بله، بیماران دیابتی هم می توانند دسر بخورند. در این مقاله به دو نوع دسر خوشمزه مخصوص بیماران مبتلا به دیابت اشاره می کنیم.

این که دیابت دارید به این معنی نیست که باید کلا دور قند و دسر را خط بکشید؛ در ادامه به چندین نکته اشاره می کنیم که هنگام تهیه دسر باید حتما مد نظر قرار دهید.

چندین نکته در تهیه دسر مخصوص بیماران مبتلا به دیابت

به این موارد توجه کنید.

  • متمرکز باشید. باید وعده های غذایی اصلی را در اولویت قرار داده و در انتخاب دسر دقت کنید.
  • کمتر کالری و کربوهیدرات مصرف کنید. مواد اولیه شیرین کننده دسر را با شیرین کننده های کم کالری جایگزین کنید.
  • به حجم دسر دقت کنید. نباید زیاده روی کنید زیرا موجب افزایش ناگهانی میزان قند خون می شود.

دو نوع دسر همراه با طرز تهیه

در ادامه به دو نوع دسر مخصوص بیماران مبتلا به دیابت اشاره می کنیم.

1. چیز کیک توت فرنگی

میزان کربوهیدرات هر کدام از چیز کیک ها بسیار کم و در حدود پنج گرم است.

مواد اولیه:

  • نصف پیمانه پنیر خامه ای؛
  • 3 قاشق غذا خوری شیرین کننده فاقد کالری؛
  • 1/8 قاشق چای خوری چاشنی لیمو؛
  • 2 قطره عصاره بادام؛
  • نصف پیمانه خامه قنادی؛
  • 12 عدد توت فرنگی بزرگ؛

طرز تهیه:

  1. پنیر خامه ای، چاشنی لیمو و عصاره بادام را داخل ظرف ریخته، هم بزنید تا نرم و یک دست شود. حالا قسمت پایین یک کیسه زیپ دار را سوراخ کرده و ترکیب را داخل آن بریزید.
  2. توت فرنگی ها را به نحوی برش بزنید که بعدا بتوانید داخل ظرف قرار داده و تکان نخورند.
  3. حالا توت فرنگی را داخل ظرف گذاشته، ترکیب موجود در کیسه را روی آن ها بریزید. توت فرنگی ها را داخل یخچال بگذارید و بعد از چند ساعت میل کنید.

ارزش غذایی هر یک عدد چیز کیک توت فرنگی:

  • کالری: 50.
  • کربوهیدرات: 50 گرم.
  • قند: 3 گرم.
  • چربی: 2 گرم.
  • چربی اشباع شده: 1 گرم.
  • پروتئین: 2 گرم.
  • فیبر: 1 گرم.
  • کلسترول: 35 میلی گرم.
  • نمک: 70 میلی گرم.

بیماران مبتلا به دیابت

2. کیک شکلاتی

این کیک فقط 20 گرم کربوهیدرات دارد!

مواد اولیه:

  • یک قاشق غذا خوری پودر کاکائو؛
  • 1/4 پیمانه چیپس شکلاتی؛
  • یک عدد تخم مرغ بزرگ؛
  • نصف قاشق چای خوری وانیل؛
  • یک عدد سفیده تخم مرغ؛
  • 1/8 قاشق غذا خوری کرم تارتار (اختیاری)؛
  • یک قاشق غذاخوری شکر.

طرز تهیه:

  1. چیپس های شکلاتی را داخل مایکروویو گذاشته تا کمی نرم شوند. نصف قاشق غذا خوری آب به زرده تخم مرغ اضافه کرده، حالا شکلات، وانیل و دو قاشق غذا خوری پودر کاکائو را اضافه کرده و هم بزنید. فر را روشن کرده و روی دما 330 درجه فارن هاید بگذارید.
  2. در یک ظرف دیگر سفیده تخم مرغ و کرم تارتار را اضافه کرده و هم بزنید تا به حالت کف در بیاید. شکر را به آرامی اضافه کرده و هم بزنید تا سفت شود. ابتدا نصف ترکیب شکلاتی و سپس نصف باقی مانده را به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید.
  3. حالا ترکیب را در ظرف دلخواه ریخته و برای مدت 8 تا 9 دقیقه داخل فر بگذارید تا آماده شود.

ارزش غذایی هر یک عدد کیک شکلاتی:

  • کالری: 175.
  • کربوهیدرات: 20 گرم.
  • قند: 16 گرم.
  • چربی: 9 گرم.
  • چربی اشباع شده: 4 گرم.
  • پروتئین: 6 گرم.
  • فیبر: 2 گرم.
  • کلسترول: 90 میلی گرم.
  • نمک: 70 میلی گرم.