پیوگلیتازون دارویی است که برای درمان دیابت نوع 2  استفاده می شود. در دیابت نوع 2، بدن بیماران انسولین کافی را تولید نمی کند یا انسولین تولید شده توسط بدن، به درستی کار نمی کند. در نتیجه، موادی که قرار بود برای افزایش انرژی بدن تجزیه شوند، تبدیل به قند شده و وارد خون می شوند. بدین صورت، سطح قند خون بیماران پس از خوردن هر وعده غذایی، به شدت بالا می رود. به این عارضه «هایپرگلیسمی» می گویند.

پیوگلیتازون به بدن کمک می کند تا از انسولین تولید شده، بهتر استفاده کند و سطح قند خون را کنترل کند.

این دارو را تنها با داشتن نسخه پزشک می توانید خریداری کنید.

این دارو به صورت قرص های خالص آن، و همچنین به صورت قرص های ترکیبی پیوگلیتازون و متفورمین (داروی درمان دیابت) در داروخانه ها موجود است.

برای آشنایی با عملکرد، نحوه مصرف، هشدار ها و عوارض پیوگلیتازون، با دکتر چک همراه باشید…

حقایق کلی درباره پیوگلیتازون

  • معمولا این دارو را روزی یکبار مصرف می کنند.
  • می توانید آن را با غذا یا بدون غذا مصرف کنید.
  • 3 الی 6 ماه پس از مصرف این دارو، پزشک بعد از بررسی نتایج آزمایش خونتان، سطح قند خون شما را اندازه می گیرد تا ببیند آیا مصرف پیگلیتازون روی شما تاثیر مثبتی گذاشته است یا خیر.
  • برخی افراد پس از مصرف پیوگلیتازون، دچار افزایش وزن می شوند.

چه کسانی می تواند و چه کسانی نباید پیوگلیتازون مصرف کنند؟

بزرگسالانی که 18 سال به بالا دارند، می توانند پیوگلیتازون را مصرف است. البته مصرف این دارو برای برخی افراد مناسب نیست.

برای اطمینان از اینکه مصرف پیوگلیتازون برایتان خطری ندارد یا خیر، قبل از اینکه این دارو را مصرف کنید، اگر با مشکلات زیر مواجه شدید، به پزشکتان اطلاع دهید:

  • در گذشته، نسبت به پیوگلیتازون یا داروی دیگری، واکنش آلرژیک داشته اید؛
  • به مشکلات کبدی یا قلبی دچار هستید؛
  • در حال حاضر به سرطان مثانه مبتلا هستید یا در گذشته به آن مبتلا بوده اید یا در ادرارتان خون وجود دارد؛
  • به بیماری هایی که به خاطر ابتلا به دیابت به وجود می آیند، ( ادم ماکولا یا همان تورم پشت چشم) مبتلا هستید؛
  • به بیماری که بر استخوان های شما تأثیر می گذارد مبتلا هستید؛ مانند: پوکی استخوان.

اگر بیش از 75 سال دارید، احتمال اینکه بعد از مصرف پیوگلیتازون، دچار شکستگی استخوان یا نارسایی قلبی شوید، وجود دارد؛ به همین دلیل باید با پزشکتان درباره مناسب بودن مصرف پیوگلیتازون مشورت کنید.

نحوه و زمان مصرف پیوگلیتازون

نحوه و زمان مصرف پیوگلیتازون

بسته به اینکه سلامتی شما در چه وضعیتی است، پزشک دوز های مختلفی از این دارو را تجویز می کند. در زمان مصرف دارویتان حتما طبق دستور پزشک آن را مصرف کنید و از بیشتر کردن یا کمتر کردن خودسرانه دوز آن بپرهیزید.

معمولاً پزشکان یک بار در روز این قرص را توصیه می کنند. می توانید این دارو در هر زمانی که خواستید، با غذا یا بدون غذا میل کنید؛ اما سعی کنید رویه مشخصی داشته باشید تا مصرف آن را فراموش نکنید؛ مثلا دارویتان صبح ها یا عصر ها را مصرف کنید.

این قرص را با یک لیوان یا آب کامل ببلعید و از جویدن آن خودداری کنید!

بدن من به چه مقدار پیوگلیتازون نیاز دارد؟

این دارو به صورت قرص های

  • پیوگلیتازون 15
  • پیوگلیتازون 30
  • پیوگلیتازون 45

میلی گرمی در داروخانه ها موجود است.

برای جلوگیری از دچار شدن به عوارض پیوگلیتازون، معمولا دوز شروع به صورت 1 قرص 15 یا 30 میلی گرمی است که یک بار در روز مصرف می شود و در ادامه طول درمان، ممکن است پزشک تشخیص دهد که باید دوز روزانه مصرفی را تا حداکثر 45 میلی گرم افزایش دهید.

آیا ممکن است دوز مصرفی من کم یا زیاد شود؟

بله. پزشک دائما سطح قند خونتان را بررسی می کند و در صورت، نیاز ممکن است دوز مصرفی تان را تغییر دهد.

اگر پیوگلیتازون را بیشتر از میزان توصیه شده مصرف کنم، چه کاری باید انجام دهم؟

در صورت مصرف بیش از اندازه پیوگلیتازون، چه باید بکنم؟

میزان دارویی که می تواند منجر به بروز علائم مصرف بیش از حد شود، از فردی به فرد دیگر متفاوت است. ممکن است فردی با دو برابر شدن دارویش، حال ناخوشایندی پیدا کند و فرد دیگری مشکلی نداشته باشد.

توصیه فوری: در صورتی که پیگلیتازون را بیشتر از مقدار توصیه شده روزانه مصرف کرده اید، بلافاصله به پزشکتان مراجعه کنید و در عین حال، علائمتان را دائما بررسی کنید.

اگر این دارو را همراه با سایر داروهای دیابت مصرف کنید، ممکن است دچار افت شدید قند خون شوید.

در صورتی که احساس کردید که قند خونتان کم شده، مقداری غذا یا نوشیدنی بخورید تا قند را وارد جریان خونتان کنید. بهترین گزینه، خوردن چند حبه قند یا آبمیوه شیرین است. این نوع خوراکی ها قند زیادی دارند و به سرعت وارد جریان خون می شوند؛ اما از طرفی دوام زیادی ندارند و باید هر چند دقیقه یکبار، مقدار دیگری از آن ها مصرف کنید.

اگر قند خونتان خیلی کم شده، می توانید یک کربوهیدرات نشاسته ای، مانند: ساندویچ یا چند عدد بیسکویت بخورید.

اگر فراموش کردم که پیوگلیتازون را مصرف کنم چه باید بکنم؟

اگر معمولا صبح ها این قرص را مصرف می کنید و به طور اتفاقی یادتان رفت که امروز آن را مصرف کنید، در صورتی که اواخر شب یادتان آمد، دوز فراموش شده را کنار بگذارید و از فردا، روزی فقط یک عدد مصرف کنید.

یادتان باشد که برای جبران دوز فراموش شده، نباید دو دوز را همزمان مصرف کنید؛ زیرا ممکن است برایتان خطر به همراه داشته باشد.

اگر معمولا یادتان می رود که داروهایتان را مصرف کنید، می توانید از رنگ هشدار گوشی تلفن همراهتان استفاده کنید یا از یکی از آشنایان بخواهید زمان مصرف داروها را به شما یادآوری کند.

عوارض پیوگلیتازون

پیوگلیتازون هم مانند سایر داروها، ممکن است باعث بروز عوارض جانبی در مصرف کنندگان شود؛ اگرچه همه مصرف کنندگان به این عوارض دچار نمی شوند.

عوارض جانبی شایع این دارو

از هر 100 نفر حداقل 1 نفر به این عوارض دچار می شود. در صورتی که این عوارض جانبی شما را آزار می دهد یا با گذشت زمان از بین نمی رود، بهتر است با پزشک یا داروسازتان صحبت کنید تا در صورت نیاز، دارویتان را تغییر دهد یا دوزش را کمتر کند:

  • عفونت های مربوط به سینوس، گلو یا قفسه سینه؛
  • بروز مشکل در چشم: ممکن است در شروع درمان با این دارو، بینایی فرد برای مدت کوتاهی تحت تأثیر بگیرد؛
  • اضافه وزن؛
  • گزگز، سوزن و سوزن شدن یا بی حسی انگشتان دست و پا.

عوارض جانبی جدی

برخی از مصرف کنندگان این قرص، دچار عوارض جانبی جدی این دارو می شوند. در صورتی که به عوارض جانبی جدی این دارو دچار شدید، باید هر چه سریع تر به بیمارستان مراجعه کنید. برخی از این عوارض عبارتند از:

  • زرد شدن پوست یا سفیدی چشم ها: این عارضه ممکن است نشانه مشکلات کبدی باشد؛
  • اضافه وزن در مدت زمان کوتاه، مشکلات تنفسی و تورم در دست ها، پاها یا شکم( این علائم، می تواند نشانه نارسایی قلبی باشد)؛
  • وجود خون در ادرار، به سختی ادرار کردن یا نیاز فوری به ادرار کردن، این علائم می تواند نشانه سرطان مثانه باشد.

علاوه بر این، در زمان مصرف این دارو، بیشتر از گذشته در معرض پوکی و شکستگی استخوان قرار دارید. احتمال این عارضه در زنان بیشتر از مردان است. اگر به پوکی استخوان مبتلا هستید یا در حال حاضر، شکستگی استخوان تان در حال بهبودی است، بهتر است پزشکتان را در جریان بگذارید.

افت شدید قند خون

مصرف پیوگلیتازون، به تنهایی باعث افت شدید قند خون ( هیپوس) نمی شود. با این حال، وقتی این دارو را همراه با سایر داروهای دیابت، مانند: انسولین یا گلی کازید مصرف می کنید، ممکن است دچار هیپوس شوید.

علائم هشدار دهنده اولیه افت شدید قند خون (هیپوس) عبارتند از:

علاوه بر این، ممکن است پس از بیدار شدن از خواب، دچار افت شدید قند خون شوید و در هنگام بلند شدن از رخت خواب، علائمی مانند: تعریق، خستگی و گیجی داشته باشید.

افت شدید قند خون، ممکن است به دلایل زیر اتفاق بیفتد:

  • مصرف بیش از حد برخی از داروهای دیابت؛
  • نداشتن برنامه غذایی منظم یا جا انداختن یک یا چند وعده غذایی؛
  • روزه گرفتن؛
  • عدم رعایت رژیم غذایی سالم؛
  • تغییر رژیم غذایی و استفاده از موادی که برای بدن مغذی نیستند؛
  • داشتن فعالیت جسمی شدید، بدون صرف غذا؛
  • نوشیدن الکل، مخصوصا پس از صرف غذا؛
  • مصرف همزمان برخی از داروها یا مکمل های گیاهی؛
  • ابتلا به اختلال هورمونی مانند: کم کاری تیروئید؛
  • دچار بودن به مشکلات کلیوی یا کبدی.

راه های جلوگیری از افت شدید قند خون

برای جلوگیری از افت شدید قند خون، باید وعده های مهم، مانند صبحانه را ترک نکنید و هرگز از وعده های غذایی تان صرف نظر نکنید یا آن ها را به تاخیر نیندازید.

اگر قصد دارید ورزش های سنگین انجام دهید، حتماً قبل، در حین یا بعد از آن، غذاهای حاوی کربوهیدرات ( نان، ماکارونی، غلات و…) بخورید.

بهتر است همیشه یک کربوهیدرات سریع عمل کننده ( یک حبه قند، آب میوه یا برخی شیرینی ها) همراهتان داشته باشید. شیرین کننده های مصنوعی هیچ کمکی به بالا رفتن قند خونتان نمی کنند. اگر می خواهید قند خونتان برای مدت طولانی زیاد شود، از یک کربوهیدرات نشاسته ای مانند: ساندویچ یا بیسکویت استفاده کنید.

اگر مصرف قند به افزایش قند خونتان کمکی نکرد یا علائم افت شدید قند خون تان برگشت، به پزشکتان یا نزدیکترین بیمارستان مراجعه کنید.

دوستان و خانواده تان را با علائم افت شدید قند خون آشنا کنید تا اگر حالتان بد شد، در جریان اتفاقی که برای شما افتاده قرار بگیرند و به شما کمک کنند.

نحوه برطرف کردن عوارض جانبی شایع این دارو

اگر به عوارض جانبی شایع پیوگلیتازون دچار شده اید، می توانید طبق دستور العمل زیر عمل کنید:

عفونت سینوس، گلو یا قفسه سینه: اول از همه مطمئن شوید که به آنفلوانزا مبتلا نشده اید. اگر عفونت شما زیاد است یا نگران سلامتی تان هستید، با پزشکتان صحبت کنید تا در صورت نیاز، در مورد دارو یا دوز آن، تغییراتی ایجاد کند.

مشکلات بینایی: تا زمانی که بینایی تان به حالت عادی برنگشته، از رانندگی یا کار با ماشین آلات خودداری کنید. اگر مشکل بینایی بیشتر از دو روز طول کشید و بهتر نشد، با پزشکتان مشورت کنید.

افزایش وزن سریع: یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید. علاوه براین، ورزش می تواند به حفظ تعادل وزنتان کمک کند. اگر با رعایت این نکات، هنوز هم به وزنتان اضافه می شود، بهتر است به پزشکتان مراجعه کنید؛ زیرا ممکن است مایعات در بدن تان محبوس شده باشد.

گزگز، سوزن سوزن شدن یا بی حسی انگشتان دست و پا: در صورتی که این اثر جانبی برایتان ناخوشایند است یا بعد از چند روز از بین نمی رود، بهتر است به پزشکتان اطلاع دهید.

مصرف پیوگلیتازون در بارداری و شیردهی

مصرف پیوگلیتازون در دوران بارداری و شیردهی

مصرف پیوگلیتازون در دوران بارداری توصیه نمی شود؛ زیرا مشخص نیست که آیا می تواند به جنین آسیب برساند یا خیر.

اگر قصد باردار شدن دارید( حتی در زمان مصرف این دارو، متوجه شدید باردار هستید) یا در حال شیردهی به نوزادتان هستید، پزشکتان را در جریان بگذارید. به احتمال زیاد، پزشک انسولین را برایتان تجویز می کند.

پیوگلیتازون در دوران شیردهی

معمولا مصرف این دارو در دوران شیردهی توصیه نمی شود؛ زیرا هیچ اطلاعاتی مبنی بر اینکه آیا این دارو ایمن است یا خیر وجود ندارد.

احتمالاً پزشک شما، مصرف داروی مخصوص دیابت دیگری در دوران شیردهی توصیه می کند.

اختلالات دارویی این قرص با سایر داروها

مصرف همزمان این دارو با برخی از داروها، باعث می شود عملکرد یک یا هر دو دارو تحت تاثیر قرار بگیرد یا احتمال دچار شدن به عوارض جانبی را  بیشتر می کند. ممکن است پزشکتان تشخیص دهد که دوز داروهایتان باید تغییر کند یا قند خونتان در دفعات بیشتری آزمایش شود.

قبل از شروع مصرف پیوگلیتازون، در صورتی که هر یک از این داروهای زیر را مصرف می کنید، به پزشکتان اطلاع دهید:

  • جم فیبروزیل: دارویی برای کاهش کلسترول؛
  • ریفامپیسین: دارویی برای درمان سل.

مصرف پیوگلیتازون همراه با مسکن ها

مصرف همزمان استامینوفن با پیوگلیتازون بی خطر است.

در زمان مصرف پیوگلیتازون، اگر قصد مصرف ایبوپروفن را دارید، در صورتی که به مشکلات قلبی یا خطر ابتلا به آن دچار هستید، قبل از خرید این دارو با پزشکتان مشورت کنید.

مصرف همزمان این قرص با داروهای گیاهی و مکمل ها

تاکنون تحقیقات زیادی در این زمینه صورت نگرفته و پزشکان به طور دقیق نمی دانند که آیا مصرف داروهای گیاهی و مکمل ها در زمان مصرف این دارو مشکلی ایجاد می کند یا خیر.

در هر صورت، قبل از مصرف هر داروی گیاهی، مکمل یا ویتامینی، با پزشک یا داروسازتان مشورت کنید.

پرسش و پاسخ های متداول

پرسش و پاسخ های متداول

اثر گذاری پیوگلیتازون، به چه صورت است؟

این دارو جزو گروهی از داروهای دیابت، به نام تیازولیدین دیونز (گلیتازون) است که با افزایش حساسیت سلول ها نسبت به انسولین، به بدن کمک می کند تا از انسولین تولید شده بهتر استفاده کند.

در نتیجه، قند خون تولید شده ای که از راه غذا وارد بدن ما می شود، راحت تر به انرژی تبدیل می شود.

چه مدت طول می کشد تا اثرات کامل پیوگلیتازون را ببینم؟

معمولا چند هفته پس از مصرف این دارو، قند خونتان به سطح طبیعی برمی گردد.

در زمان مصرف آن، لزوماً تفاوت خاصی احساس نمی کنید؛ زیرا ممکن است هیچ کدام از علائم دیابت را نداشته باشید. نداشتن علائم یا احساس نکردن تغییرات به این معنی نیست که پیوگلیتازون تاثیر نگذاشته است.

این دارو، با ثابت نگه داشتن قند خون، از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری می کند؛ بنابراین، بهتر است به مصرفتان ادامه دهید و تا زمانی که پزشکتان از شما نخواسته، مصرف آن را قطع نکنید!

تا کی باید پیوگلیتازون را مصرف کنم یا آیا می توانم هر زمانی که خواستم مصرف این دارو را قطع کنم؟

معمولا درمان دیابت مادام العمر است و باید تا آخر عمرتان داروهایتان را مصرف کنید. هیچوقت بدون مشورت با پزشک، مصرف این دارو را قطع نکنید.

اگر ناگهان مصرف آن را متوقف کنید، ممکن است سطح قند خون شما بالا برود و با علائم جدیدی مواجه شوید.

در صورتی که می خواهید مصرف دارو را قطع کنید، ابتدا با پزشکتان صحبت کنید. ممکن است پزشک به جای پیوگلیتازون، داروی دیگری برایتان تجویز کند.

آیا مصرف طولانی مدت این دارو بی خطر است؟

بله. معمولا مصرف طولانی مدت این دارو بی خطر است. پزشک برای مطمئن شدن از وضعیت سلامتی و میزان قند خونتان، مرتبا آزمایش را تجویز می کند و اگر مشخص شود که مصرف داروهایتان بی تاثیر بوده، داروهای دیگری را جایگزین می کند.

در افراد مسن، احتمال کمی وجود دارد که پس از مصرف این دارو، فرد دچار عوارض جانبی شایع ( نارسایی قلبی) شود.

در صورتی که احتمال دچار شدن به عوارض جانبی در شما وجود داشته باشد، پزشک مرتباً وضعیت قندتان را بررسی می کند.

آیا مصرف پیوگلیتازون باعث دچار شدن به”هیپوس” (افت شدید قند خون ) می شود؟

مصرف این دارو، به تنهایی باعث بروز این عارضه نمی شود. در صورتی که همراه با آن، از داروهای دیگر دیابت استفاده می کنید، احتمال افت شدید قند خون در شما زیاد است.

پزشک در ابتدا، دوز های کمتر این دارو را تجویز می کند، و اگر بیمار با مشکل مواجه نشد، به مرور دوز دارو را بیشتر می کند.

آیا مصرف این قرص باعث نارسایی قلبی می شود؟

در برخی موارد بله. مصرف همزمان این دارو و انسولین، خطر ابتلا به نارسایی قلبی را افزایش می دهد. اگر بیش از 65 سال دارید، احتمال ابتلا به عارضه قلبی در شما بیشتر است.

علاوه بر این، اگر قبلاً نارسایی قلبی داشته اید، به احتمال بسیار کم، مصرف پیوگلیتازون باعث بدتر شدن این بیماری می شود.

در صورتی که بدون هیچ دلیلی نفس کم می آورید، وزنتان به سرعت بالا می رود یا مچ پا و پاهایتان متورم می شود، باید مصرف این دارو را متوقف کرده و خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید.

آیا به جز پیوگلیتازون، داروی دیگری برای درمان دیابت وجود دارد؟

بله. داروهای دیگری که می توانند سطح قند خون را کاهش دهند عبارتند از:

  • متفورمین؛
  • سولفونیل اوره، مانند گلی کازید؛
  • مهار کننده های DPP-4، مانند ساکساگلیپتین؛
  • مهارکننده های SGLT2، مانند داپاگلیفلوزین؛
  • آگونیست های GLP-1، مانند اگزناتید؛
  • انسولین.

متفورمین معمولاً اولین دارویی است که پزشکان برای درمان دیابت نوع 2 تجویز می کنند. ممکن است پزشکتان، پیوگلیتازون را به تنهایی و یا همراه با سایر داروهای دیابت مانند متفورمین، مهارکننده های DPP-4 و مهار کننده های SGLT2 تجویز کند.

وضعیت سلامتی و تاریخچه پزشکی شما، مشخص می کند که چه دارویی با چه دوزی برایتان مناسب تر است.

آیا می توانم پیوگلیتازون را قبل از عمل جراحی مصرف کنم؟

بله. در صورت تایید پزشک متخصص و پزشک جراحتان، می توانید این قرص را قبل از عمل یا در روز جراحی مصرف کنید. حتی اگر نباید قبل از عملتان غذا بخورید، مصرف این دارو بلامانع است.

اگر عمل جراحی در پیش دارید، به پزشکتان درباره مصرف این دارو اطلاع دهید. همچنین در صورتی که سایر داروهای دیابت را مصرف می کنید، نام آن ها را به پزشکتان بگویید.

این به این دلیل است که مصرف همزمان چندین داروی دیابت، احتمال دچار شدن به افت شدید قند خون در حین عمل جراحی را افزایش می دهد؛ بنابراین، مهم است که پزشک جراح، از داروهایی که مصرف می کنید مطلع باشد.

ممکن است پزشک از شما بخواهد چند روز قبل از عمل، به جای داروهای دیگر، انسولین مصرف کنید.

آیا مصرف پیوگلیتازون بر روی داروهای پیشگیری از بارداری تأثیر می گذارد؟

خیر. مصرف این دارو بر هیچ کدام از داروهای پیشگیری از بارداری ( قرص های ترکیبی و قرص های پیشگیری از بارداری اورژانسی) تاثیری ندارد.

با این حال، اگر در حال مصرف پیوگلیتازون هستید، قبل از اینکه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری را شروع کنید، با پزشکتان مشورت کنید.

ممکن است پزشک بخواهد دوز پیوگلیتازون مصرفی شما را تغییر دهد. این به این دلیل است که قرص های پیشگیری از بارداری، بر روی نحوه جذب و تبدیل قند در بدن تاثیر می گذارند.

آیا مصرف پیوگلیتازون بر روی باروری تأثیر می گذارد؟

هیچ مدرک محکمی وجود ندارد که نشان دهد مصرف این دارو، باعث کاهش قدرت باروری در مردان و زنان می شود.

با این حال، اگر قصد باردار شدن دارید، بهتر است با پزشکتان درباره داروهایی که مصرف می کنید، صحبت کنید. ممکن است پزشک تشخص بدهد که دوز و نوع داروهایتان باید تغییر کنند.

پیوگلیتازون می تواند بر روی نحوه تخمک گذاری در برخی از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) تاثیر بگذارد و شانس بارداری این بیماران را افزایش دهد.

اگر به  PCOS مبتلا هستید و قصد بارداری ندارید، از داروهای پیشگیری از بارداری استفاده کنید.

آیا می توانم در زمان مصرف پیوگلیتازون، الکل بنوشم؟

بله. اگر مقدار مصرف الکل روزانه تان کم است (حداکثر یک استکان در روز) می توانید در زمان مصرف این دارو، الکل مصرف کنید.

یادتان باشد که نوشیدن بیشتر این مقدار، خطر افت شدید قند خون را افزایش می دهد.

آیا غذا یا نوشیدنی ای وجود دارد که در زمان مصرف این قرص، باید از خوردن آن خودداری کنم؟

بهتر است غذاهای حاوی شکر زیاد را مصرف نکنید. برچسب روی مواد غذایی را بررسی کنید و مقدار قندی که دارند را بسنجید. همچنین، بهتر است تا حد امکان، از مصرف مواد غذایی زیر خودداری کنید:

  • شیرینی؛
  • کیک؛
  • بیسکوییت؛
  • شکلات؛
  • نوشیدنی های گازدار؛
  • آب میوه های صنعتی.

در خوردن غذا و نوشیدنی هایی که حاوی خربزه تلخ هستند احتیاط کنید. این ماده غذایی، قند خونتان را به صورت کنترل نشده ای کاهش می دهد و عملکرد داروهایتان را با مشکل مواجه می کند.

بعد از مصرف پیوگلیتازون، دچار کاهش وزن می شوم یا به وزنم اضافه می شود؟

برخی از افراد پس از مصرف این دارو، دچار اضافه وزن می شوند.

اگر می خواهید وزنتان بیشتر نشود، باید از یک رژیم غذایی متعادل و سالم پیروی کنید. همچنین، ورزش منظم به ثابت ماندن وزنتان کمک خواهد کرد.

از طرف دیگر، مصرف این دارو، ممکن است باعث احتباس مایعات در بافت های بدنتان شود. اگر دست ها، پاها یا شکمتان متورم شده، خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید. این علائم، می تواند نشانه نارسایی قلبی باشد.

آیا می توانم در زمان مصرف پیوگلیتازون رانندگی یا دوچرخه سواری کنم؟

اگر سطح قند خونتان ثابت است و  دچار سرگیجه نمی شوید، می توانید رانندگی یا دوچرخه سواری کنید یا با ماشین آلات و ابزار کار کنید.

با این حال، مصرف همزمان این قرص با داروهای دیگر، باعث افت شدید قند خونتان می شود. بعد از افت شدید قند خون، تمرکزتان کمتر می شود. بهتر است در این مواقع، تا حالتان بهتر نشده، از رانندگی، دوچرخه سواری و استفاده از ماشین آلات یا ابزار خودداری کنید.

همچنین، در صورتی که بینایی تان تحت تأثیر افت شدید قند خون قرار گرفته، رانندگی یا استفاده از ماشین آلات را انجام ندهید؛ زیرا ممکن است برایتان خطرناک باشد. اگر بینایی تان پس از مدتی بهتر نشد، باید به پزشکتان یا یک چشم پزشک مراجعه کنید.

آیا تغییر سبک زندگی به کنترل دیابت نوع 2 کمک می کند؟

بله. با انجام برخی تغییرات در سبک زندگی تان، می توانید علائم دیابت را کنترل کنید. به عنوان مثال:

  • رعایت یک رژیم غذایی سالم و مغذی؛
  • کم کردن وزن و رسیدن به وزن ایده آل؛
  • سیگار نکشیدن؛
  • کاهش مصرف الکل؛
  • ورزش کردن(5 بار در هفته، روزی 30 دقیقه ورزش سبک انجام دهید).

معمولا زمانی پزشکتان پیوگلیتازون را تجویز می کند که تغییر در رژیم غذایی و ورزش کردن، تاثیری در کنترل سطح قند خون نداشته باشد.

 

 

منبع