خون که برای تشخیص سرطان سینه در بیماران استفاده می شود، می تواند سلول های خطرناک در رگ های خونی را بشمارد؛ از این رو پزشک با کمک جواب این تست متوجه می شود که روند درمان موثر بوده است یا خیر. هر چقدر که تعداد کمتری سلول های سرطانی در بدن پیدا شود، وضعیت بهتر خواهد بود و هر چقدر که تعداد سلول های سرطانی بیشتر باشد، وضعیت هم خطرناک تر است.

آزمایش خون برای سرطان سینه

این آزمایش مخصوص بررسی خانم های سالم برای ابتلا به بیماری نیست. در حال حاضر، با کمک این تست تنها می توان وضعیت خانم هایی را بررسی کرد که در حال حاضر در حال گذراندن دوره های درمانی هستند؛ از این رو به کمک این آزمایش می توان درباره به کار گیری درمان سنتی تصمیم گیری کرد.

آزمایش خون برای سرطان سینه را در 20 مرکز پزشکی در ایالات متحده آمریکا بررسی کرده اند و نتایج حاصل از این مطالعات در نسخه NEW ENGLAND Journal of medicine در 19ام ماه آگوست سال 2004 چاپ شده است. در این آزمایشات، 177 خانم حضور داشتند و همگی در مرحله 4، یعنی پیشرفته ترین مرحله این بیماری، به سرطان پستان مبتلا بودند.

تا به امروز، پزشک و مبتلایان به سرطان سینه بایستی ماه ها برای انجام اسکن های استخوان یا اشعه ایکس منتظر می مانند تا تاثیر این روش درمانی را  ببینند؛ اما در جدیدترین آزمایش، زمان انتظار تنها به چند هفته کاهش پیدا کرده است.

سلول های خطرناک موجود در تومورها و غده ها می توانند شکسته شوند و به سرتاسر غده های لنفاوی و رگ های خونی برسند.

زمانی که این سلول ها شروع به رشد در دیگر اندام های بدن دور از نقطه ای که بیماری تولید شده، کنند، فرآیندی که به آن متاستاز {metastasis} می گویند، در این حالت سرطان پراکنده می شود. به محض این که این اتفاق رخ دهد، سختی مبارزه با سرطان بسیار بیشتر و شانس درمان کاهش می یابد. در صورتی که در این آزمایش جدید مشخص شود که در بدن خانم هیچ گونه سلول سرطانی در حال گردشی وجود ندارد، به ادامه دوره های درمانی نیاز نخواهد بود. اما در صورتی که با انجام آزمایش مشخص شود که در بدن فرد تعداد زیادی سلول سرطانی در حال گردش هستند، روش های درمانی سخت تری باید به کار برده می شود.

علاوه بر این، محققان در حال بررسی این آزمایش جدید هستند تا ببینند که این روش روی بیماران مبتلا به سرطان های روده، سرطان ریه و پروستات هم جواب می دهد یا خیر.

 

منبع