قرص های دهانی مترونیدازول به دو صورت عمومی و داروهای با نام تجاری در بازار موجود هستند که برای علت های مختلف از جمله عفونت مورد استفاده قرار می گیرند. اسامی برندهای خارجی این دارو : فلاگیل (آزاد سازی سریع)، فلاگیل ای آر (آزاد سازی گسترده).

دسته داروهای آزاد سازی زود هنگام: مترونیدازول فورا در بدن آزاد می شوند.

دسته داروهای آزاد سازی گسترده: به مرور زمان و آهسته در بدن آزاد می شوند.

هر دو نوع دارو آزاد سازی سریع و آزاد سازی گسترده به صورت داروهای عمومی در دسترس مردم قرار می گیرند. این دارو به صورت قرص خوراکی، کپسول دهانی، کرم، ژل و لوسیون، همین طور ژل واژن، موجود می باشد. علاوه بر این، مترونیدازول داروی تزریقی هم است که پزشک آن را تجویز می کند.

داروهای دهانی مترونیدازول برای درمان عفونت هایی که باکتری یا عوامل انگلی در آن ها نقش دارند، نیز استفاده می شوند.

چرا از دارو مترونیدازول استفاده می کنیم ؟

از داروهای دهانی مترونیدازول با آزاد سازی زود هنگام برای درمان بسیاری از عفونت ها استفاده می شود که توسط باکتری ها و انگل ها به وجود می آیند. از جمله این عفونت ها می توان به عفونت هایی اشاره کرد که در طول لوله معده و روده یا سیستم دستگاه تناسلی، مثل: بیماری های آمیبی و تریکومونیازیس، به وجود می آیند.

از داروهای مترونیدازول با آزاد سازی گسترده، برای درمان عفونت واژن در خانم ها استفاده می شود. در بعضی اوقات می توانید این دارو را به صورت ترکیبی ( همراه با داروهای دیگر)  مصرف کنید.

دارو مترونیدازول به چه صورت کار می کند ؟

در حقیقت داروی مترونیدازول در دسته داروهایی به نام «نیتروامیدازول آنتی باکتری» قرار می گیرد. دسته دارویی: گروهی از داروها هستند که مشابه عمل می کنند و برای درمان شرایط پزشکی مشابه استفاده می شوند.

حتما بخوانید : عوارض نزدیکی در دوران قاعدگی ؛ آیا می شود هنگام پریود رابطه داشت؟

داروهای ضد میکروبی: داروهایی هستند که برای درمان عفونت  استفاده می شوند. داروهای ضد باکتریایی نیتروامیدازول باعث بهبود عفونت های باکتریایی و ناشی از سایر موجودات زنده به نام «تک یاختگان» می شوند. نحوه کار قرص های مترونیدازول به این صورت است که باکتری ها یا سایر موجودات زنده را که عامل به وجود آمدن باکتری هستند، نابود می کند.

عوارض جانبی مصرف دارو مترونیدازول

مصرف داروهای مترونیدازول باعث خواب آلودگی شما نمی شود؛ اما این دارو هم شبیه به سایر داروها، بعضی عوارض جانبی دارد که باید به آن ها دقت کنید.

از جمله رایج ترین عوارض جانبی این داروها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سر درد

در صورتی که هر کدام از این نشانه ها خفیف باشند، تنها در عرض چند روز یا کمی بیشتر از بین می روند؛ اما در صورتی که شدید باشند و پس از گذشت این مدت زمان از بین نروند، باید به پزشکتان اطلاع داده یا به داروساز مراجعه کنید.

عوارض جانبی جدی ناشی از مترونیدازول

در صورتی که عوارض جانبی که مشاهده کردید از حالت عادی و خفیف بیشتر بودند، باید به پزشکتان اطلاع دهید. اگر این نشانه ها زندگی تان را به خطر بیندازند یا به شرایط اورژانسی پزشکی تبدیل بشوند، باید با اورژانس تماس بگیرید. از جمله عوارض جانبی شدید و غیر طبیعی ناشی از مصرف این دارو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تاثیر گذاشتن بر سیستم عصبی از جمله: بروز حمله ناگهانی و بیماری مغزی (عملکردهای غیر عادی مغز). نشانه های این دسته عبارت اند از:
  •  تنش (حرکات ناگهانی که به دلیل سفت شدن ماهیچه ها رخ می دهد)؛
  • سر گیجه؛
  • سر درد؛
  • پریشانی؛
  • ناهماهنگی حرکتی (کنترل نداشتن بر عملکردهای بدن)..

عوارض جانبی مصرف این دارو در مردان در مقایسه با زنان 

بیشتر اوقات، مردان و زنان هر دو عوارض جانبی مشابهی دارند. برخی از عوارض جانبی تنها بر روی بدن زنان تاثیر می گذارد؛ به طور مثال: دارو مترونیدازول خطر ابتلا به عفونت های قارچی که بیشتر در زنان اتفاق می افتد را افزایش می دهد. علاوه بر این، مصرف این داروها ممکن است باعث خارش و ترشحات واژن شود.

ممکن است مترونیدازول با برخی از داروها در تداخل باشد

داروهای مترونیدازول با بعضی از داروها، ویتامین ها یا مواد طبیعی که مصرف می کنید، در تضاد است و باعث بروز عکس العمل می شود. زمانی این وضعیت پیش می آید که ترکیبات موجود در دارو باعث تغییر عملکرد آن می شود. این اتفاق خطرناک است یا اینکه باعث می شود که دارو به خوبی عمل نکند.

برای این که مترونیدازول به داروهای دیگر عکس العمل نشان ندهد، پزشک تان باید تمام داروهایی که مصرف می کنید را به دقت زیر نظر داشته باشد. فراموش نکنید که پزشک باید درباره تمام داروهای مصرفی، ویتامین ها یا مواد طبیعی که مصرف می کنید، اطلاع داشته باشد. برای این که بفهمید این دارو چگونه با داروهای دیگر واکنش می دهد، بهتر است که با داروساز یا پزشک تان مشورت کنید.

مصرف این داروها همزمان با مترونیدازول ممنوع است!

مصرف دارو مترونیدازول همزمان با بعضی از داروهای خاص منجر به بیشتر شدن خطر بروز عوارض جانبی می شود؛ به علت اینکه میزان هر کدام از این داروها ممکن است در بدن افزایش یابد.

اسامی داروهایی که مترونیداول با آن ها در تضاد است:

دی سولفورین: این دارو را همزمان با مترونیدازول مصرف نکنید.

چنانچه به این مورد توجه نکنید، باید خود را آماده مقابله با عوارض جانبی ناشی از آن کنید. مصرف همزمان این دو دارو باعث بروز عکس العمل های روانی می شود. از جمله علائم مشاهده شده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پریشانی؛
  • توهم (دیدن یا شنیدن چیزهایی که حقیقت ندارند)؛
  • هذیان گویی (باور داشتن چیزهایی که حقیقت ندارند)؛
حتما بخوانید : باد واژن ؛ علت چیست و چگونه میتوان از آن جلوگیری کرد؟

در صورتی که در دو هفته اخیر از داروی دی سولفورین استفاده کرده اید، از مصرف قرص مترونیدازول خودداری کنید!

  • لیتیوم: عوارض جانبی در نتیجه بالا رفتن میزان لیتیوم خواهد بود. در صورتی که دارو مترونیدازول را همزمان با هر کدام از داروهای مخصوص دیگری مصرف کنید، پزشک باید میزان لیتیوم بدن تان را اندازه گیری کند.
  • وارفارین یا سایر رقیق کننده های خون: زمانی که عوارض جانبی ناشی از مصرف همزمان این داروها بیشتر شود، به همان نسبت خطر خونریزی هم بالا می رود.
  • بوسولفان: تا جایی که ممکن است نباید داروی مترونیدازول را با بوسولفان به صورت همزمان مصرف کنید. در صورتی که راه دیگری وجود نداشته باشد، پزشک سعی می کند تا مقدار بوسولفان بدن تان را در فواصل زمانی اندازه گیری کند.
  • سایمتیدین: مصرف همزمان دارو مترونیدازول با سایمتیدین، باعث بالا رفتن سطح مترونیدازول در بدن شده و عوارض جانبی را هم بیشتر می کند.
  • فنی توئین و فنوباربیتال: اگر هر کدام از این دو دارو را به طور همزمان با دارو مترونیدازول مصرف کنید، مقدار این داروها در بدن افت می کند. در نتیجه، مترونیدازول دیگر نمی تواند عفونت به وجود آمده در بدن را درمان کند.

ژل مترونیدازول

چگونه باید از مترونیدازول استفاده کرد؟

به اسامی تمام حالت های دارو و دوز احتمالی آن ها در اینجا اشاره ای نشده است. عوامل متعددی در میزان مصرف، حالت دارو و دوز مصرفی آن تاثیر دارند که از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سن فرد؛
  • شرایطی که در حال درمان شدن است؛
  • شدت عارضه؛
  • سایر شرایط و مشکلات پزشکی تان؛
  • نحوه عکس العمل بدن تان به اولین دوز مصرفی.

برای عفونت های باکتریایی و تک یاختگان

عمومی: مترونیدازول

حالت دارو: قرص دهانی با آزاد سازی زود هنگام

قدرت اثر گذاری: 250 میلی گرم، 500 میلی گرم

نام برند: فلاگیل

حالت دارو: قرص دهانی با اثر گذاری زود هنگام

قدرت اثر گذاری: 250 میلی گرم، 500 میلی گرم

دوز مصرفی مخصوص بزرگسالان (سنین بین 18 تا 64 سال)

دوز مصرفی و طول دوره مصرف این دارو در افراد متفاوت به نوع عفونت بستگی دارد.

عفونت های باکتریایی

مصرف معمولی: 500 میلی گرم و چهار مرتبه در روز برای مدت 7 تا 10 روز. البته باید اشاره کنیم که برای درمان برخی دیگر از عفونت ها، باید طول دوره درمان آن  بیشتر باشد.

حداکثر دوز مصرفی: 4 گرم روزانه.

عفونت های آمیبی

دوز معمولی: 500 میلی گرم تا 750 میلی گرم و سه بار در روز و برای مدت 5 تا 10 روز.

تریکومونیاسیس

  • دوز معمولی: برای این مورد باید روزانه 2 گرم را در یک دوز مصرف کرده یا اینکه به دو دوز 1 گرمی در روز تقسیم کرده و برای مدت 7 روز، سه بار در روز 250 میلی گرم مصرف شود.

دوز مصرفی مخصوص کودکان  (سنین0 تا 17 سال)

عفونت های آمیبی:

  • دوز مصرف معمولی: 25 تا 50 میلی گرم/ کیلو گرم از وزن بدن کودک به صورت روزانه و تقسیم بندی شده در سه دوز برای مدت 10 روز.

دوز مصرفی مخصوص کهنسالان (سنین 65 سال و بیشتر)

کلیه ها و کبد افراد با افزایش سن آن طور که باید به درستی کار نمی کنند. از این رو، بدن با سرعت کم تری داروها را فرآوری، تجزیه و تحلیل می کند. در نتیجه، داروها برای مدت زمان بیشتری در بدن باقی می مانند و خطر بروز عوارض جانبی را بیشتر می کنند. دوره درمانی این افراد به این صورت است که پزشک ابتدا این داروها را با دوزهای کمتر تجویز کرده یا برنامه دارویی متفاوتی را در پیش می‌گیرد. این کار مانع انباشته شدن بیش از اندازه داروها در بدن می شود.

باکتری واژن

عمومی: مترونیدازول

حالت دارو: قرص دهانی با آزاد سازی زود هنگام

قدرت اثر گذاری دارو: 750 میلی گرم

نام تجاری: فلاگیل ای آر

مصرف بزرگسالان  (18 تا 64 سال)

مصرف معمولی: روزانه 750 میلی گرم برای مدت 7 روز

شکم درد

هشدار سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA)

  • در بسته بندی قرص های خوراکی و کپسول های مترونیدازول یک جعبه سیاه اخطار وجود دارد. این جعبه هشداری مهم از سازمان غذا و دارو آمریکاست. در این جعبه سیاه به عوارض جانبی دارو که ممکن است خطرناک باشد، اشاره شده است.
  • هشدار سرطان: با توجه به آزمایشاتی که بر روی بدن حیواناتی که در طول دوره آزمایش از این دارو استفاده کرده اند، انجام شده است، این هشدار نشان دهنده بروز سرطان است که انسان ها را  تهدید می کند. با توجه به خطراتی که مصرف این دارو دارد، مترونیدازول را فقط باید برای درمان بیماری هایی استفاده کنید که توسط سازمان غذا و دارو آمریکا به تایید رسیده اند.
  • هشدار میزان مصرف: برای این که میزان وقوع و حملات باکتری‌هایی که در برابر دارو مقاومت می کنند را کم کنید، از داروی مترونیدازول تنها برای درمان یا پیشگیری از ابتلا به عفونت هایی استفاده می شود که ثابت شده اند یا شواهد نشان می دهند که علت بروزشان، باکتری است.
حتما بخوانید : بستن لوله‌های رحم ؛ روش جراحی حین سزارین و عوارض احتمالی

هشدار تاثیر دستگاه عصبی بدن

قرص های خوراکی مترونیدازول باعث به وجود آمدن مشکلات خاصی می شوند که بر سیستم عصبی فرد تاثیر می گذارد. از جمله این مشکلات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیماری مغزی  (عملکردغیر عادی مغز)؛
  • مننژیت (التهاب  تورم مغز)؛
  • حمله ناگهانی؛
  • نورو تراپی ترجیحی (آسیب دیدن اعصاب دست و پا).

اگر با هر کدام از نشانه های زیر مواجه شدید، سریعا با پزشک خود تماس بگیرید:

زنگ خطر آلرژی

مصرف داروهای مترونیدازول با عکس العمل های شدید آلرژی یا بالا رفتن حساسیت بدن، همراه است. نشانه های این عارضه به ترتیب زیر می باشد:

  • کهیر (بروز تاول هایی که بسیار می خارند)؛
  • جوش های قرمز رنگ؛
  • پوسته پوسته شدن یا پوست انداختن پوست تان؛
  • خس خس سینه؛
  • تب؛
  • خنک شدن بدن.

در صورتی که هر کدام از نشانه های ذکر شده را مشاهده کردید، با پزشک تماس گرفته یا سریعا به درمانگاه محل زندگی تان مراجعه کنید. اگر این دسته از نشانه ها بسیار وخیم هستند، با اورژانس تماس بگیرید یا سریعا به نزدیک ترین بخش اورژانس مراجعه کنید.

توجه : اگر تا کنون با عکس العمل های ناشی از آلرژی مواجه شده اید، به هیچ وجه دارو مترونیدازول را مصرف نکنید. گاهی اوقات در صورتی که فرد این توصیه را جدی نگیرد و سر خود به مصرف آن ادامه دهد، جانش را از دست خواهد داد!

زنگ هشدار عکس العمل الکل

برای این که دوره درمان خودتان را با داروهای مترونیدازول آغاز کنید، باید حداقل سه روز قبل از آغاز مصرف این دارو، نوشیدنی های حاوی الکل را مصرف نکرده باشید. علاوه بر این، تا سه روز پس از پایان درمان هم باید از مصرف نوشیدنی های الکل دار خودداری کنید!

زیرا مصرف همزمان این نوشیدنی ها با دارو مترونیدازول عوارض جانبی در پی دارد. از جمله عوارض جانبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سر گیجه؛
  • استفراغ؛
  • گرفتگی غیر نرمال عضلات؛
  • سر درد؛
  • سرخ شدن صورت (قرمز و گرم شدن ناگهانی صورت).

در صورتی که به نوشیدنی های حاوی الکل علاقه دارید، با پزشک خود مشورت کنید که مصرف این دارو برایتان بی خطر است یا خیر.

هشدار گروه های خاص

افرادی که بیماری کبدی دارند: کبد ارگانی است که به فرآوری این داروها کمک می کند. در صورتی که به بیماری وخیم کبدی مبتلا هستید، بدن تان با سرعت کم تری این دارو را جذب می کند. از این رو ، این دارو در کبد انباشته شده و خطر بروز عوارض جانبی را هم بیشتر می کند. برای برطرف کردن این مشکل، پزشک دوز مصرفی دارو را کم می کند.

افرادی که بیماری کلیوی دارند: همان طور که می دانید، کلیه بدن را از دارو پاکسازی می کند. در صورتی که دچار بیماری وخیم کلیوی هستید، کلیه تان با سرعت کم تری این دارو را جذب می کند. از این رو مقدار دارو انباشته شده در کبد زیاد شده و خطر بروز عوارض جانبی را هم بیشتر می کند. برای برطرف کردن این مشکل، پزشک دوز مصرفی دارو را کم می کند.

زنان باردار: مترونیدازول در دسته B دارو بارداری قرار دارد. این جمله دو معنی دارد:

  1. تحقیقاتی که در نتیجه وارد کردن این دارو به بدن حیوانات انجام شده، نشان داده است که متروانیدازل هیچ خطری برای جنین ندارد.
  2. تا کنون تحقیقات کاملی در این باره انجام نشده است که نشان دهد این دارو برای این دسته از افراد (خانم های باردار) خطرناک است یا خیر.

اگر شما باردار هستید یا قصد بارداری دارید، توصیه می کنیم که با پزشک خود مشورت کنید. در سه ماهه نخست بارداری نباید این دارو را مصرف کنید. تنها در صورتی می توانید در سه ماهه دوم و سوم این دارو را مصرف کنید که فواید بالقوه آن از مضراتش بیشتر باشد.

 زنان شیرده: این دارو وارد شیر پستان شده و باعث بروز عوارض جانبی در بدن کودک شیرخوار می شود. در صورتی که به کودک تان  شیر می دهید، با پزشک خود مشورت کنید. شاید لازم باشد که شیر دهی یا مصرف این دارو را متوقف کنید.

بزرگسالان: کبد و کلیه بزرگسالان در مقایسه با افراد کم سن و سال تر، به درستی کار نمی کند. از این رو بدن شان با سرعت کم تری داروها را جذب کرده و در نتیجه دارو برای مدت زمان بیشتری در بدن باقی خواهد ماند. همین عامل باعث افزایش خطر بروز عوارض جانبی می شود.

دارو مترونیدازول را با توجه به دستورالعمل های داده شده مصرف کنید

از قرص های مترونیدازول برای درمان های کوتاه مدت استفاده می شود. در صورتی که با نسخه پزشک آن ها را مصرف نکنید، برای تان مشکل آفرین خواهد شد و باید منتظر عوارض جانبی آن باشید.

در صورتی که به طور ناگهانی مصرف این دارو را متوقف یا اینکه قطع کنید: در این صورت عفونت تان بدتر شده و ممکن است حتی وخیم بشود.

در صورتی که طبق برنامه دارو را مصرف نکنید یا مقدار مصرف تان را فراموش کنید: مصرف دارو به اندازه کافی موثر نیست یا دارو به کلی هیچ تاثیر مثبتی نخواهد داشت. برای این که دارو مؤثر باشد، مقدار کافی از دارو باید مصرف شود.

در صورتی که بیش از حد از دارو استفاده کنید: ممکن است باعث به خطر افتادن بدن تان شود. نشانه های ناشی از مصرف بیش از اندازه دارو ممکن است باعث بروز بعضی از عوارض جانبی( در بالا ذکر شد) شود. بعد از مشاهده این عوارض باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.

در صورتی که زمان مصرف دارو را فراموش کنید: اولین زمانی که یادتان آمد، باید مقدار داروی تان را سریعا مصرف کنید. اما اگر مصرف آن با زمان بعدی فاصله بسیار کمی داشته باشد، تنها یک بار مصرف این دارو کافی است. هرگز نباید در یک مرتبه دو دوز دارو را مصرف کنید. این کار هرگز توصیه نمی شود و عوارض جانبی خطرناکی را به همراه خواهد داشت.

چگونه تأثیرات این دارو، خود را نشان می دهد؟ در صورتی که نشانه های ناشی از عفونت از بین بروند.

به این موارد درباره مصرف دارو مترونیدازول توجه کنید

نکات کلی: 

  • می توانید قرص های آزاد سازی زود هنگام را همراه با غذا یا بدون غذا مصرف کنید؛ اما اگر همراه با غذا مصرف شوند، معده را کم تر اذیت می کنند.
  • هرگز نباید قرص های با آزاد سازی گسترده را همراه با غذا مصرف کنید. این دارو را باید حداقل یک ساعت قبل از وعده های غذایی یا دو ساعت بعد از وعده غذایی، مصرف کنید.
  • می توانید داروها با آزاد سازی زود هنگام را تکه کرده یا خرد کنید و بخورید. البته این کار را نباید با داروهای با آزاد سازی گسترده انجام دهید.
  • این دارو را تنها در مواقعی که پزشک گفته است، مصرف کنید.

ذخیره کردن دارو:

  • این دارو را در دمایی پایین تر از 86 درجه فارن هاید (30 درجه سانتی گراد) نگهداری کنید.
  • دارو را دور از تابش نور خورشید قرار دهید .
  • این دارو را در مناطق خشک و خنک نگهداری کنید.

مصرف دوباره دارو

این امکان وجود دارد که بتوانید چندین بار از این دارو استفاده کنید. برای تهیه دوباره این دارو، نیازی به نسخه پزشک ندارید. همان زمانی که به پزشک مراجعه می کنید، او تعداد دفعات مجاز برای تهیه این دارو را تجویز می کند.

لوسیون مترونیدازول

سفر

زمانی که می خواهید به مسافرت بروید و این داروها را هم باید همراه خود داشته باشید؛ بنابراین بهتر است که به نکات زیر توجه کنید:

  • دارو باید همراه خودتان باشد؛ ولی در زمان پرواز نباید در کیفتان، بلکه باید آن را در کیف دستی تان بگذارید.
  • نگران امواج ایکس فرودگاه نباشید. این امواج به داروهایتان آسیبی وارد نمی کنند.
  • به احتمال زیاد باید برچسب داروخانه روی دارو را به مسئولین فرودگاه نشان دهید؛ پس بهتر است که نسخه تجویز شده پزشک را همراه تان داشته باشید.
  • دارو را در خودرو یا داشبورد نگذارید! فراموش نکنید که در زمان هایی که هوا بسیار سرد یا بسیار گرم است هم نباید این کار را انجام دهید و دارو باید همیشه همراه تان باشد.

داروهای بسیاری در بازار وجود دارند که برای درمان شرایط فعلی تان مناسب هستند. ممکن است برخی از آن ها برای شما بهتر از سایر داروها باشند. با پزشک تان مشورت کنید تا درباره داروهای مناسب دیگر هم اطلاعاتی در اختیارتان قرار دهد.

پرسش و پاسخ

پرسش: 

استفاده همزمان قرص جلوگیری از بارداری با مترونیدازول بی خطر است؟

پاسخ:

می توانید از داروهای خوراکی مترونیدازول همزمان با دارو ضد بارداری استفاده کنید. گفته می شود که مصرف یک نوع آنتی بیوتیک مانند:ریفامپین با داروهای ضد بارداری، مشکلاتی را برای بدن به وجود می آورد؛ اما مصرف آن همزمان با دارو مترونیدازول کاملا بی خطر است. تا کنون هیچ تحقیقاتی انجام نشده است که نشان دهد مصرف همزمان این دارو با داروهای ضد بارداری، ممکن است احتمال بارداری را  افزایش دهد.

البته اگر نگران هستید می توانید با پزشک خود صحبت کنید. و فراموش نکنید که همیشه باید راه پشتیبان دیگری برای جلوگیری از بارداری را مثل: استفاده از کاندوم، در هنگام استفاده از دارو مترونیدازول در پیش بگیرید.

رفع ادعا یا مسئولیت: هدف ما در سایت دکتر چک از ارائه این مقاله این است که اطلاعات مرتبط و جدید را در اختیارتان قرار دهیم. با وجود این که مصرف این دارو عوارض جانبی مختلفی برای هر فرد دارد، نمی توانیم ضمانت کنیم که این اطلاعات در برگیرنده تمام عوارض جانبی احتمالی است. نباید این اطلاعات را به عنوان جایگزینی برای توصیه های پزشکی در نظر بگیرید. توصیه می کنیم که همیشه عوارض جانبی ناشی از مصرف این دارو را با پزشک تان که اطلاعات دقیقی درباره سابقه پزشکی تان دارد، در میان بگذارید. احتمال تغییر اطلاعات دارویی که در این مقاله گفته شده است، وجود دارد و به تمام موارد احتمالی استفاده، دستور العمل ها، موارد احتیاط، موارد خطرناک و سایر موارد اشاره نشده است. این اطلاعات یا موارد خطرناک که برای این دارو گفته شده نشان دهنده این نیست که داروی مترونیدازول کاملا بی خطر است یا این که می توان آن را همزمان با داروهای دیگر مصرف کرد و مناسب تمام بیماران یا موارد استفاده خاص می باشد!

منبع : healthline