به تازگی مقاله ای منتشر شده است و شش دلیل می آورد برای این که نباید در خوردن مکمل ویتامین سی زیاده روی کنید.
بر اساس این مقاله، نباید در طول روز بیش از 2.000 میلی گرم ویتامین سی وارد بدن شود. زیاده روی در مصرف این مکمل غذایی مساوی با تجربه پیامدهای خطرناک است. از جمله این پیامدها می توان به ایجاد سنگ کلیه و بروز مشکلات گوارشی اشاره کرد.
به گفته محققان، برای این که میزان ویتامین C مورد نیاز بدن را تامین کنید، فقط کافی است که یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید.
چرا مصرف بیش از حد مکمل ویتامین سی برای بدن مضر است؟
در ادامه برای شما شش دلیل می آوریم تا شما را از مصرف بیش از حد این مکمل غذایی منصرف کنیم.
1. ایجاد سنگ کلیه
مصرف ویتامین سی در دوزهای بالا منجر به زیاد شدن میزان اگزالات در ادرار می شود. کافی است که اگزالات با کلسیم ترکیب شود تا شاهد ایجاد سنگ کلیه باشیم.
2. بروز مشکلات گوارشی
افرادی که در خوردن این مکمل ها زیاده روی می کنند، با مشکلات گوارشی مواجه می شوند. آن ها علائمی مثل گرفتگی عضلات شکم، حالت تهوع، استفراغ و نفخ شکم دارند. هر چقدر که دوز مصرفی بیشتر می شود، شدت این علائم هم بالاتر می رود.

3. زیاد شدن آهن بدن
اگر در خوردن ویتامین سی زیاده روی کنید، بدن میزان آهن غیر هم بیشتری جذب می کند. این نوع آهن معمولا در خوراکی های گیاهی وجود دارد.
شاید در نگاه اول بگویید که بالا رفتن این نوع آهن در بدن مسئله بدی نیست. اما اتفاق برای مبتلایان به بیماری هموکروماتوز اصلا خوب نیست. در این شرایط، ریسک ابتلا به بیماری قلبی، دیابت و حتی آسیب دیدن کبد هم زیاد می شود.
4. تداخل در جواب بعضی از آزمایش ها، پیامد زیاده روی در مصرف مکمل ویتامین سی
وقتی که مقدار این ترکیب در بدن از حد نرمال بیشتر می شود، جواب آزمایش دقیق نخواهد بود. بالا رفتن میزان این ترکیب به طور مستقیم باعث می شود تا جواب آزمایش هایی مثل آزمایش گلوکوز خون، تست ادرار برای سنجش میزان کراتین بدن و بعضی از آزمایش های دیگر غلط شود.
5. نابودی مینای دندان
اگر ویتامین سی را در قالب قرص های جویدنی مصرف کنید، دندان آسیب می بیند. این قرص ها مکمل خاصیت اسیدی دارند و به مرور زمان، مینای دندان را نابود می کنند.
علاوه بر این، میزان حساسیت دندان بالا رفته و حتی احتمال تغییر رنگ هم وجود دارد. برای این که جلوی بروز این مشکلات را بگیرید، بعد از مصرف مکمل حتما دهانتان را بشویید. اما نباید فورا مسواک بزنید.
6. تشدید خاصیت آنتی اکسیدان و آسیب زدن به بدن
ویتامین سی به خاطر خاصیت آنتی اکسیدان خود به شهرت رسیده است. اما اگر دوز مصرف این ترکیب غذایی زیاد شود و تعداد یون های فلزی فعال مثل آهن یا مس در بدن از حد مجاز بالاتر برود، بدن آسیب می بیند.
مقدار مجاز مصرف ویتامین سی
بدن نمی تواند ویتامین سی را ذخیره کند. به همین خاطر باید با خوردن خوراکی هایی مثل مرکبات، انواع توت، فلفل دلمه ای و مکمل های غذایی مقدار مورد نیازتان را تامین کنید.
طبق توصیه سازمان های جهانی، حداکثر میزان مصرف برای بزرگسالان عبارت اند از:
- آقایان: 90 میلی گرم در روز؛
- خانم ها: 75 میلی گرم در روز؛
- خانم های باردار: 85 میلی گرم در روز؛
- مادران در دوره شیردهی: 120 میلی گرم در روز.




















