چند دهه می شود که بحث خوراکی های سرطان زا حسابی داغ شده است. در ادامه به یک لیست از خوراکی های سرطان زا اشاره می کنیم.

خوراکی های سرطان زا

گوشت قرمز و گوشت فراوری شده، قند و شکر، مشروبات الکلی و غذاهای بسته بندی شده، بدترین خوراکی های سرطان زا محسوب می شوند.

1. گوشت قرمز و گوشت فراوری شده

گوشت قرمز (گوشت گاو، گوسفند، بز و خوک) و گوشت قرمز فراوری شده (هات داگ و بیکن) همگی ریسک ابتلا به سرطان را زیاد می کند.

به گفته یکی از محققان، “شواهد موجود نشان می دهد که هر چقدر بیشتر گوشت قرمز و فراوری شده بخورید، ریسک ابتلا به سرطان و مرگ در اثر ابتلا به این بیماری هم بیشتر می شود.”

منظور از مصرف زیاد، بیش از سه واحد در هفته است. هر یک واحد گوشت قرمز برابر با 85 تا 115 گرم می شود.

اگر روزانه فقط 50 گرم گوشت قرمز فراوری شده بخورید، خطر ابتلا به سرطان، به ویژه سرطان روده بزرگ، هم 18 درصد بیشتر می شود.

خوراکی های سرطان زا

2. خوراکی های سرطان زا: قند و شکر

قند و شکر، ریسک ابتلا به سرطان های خاص و پیشرفت آن ها را زیاد می کنند.

مطالعات انجام شده در قرن بیستم نشان داد که سلول های سرطانی معمولا برای تکثیر به قند نیاز دارند. به همین خاطر است که پزشکان رژیم غذایی کتوژنیک را توصیه می کنند. در این رژیم غذایی، مقدار کربوهیدرات دریافتی تا 10 درصد کم شده و در عوض، میزان چربی مصرفی حدود 70 درصد بیشتر می شود.

هر نوع خوراکی که شاخص گلیسمیک بالایی داشته باشد، مثل نوشیدنی های حاوی قند، علاوه بر افزایش وزن، ریسک ابتلا به این عارضه را هم زیاد می کنند.

سلول های چربی حاوی هورمون استرون هستند. این هورمون در بدن به استروژن تبدیل شده و ریسک بازگشت سرطان سینه را زیاد می کند.

3. مشروبات الکلی

مشروبات الکلی یک نوع قند محسوب می شوند که ریسک سرطان را زیاد می کنند.

به گفته یکی از محققان، “مشروب یک فاکتور خطرناک در ابتلا به سرطان زبان، سرطان کبد، سرطان پستان و سرطان پانکراس است.”

هنوز دقیقا مشخص نشده است که چرا مشروبات الکلی ریسک ابتلا به این بیماری را زیاد می کنند؛ اما احتمالا به این خاطر باشد که این گروه از نوشیدنی ها به DNA آسیب می زنند.

4. غذاهای بسته بندی شده

بر اساس شواهد به دست آمده از مطالعه ای که در سال 2018 انجام شد، بسیاری از خوراکی های بسته بندی شده – مثل تنقلات، نوشیدنی های گازدار و غذاهای آماده – ریسک ابتلا به سرطان های خاص را زیاد می کنند.

افزایش 10 درصدی مصرف این خوراکی ها مساوی با افزایش 11 درصدی ریسک ابتلا به سرطان پستان است. البته هیچ رابطه ای بین مصرف این خوراکی ها و افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات و روده بزرگ پیدا نشده است.

علاوه بر این، میزان کالری، نمک، قند و چربی های اشباع شده این دسته خوراکی ها هم بسیار بیشتر از مقدار نرمال است.

راهکار چیست؟

یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید. خوراکی و نوشیدنی هایی مثل انواع توت، چای سبز، گوجه فرنگی، گریپ فروت و سبزیجات چلیپایی مثل کلم بروکلی را حتما به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

منبع