به تازگی مقاله ای منتشر شده است که تاثیر مصرف قارچ بر سلامت انسان، ریسک ابتلا به بیماری قلبی عروقی و تقویت سیستم ایمنی بدن را بررسی کرده است.

به گفته محققان، اگر به دنبال یک راه ساده برای تقویت سیستم ایمنی بدن هستید و نمی خواهید راحت مریض شوید، پس قارچ بخورید!

تقویت سیستم ایمنی بدن با خوردن قارچ؛ پیش زمینه

محققان تخمین می زنند که در آینده ای نه چندان دور یک نفر از هر سه بزرگسال در سراسر جهان به بیماری قلبی عروقی، سکته قلبی یا دیابت ملیتوس نوع دو مبتلا شود.

این روزها بسیاری از خانواده ها به رژیم غذایی شان توجه نمی کنند و مدام خوراکی های فراوری شده و غذاهای فوق فراوری شده می خورند. به همین خاطر هم میزان کلسترول خوب خون شان کم و فشار خون شان زیاد می شود.

قارچ ها معروف به سبزیجات عجیب و غریب هستند. چرا؟ به این خاطر که سرشار از فیبر، پتاسیم، سلنیوم، ویتامین بی، بتا گلوکان، چیتین و ترکیب های مفید دیگر هستند. اگر این خوراکی زیر نور فرابنفش پرورش داده شوند، میزان ویتامین D2 آن ها هم از حد نرمال بیشتر می شود.

به گفته محققان، این خوراکی یک سری مواد مغذی و ترکیب های بیواکتیو را در خودش جای داده است. به لطف بتا گلوکان و چیتین موجود در این خوراکی، فرد دیرتر احساس گرسنگی می کند. علاوه بر این، میزان گلوکوز خون هم به طور ناگهانی بالا نمی رود.

تقویت سیستم ایمنی بدن با خوردن قارچ

درباره مطالعه

محققان با انجام این مطالعه قصد داشتند به این سوال پرتکرار جواب دهند: اگر قارچ بخوریم، سیستم ایمنی بدن مان تقویت شده و دیگر مریض نمی شویم؟

برای پیدا کردن جواب این سوال، 22 مقاله انتخاب شدند. شرکت کنندگانی که در این آزمایش ها حضور داشتند، موظف بودند که روزانه بین 13 تا 300 گرم قارچ بخورند.

در قدم آخر، میزان کلسترول خوب، کلسترول بد، تری گلیسریدها، گلوکوز روزه داری خون، انسولین، فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک، پروتئین سی واکنشی (نشانگر بروز التهاب) و یک نشانگر ایمنی اندازه گیری شدند.

یافته های مطالعه

نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می دهد که اگر قارچ را به برنامه غذایی تان اضافه کنید، سیستم ایمنی بدن تقویت می شود. پس دیگر خبری از بیماری نخواهد بود!

به گفته محققان، میزان تری گلیسیریدها در بدن افرادی که این خوراکی را به رژیم غذایی روزانه شان اضافه کرده بودند هم کم شده بود. ساده تر بگوییم؛ احتمالا آن ها دیگر هیچ وقت با مشکلات قلبی عروقی مواجه نشوند.

بر اساس این مقاله، ریسک ابتلا به عفونت در این شرکت کنندگان کمتر شده بود. حتی بدنشان هم واکنش بهتری نسبت به انواع واکسن نشان داده بود.

در بخشی از مقاله به مردم توصیه شده است که بیشتر روزهای هفته را قارچ بخورند. محققان میزان 75 تا 100 گرم را توصیه کرده اند. مثلا می توانید از این به بعد برای درست کردن تاکو یا سس پاستا از این خوراکی استفاده کنید. حتی بهتر است که غلات سبوس دار و حبوبات را هم با قارچ بخورید. با این ترکیب ساده، میزان فیبر و مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کرده اید.

منبع