اگر شب گذشته حسابی مشروبات الکلی مصرف کرده اید و صبح روز بعد که بیدار می شوید سر درد دارید و دهان تان مزه بدی دارد، احتمالا به دنبال راهکاری برای درمان خماری می گردید تا سریعا بی حالی را برطرف کنید.

در این مقاله از سایت دکتر چک به بهترین راهکارهای درمان خماری ناشی از مصرف مشروبات الکلی اشاره می کنیم.

راهکارهایی برای درمان خماری

آب بنوشید

یکی از بهترین و موثرترین راهکارهای موثر برای درمان خماری ناشی از مصرف مشروبات الکلی، رساندن آب به بدن است.

مشروبات الکلی ادرار آور هستند و دفع مایعات از بدن را زیاد می کنند؛ از همین رو، باید آب مورد نیاز بدن را دوباره تامین کنید.

البته با آب خوردن مشکل سر درد یا حالت تهوع برطرف نمی شود بلکه علائم دیگر ناشی از خماری مانند تشنگی و خشکی دهان برطرف می شود.

درمان خماری با آب

مواد مغذی از دست رفته را دوباره به بدن بازگردانید

باید با مصرف مواد مغذی، الکترولیت هایی که در نتیجه مصرف مشروبات الکلی از دست داده اید را دوباره دریافت کنید.

در جامعه پذیرفته شده است که مصرف مشروبات الکلی در تولید هورمونی که مسئول نگه داشتن آب در بدن است، اختلال ایجاد می کند و از همین رو باعث از دست رفتن آب بدن و الکترولیت هایی مانند پتاسیم و سدیم می شود.

با خوردن خوراکی هایی که حاوی پتاسیم هستند مانند موز، پرتقال، زردآلو، گریپ فروت، شهد گیاه و طالبی، سبزیجات برگ دار، اسفناج، کلم بروکلی، سیب زمینی، قارچ و نخود فرنگی می توان خماری را تسکین داد و بدن نیز می تواند مواد الکترولیت از دست رفته را دوباره دریافت کند.

قرص رد جینسینگ

با وجود این که این قرص در خانه بیشتر مردم پیدا نمی شود، اما باید بگوییم که رد جینسینگ یک آنتی اکسیدان بسیار قدرتمند است. بدن برای این که بتواند سوخت و ساز مشروبات الکلی را انجام دهد، باید بیشتر کارها را با فرایند اکسیداسیون انجام دهد. در نتیجه انجام این فرایند در بدن، امواج رادیکال بسیار زیاد و خطرناکی تولید می شود که آسیب های جدی به DNA وارد می کنند.

یکی از دلایلی که گفته می شود این قرص برای تسکین خماری موثر است، نقش آن به عنوان یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که امواج رادیکال را از بدن حذف می کند.

به هیچ وجه سمت قهوه نروید

نخوردن قهوه را نمی توان یک راه درمان محسوب کرد بلکه بیشتر برای مبارزه با افسانه ای است که در میان مردم وجود دارد. برنامه های تلویزیونی، قهوه را به عنوان یکی از راه های فرار از خماری ناشی از مصرف مشروبات الکلی نشان می دهند در حالی که این گونه نیست.

قهوه یک نوشیدنی معروف برای بالا بردن سطح انرژی بدن است اما در عین حال آب بدن را نیز کم می کند. پس از آن جایی که قهوه بیشتر مانند خود مشروبات الکلی عمل می کند، نباید آن را مصرف کرد.

اگر احساس می کنید که خالی از انرژی شده اید، سمت مصرف نوشیدنی های ورزشی مانند Lucozade یا Gatorade بروید، این نوشیدنی ها در حالی که میزان قند بدن را افزایش می دهند، میزان الکترولیت ها را نیز زیاد می کنند.

سرکه سیب

سرکه سیب یک راهکار خانگی همه فن حریف است که تاثیر بسزایی در درمان خماری ناشی از مصرف مشروبات الکلی دارد.

از آن جایی که بعد از مصرف مشروبات الکلی PH بدن اسیدی می شود، سرکه سیب به تنظیم مجدد میزان PH بدن کمک می کند.

و با توجه به این که سرکه سیب خاصیت ادرار آور ندارد، سطح قند خون بدن را تنظیم می کند. در نتیجه مصرف مشروبات الکلی، مواد قندی از بدن خارج می شوند و به همین خاطر است که صبح روز بعد احساس خستگی و بی انرژی بودن دارید.

خود را به صرف یک صبحانه عالی دعوت کنید

شاید این طور به نظر برسد که خوردن غذاهای چرب در وعده صبحانه یک راهکار موثر برای مبارزه با خماری است در حالی که این گفته اصلا پایه علمی ندارد.

حقیقت محض این است که خوردن غذاهای چرب به عنوان صبحانه باعث جذب مشروبات الکلی نمی شود.

در عوض، سعی کنید یک تخم مرغ آب پز با گوجه فرنگی کباب شده و نان تست میل کنید. از آن جایی که منابع سرشار از آمینو اسید سیستین در تخم مرغ وجود دارد، ذرات الکل که منجر به خماری می شوند را از بین می برد.

اگر تهیه این صبحانه برای تان امکان پذیر نیست، موز بخورید. مقدار قابل توجه پتاسیم موجود در موز تاثیر بسزایی در مبارزه با خماری دارد. پتاسیم نوعی ماده معدنی است که مصرف مشروبات الکلی باعث نابودی آن در بدن می شود و آب را از بدن خارج می کند.

هوای تازه

مسلما وقتی که خیلی خمار هستید هیچ علاقه ای به بیرون رفتن از خانه ندارید اما پیاده روی و استشمام هوای تازه یک راهکار موثر است.

البته سرعت پیاده روی باید کم باشد زیرا مشروبات الکلی ادرار آور هستند و باعث می شوند که بدن آب خود را از دست دهد. انجام حرکت ورزشی سخت در باشگاه و عرق کردن فراوان اصلا توصیه نمی شود زیرا بدن آب بیشتری را از دست می دهد.

پیاده روی آرام باعث گردش خون در سراسر بدن می شود؛ گردش خون برای انتقال اکسیژن و مواد مغذی به ماهیچه ها ضروری است.

استشمام هوای تازه نه تنها خماری را از بین می برد، بلکه یکی از علائم رایج آن، یعنی سر درد را نیز تسکین می دهد.

کانابیدیول یا سی بی دی یک فیتوکانانابینوئید

کانابیدیول یک دیگر از شیوه های موثر است اما معمولا این دارو همراه با قرص های ضد اضطراب و مراقبت از پوست مصرف می شود.

البته برای مبارزه با خماری ناشی از مصرف مشروبات الکلی نیز خوب است. این قرص به سیستم کانابینویید بدن می پیوندد و سر درد و میگرن را کم می کند. علاوه بر این، مشروبات الکلی کنترل پایداری الکترونیکی بدن را کم می کند اما مصرف کانابیدیول به حفظ مجدد تعادل آن کمک می کند.

از بدترین علائم ناشی از خماری می توان به حالت تهوع و استفراغ اشاره کرد. کانابیدیول یک داری ضد استفراغ است که با گیرنده های سروتونین ارتباط برقرار کرده و حالت تهوع و استفراغ را نیز کم می کند.

از دیگر عوارض جانبی خماری می توان به افسردگی و اضطراب اشاره کرد. در حالی که بدن تلاش می کند سکون خود را مجدد به دست آورد، انتقال دهنده های عصبی همچنان به دنبال حفظ تعادل هستند. مصرف این قرص به حفظ تعادل انتقال دهنده های عصبی کمک می کند.

سریع ترین راه ممکن برای درمان خماری چیست؟

درمان خماری بعد از مشروب

با انجام چندین راهکار می توانید از شر خماری خلاص شوید. از جمله این راهکارها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نوشیدنی و خوراکی هایی بخورید که حاوی الکترولیت هستند.
  • یک صبحانه مقوی و غنی از ویتامین C و پروتئین میل کنید.
  • پیاده روی کرده و هوای تازه استشمام کنید.
  • برای کم کردن میزان التهاب و سر درد قرص ایبوبروفن مصرف کنید.
  • 20 تا 40 دقیقه چرت بزنید.

راهکارهایی که در این مقاله به آن ها اشاره شد همگی به تسکین علائم و نشانه های ناشی از خماری کمک می کنند اما متاسفانه به درمان کامل خماری کمک نمی کنند.

خماری تا چند ساعت ادامه دارد؟

این که خماری تا چند ساعت ادامه داشته باشد کاملا به خود فرد بستگی دارد اما معمولا پس از گذشت 72 ساعت از بین می رود.

علائم خماری در بعضی از مردم حتی در زمان های کمتری نیز ناپدید می شود؛ معمولا پس از گذشت 24 ساعت. مدت زمان خماری کاملا به میزان مشروبات الکلی مصرف شده و راهکارهایی که برای پیشگیری از کاهش آب بدن انجام داده اید، بستگی دارد. نژاد، جنسیت، وضعیت سلامتی کبد، داروهایی که مصرف می کنید و وضعیت مواد مغذی بدن نیز در این مسئله نقش دارند.

چرا خماری احساس بسیار بدی است؟

مصرف مشروبات الکلی به شدت باعث از دست رفتن آب بدن می شود و در نتیجه ان، علائم ناخوشایندی مانند سر درد، حالت تهوع و شکم درد به سراغ فرد می آید. اما در کل چندین عامل باعث بدتر شدن خماری می شوند.

هر چقدر که سن انسان بیشتر می شود، وضعیت خماری بهتر می شود. شدت خماری در بزرگسالان بسیار کم تر از جوانان است.

علاوه بر این که میزان مصرف موثر است، نوع مشروبات الکلی مصرف شده نیز نقش بسزایی دارند.

در هنگام انجام فرایند تخمیر الکل، ترکیبات ناخالصی در بدن تولید می شوند که به رنگ، بو و مزه الکل شکل می دهد. میزان ناخالصی موجود در مشروبات الکلی تیره رنگ بسیار زیاد است. گاهی اوقات نیز سولفیت به شراب اضافه می شود و از آن جایی که بعضی از مردم به سولفیت حساسیت دارند، پس از مصرف شراب سر درد می گیرند.

همه چیز بستگی به میزان مشروبات الکلی مصرف شده دارد. این مشروبات ادرار آور هستند و در نتیجه باعث افزایش ادرار می شوند. اگر هنگام مصرف این مشروبات به اندازه کافی آب نخورید، آب بدن کم شده و کم آبی باعث بدتر شدن علائم ناشی از خماری می شود.

مصرف مایعات با معده خالی علائم خماری را بدتر می کند. زیرا مشروبات الکلی به پوشش داخلی معده آسیب می رساند. پس بهتر است اول کمی غذا بخورید بعد به بدن آب برسانید.

البته عوامل ژنتیکی نیز در این مسئله نقش دارند. ژنتیک در خماری حدود 45 درصد از مردمی که مشروبات الکلی مصرف می کنند، حرف اول را می زند.