در طی مطالعاتی که نتایج آن در نشریه The Linacre Quarterly چاپ شده، دانشمندان مرکز تحقیقات انجمن سرطان کشور دانمارک وضعیت بیش از 38000 زن مبتلا به سرطان پستان که کمتر از 70 سال داشتند را بر اساس ماتریکس شغلی با 5 زن سالم مقایسه کردند تا به این شکل تاثیر نور خورشید را در پیشگیری از سرطان سینه پیداکنند. آن ها به این نتیجه رسیدند که کار در خارج از منزل در بین زنان بیشتر از 50 سال به مدت بیست سال یا بیشتر تا 17 درصد ریسک ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد.

علی رغم اینکه علت آن کاملا ناشناخته است اما دانشمندان گمان می کنند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید و دریافت ویتامین دی از خورشید ممکن است که به محافظت آن ها در مقابل بیماری سرطان سینه کمک کرده باشد.  ویتامین دی برای استحکام استخوان ها و عضلات بسیار موثر است؛ اما تحقیقات جدید نشان داده اند که ویتامین دی مکمل آفتاب از سرطان پیشگیری می کند.

خیلی از افراد از بابت قرار گرفتن در نور خورشید و نگرانی در خصوص ابتلا به سرطان پوست بیشتر وقت خود را در منزل یا در مکانی به دور از نور خورشید طی می کنند. دانشمندان بیمارستان سنت جوزف در کنتاکی امریکا عنوان کرده اند که میزان ابتلا به سرطان سینه بیش از چهار برابر افزایش زنان در ایالات متحده آمریکاست.  برخی از آن ها بر این باور هستند که این ابتلا صعودی ممکن است در اثر عدم قرار گیری در مقابل نور خورشید و دریافت ویتامین D باشد.

در این آزمایش مشخص نشده است که نور آفتاب چگونه این سلول ها را از بین می برد؛ اما اثبات شده که ویتامین D تقسیم سلولی و مرگ آن ها تاثیر می گذارد.
دانشمندان عنوان کرده اند که تحقیق آن ها از نوع مشاهده ای  است وعلت و معلولی ندارد.همچنین تاکید کرده اند که در خصوص قرارگرفتن در معرض نور خورشید و دریافت ویتامین D از راه مکمل ها اطلاعاتی به دست نیاوردند.

این محققان برخی از فاکتورها مانند سابقه تولید مثل را فقط بررسی کردند و به عوامل دیگری مثل: مصرف قرص های هورمونی یا نوشیدن الکل نپرداختند؛ زیرا این عوامل ممکن است بر ابتلا به سرطان پستان در زنان تاثیر بگذارد. البته این یافته ها در مطالعات شغلی آینده به تحقیقات بیشتری نیاز دارند.