تخم مرغ یکی از چندین ماده غذایی است که وقتی از تغذیه سالم صحبت می شود، اسم این غذا به ذهن افراد می رسد. تخم مرغ مواد غذایی ضروری از جمله: پروتئین ها، چربی ها و مواد معدنی را در خود جای داده است. علاوه بر این، یک رژیم غذایی سالم باید تخم مرغ را هم در خود جای داده باشد تا فرد از مواد مغذی آن بهره منده شود. از این رو، پرسش هایی مطرح می شود مبنی بر این که آیا خوردن تخم مرغ در بارداری بی خطر است و این که به عنوان مادر بایستی چه میزان از محصولات ماکیان را مصرف کرد؟

در این مقاله از سایت دکتر چک اطلاعات بیشتری در زمینه مصرف تخم مرغ در دوران بارداری، خطرات آن و همین طور راه هایی برای اضافه کردن آن به رژیم غذایی را در اختیارتان قرار می دهیم.

آیا خوردن تخم مرغ در بارداری بی خطر است؟

بله مصرف این ماده غذایی در دوران بارداری هیچ خطری ندارد؛ اما باید حتما پخته و پاستوریزه باشد. تخم های نپخته یا خام حاوی باکتری های خطرناک، مثل «سالمونلا» هستند که باعث مسمومیت غذایی می شود. این باکتری ها با پخته شدن یا پاستوریزه شدن از بین می روند و خطر بروز مسمومیت ناشی از سالمونلا را به صفر می رسانند.

خوردن تخم مرغ در دوران بارداری چه مزایا و فوایدی دارد؟

تخم مرغ یک ماده غذایی سرشار از مواد مغذی است که برای مادر و جنین در حال رشد مفید است. فواید و مزایایی که اضافه کردن آن به رژیم غذایی به همراه دارد.

حتما بخوانید: مصرف عسل در دوران بارداری ؛ ایمنی، فواید و عوارض جانبی

از جمله فواید تخم مرغ در بارداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • منابع غنی از پروتئین: پروتئین برای رشد سالم کودک مفید می باشد؛ زیرا جنس هر کدام از سلول های جنین از پروتئین است. مصرف میزان کافی این ماده غذایی برای رشد جنین موثر خواهد بود و منبع کاملی از پروتئین به شمار می رود؛ زیرا حاوی 9 آمینو اسیدی است که بدن جنین توانایی ساخت آن ها را ندارد.
  • غنی از ویتامین: تخم مرغ غنی از ویتامین های B، B6 و B12، ویتامین D و مواد معدنی از جمله سلنیوم، زینک و کوپر است.
  • رشد مغزی جنین: از آن جایی که این ماده غذایی حاوی مقدار زیادی کولین می باشد، برای رشد مغز جنین مفید است. بنابراین ماده کولین از کودک در برابر بروز اختلال های مغزی محافظت می کند.
  • تامین کالری: خانم های باردار در این دوران به میزان 200 تا 300 کالری اضافه نیاز دارند. یک تخم مرغ با اندازه متوسط حاوی 70 کالری است. بنابراین تخم مرغ یک غذای مفید برای تامین نیاز مادر و جنین به کالری است.

فواید خوردن تخم مرغ در بارداری

  • تنظیم میزان کلسترول ها: خوردن منظم تخم مرغ برای زن باردار باعث تعادل میزان کلسترول در بدن می شود. در صورتی که مشکل کلسترول دارید، باید درباره رژیم غذایی تان با پزشک مشورت کنید.

خانم های باردار در طول روز چند عدد تخم مرغ می توانند بخورند؟

مقدار خوردن تخم مرغ در بارداری، به میزان کلسترول مادر بستگی دارد. اگر میزان کلسترول تان طبیعی است، توصیه می شود که هفته ای سه یا چهار تخم مرغ بخورید.

چگونه بهترین تخم مرغ ها را برای مصرف در دوران بارداری انتخاب کنیم؟

با وجود این که بعضی از مواد خوراکی سرشار از مواد غذایی هستند، اگر به درستی مصرف نشوند، برای بدن خطرناک خواهند بود. هنگامی که برای خرید تخم مرغ به فروشگاه می روید، به موارد زیر توجه کنید:

  •  تاریخ تولید و انقضا تخم مرغ های بسته بندی شده را بررسی کنید.
  • تخم مرغ هایی که پوسته شان ترک خورده است را نخرید؛ زیرا مستعد ورود باکتری و مواد آلوده هستند.
  • توصیه می کنیم که تخم مرغ های ارگانیک را تهیه کنید؛ زیرا برای پرورش این مرغ ها از آنتی بیوتیک یا مواد هورمونی استفاده نشده است.
  • آزمایش تست تازه بودن را انجام دهید: تخم مرغ را داخل ظرف آبی قرار دهید. اگر روی آب ایستاد، تازه نیست و اگر ته ظرف افتاد، تازه است.

حتما بخوانید: 8 مزیت مصرف خرما در بارداری و تاثیر آن در تسهیل زایمان

یک راه دیگر، تکان دادن تخم مرغ نزدیک گوش است. اگر صدای چلب چلوب کردن داد، تازه نیست و اگر این صدا را نشنیدید، تازه است.

  • هنگامی که قصد دارید تخم مرغ بخورید، بعد از بیرون آوردن از یخچال آن را برای مدت زمان حداقل دو ساعت در دمای اتاق قرار دهید. این کار مانع از آلودگی باکتریایی تخم مرغی می شود؛ زیرا هنگام منتقل کردن این ماده غذایی از مکانی گرم به مکانی سرد، عرق می کند.

شیوه صحیح نگهداری تخم مرغ

برای پیشگیری از بروز آلودگی باکتریایی تخم مرغ، باید آن را به صورت زیر نگهداری کنید:

  • این ماده غذایی را داخل محفظه نگهدارنده مخصوص داخل یخچال قرار دهید تا احتمال فاسد شدن آن کم شود.

تخم مرغ روستایی

  • تخم مرغ را باید در فضایی جدا از دیگر مواد غذایی قرار دهید.
  • باید در قسمت میانی یخچال جایی که دما ثابت است قرار بگیرد و نه بر روی در یخچال!
  • تخم مرغ آب پز شده را برای مدت بیش از سه روز داخل یخچال نگه ندارید.

چگونه باید تخم مرغ را به رژیم غذایی زنان باردار اضافه کنیم؟

در اینجا به چگونگی پخت یا آماده کردن تخم مرغ برای اضافه کردن به رژیم غذایی بارداری اشاره کرده ایم:

  • برای مدت حداقل 5 تا 7 دقیقه بگذارید تا تخم مرغ بجوشد؛ زیرا باعث می شود تا به خوبی پخته شود.
  • اگر می خواهید نیمرو درست کنید، باید زرده آن جامد شده و نیمه شفاف نباشد.
  • می توانید با استفاده از ادویه ها و سبزیجات آن را مزه دار کرده و سپس میل کنید.

تخم مرغ را تا چند روز می توان در قفسه ها قرار داد؟

  •  از روز تخم گذاشتن مرغ، 28 روز فرصت دارید تا تخم مرغ را مصرف کنید.
  • تخم مرغ آب پز شده را نهایت دو تا سه روز بخورید.
  • مواد غذایی حاوی این ماده غذایی به هر حالت و فرمی که باشند، باید سریعا پخته شوند.

خطرات خوردن تخم مرغ در دوران بارداری

اگر به خوبی تخم مرغ را نپزید یا اینکه تخم مرغ بی کیفیت خریده باشید، اوضاع کمی خطرناک خواهد شد.

حتما بخوانید: رابطه جنسی در بارداری ؛ آیا نزدیکی در بارداری بی خطر است؟

  • تخم مرغ های خام یا نپخته حاوی باکتری خطرناک سالمونلا هستند که باعث بروز مسمومیت غذایی در فرد می شوند. این باکتری باعث بروز مشکلات خطرناک مثل: تب بالا، استفراغ، اسهال، از دست دادن آب بدن و شکم درد می شود. گاهی اوقات حتی باعث سقط جنین یا زایمان زودتر از موعد نیز می شود.
  • بعضی از خانم ها با خوردن این ماده غذایی عکس العمل های آلرژی، مثل جوش زدن، کهیر و گرفتگی بینی را مشاهده می کنند.

خطرات خوردن تخم مرغ در بارداری

  • اگر در حال حاضر  مشکل کلسترول دارید، زرده تخم مرغ باعث تجمع کلسترول خطرناک در بدن می شود.

نکاتی که برای پیشگیری از عدم ابتلا به عفونت های باکتریایی در هنگام مصرف تخم مرغ باید به آن ها توجه کنید

  • تخم مرغ را باید در دمای 71 درجه سانتی گراد پخته شود.
  • ابتدا دست خود را بشویید و سپس آن را بردارید.
  • هنگام پخت تخم مرغ از وسایل شسته شده با آب گرم استفاده کنید.
  • تخم مرغ خام را روی دیگر مواد غذایی نریزید.
  • تخم مرغ را نزدیک دیگر مواد غذایی قرار ندهید.
  • بعد از پخت این ماده غذایی، وسایل و ظرف را با آب گرم به خوبی بشویید.
  • از خوردن مواد غذایی که حاوی تخم مرغ خام هستند، مثل مایونز یا خامه زده شده، پرهیز کنید.
  • خوردن این ماده غذایی در خارج از خانه ممنوع است؛ اگر فکر می کنید که کیفیت یا شرایط آماده سازی آن مهیا نیست.
  • اگر تخم مرغ بویی غیرمعمول دارد یا این که آبکی است، آن را مصرف نکنید.

منبع