افکار اشتباهی در میان مردم درباره کلامیدیا ریشه دوانده است که توجه به آن ها به سلامت انسان آسیب وارد می کند به خواندن این مقاله از سایت دکتر چک ادامه دهید تا به 8 واقعیت درباره کلامیدیا پی ببرید.

علائم کلامیدیا در خانم ها

  • زیاد شدن ترشحات واژن
  • وزش و احساس درد هنگام ادرار کردن
  • خونریزی هنگام داشتن رابطه جنسی
  • درد زیر شکم هنگام داشتن رابطه جنسی
  • مشاهده خون یا خونریزی در فواصل بین دو قاعدگی

علائم کلامیدیا در مردان

  • تورم و درد بیضه ها
  • احساس سوزش و درد هنگام ادرار کردن
  • مشاهده ترشحات کدر و سفید آبکی از آلت تناسلی

8 واقعیت درباره کلامیدیا

کلامیدیا از طریق سرویس بهداشتی منتقل نمی شود

بیشتر مردم تصور می کنند که این عفونت از طریق سرویس بهداشتی فرنگی به فرد منتقل می شود در صورتی که این طور نیست.

علاوه بر این، استفاده از حوله مشترک نیز باعث ابتلا به این عارضه نمی شود.

معمولا، کلامیدیا از طریق داشتن رابطه جنسی حفاظت نشده منتقل می شود و اگر در هنگام رابطه جنسی از وسایل فرد آلوده به این عفونت استفاده کنید، شما نیز به این عفونت مبتلا خواهید شد. اگر انگشتان فرد با مایع واژن یا منی تماس داشته باشد، امکان شیوع عفونت وجود دارد.

گاهی اوقات کلامیدیا خود به خود از بین می رود

بعضی از عفونت ها و بیماری ها به خودی خود از بین می روند و اصلا مسئله تعجب برانگیزی نیست. این عفونت گاهی اوقات به خودی خود از بین می رود. در حدود 20 درصد از افرادی که هیچ نشانه ای مشاهده نمی کنند، کلامیدیا فورا و بدون نیاز به درمان، از بین خواهد رفت. این به آن معنا است که گاهی اوقات پاسخ ایمنی بدن برای نابودی طبیعی این عفونت کافی ست.

اگر این عفونت درمان نشود، تا مدت ها بدون هیچ نشانه ای در بدن باقی خواهد ماند؛ از همین رو، حتما باید سریعا درمان شود.

اگر این عارضه درمان نشود، باعث بروز عواقب جدی و خطرناک دیگری در خانم ها می شود. کلامیدیا در خانم ها از طریق رحم و لوله های رحم منتقل می شود و در آقایان غده پروستات مسئول گسترش آن است. ابتلا به این عفونت گاهی اوقات با ابتلا به آرتروز واکنشی همراه است که مفاصل و چشم ها را درگیر می کند.

بعضی از مردم ادعا می کنند که با شیوه های خانگی، مانند سیر و زردچوبه، می توان ان عارضه را درمان کرد؛ فراموش نکنید که این ها شیوه های ثابت نشده هستند و هرگز نباید آن ها را امتحان کنید. تنها راه ثابت شده برای درمان عفونت کلامیدیا مصرف قرص های آنتی بیوتیک است که معمولا بعد از گذشت یک یا دو هفته عفونت ناپدید می شود.

احتمال ابتلا به کلامیدیا از طریق رابطه جنسی مقعدی یا واژنی وجود دارد

حتما تا به حال شنیده اید که می گویند با داشتن رابطه جنسی مقعدی یا واژنی به این عفونت مبتلا نمی شوید، اما باید بگوییم که این یک حرف بی پایه و اساس بیش نیست. برقراری رابطه جنسی واژنی، مقعدی و دهانی محافظت نشده باعث ابتلا به کلامیدیا می شود.

با توجه به نوع رابطه جنسی، خطرات ناشی از این عفونت متفاوت هستند. معمولا این عفونت با تحریک مهبل با زبان و دهان منتقل نمی شود بلکه با تحریک آلت تناسلی مردان از سوی زنان و رابطه جنسی مقعدی منتقل می شود.

توصیه می شود که در هنگام برقراری رابطه جنسی حتما از کاندوم استفاده کنید. استفاده از دیگر شیوه های آبستنی، مانند مصرف قرص های بارداری و IUDs، از بدن در برابر ابتلا به این عفونت و دیگر بیماری های آمیزشی محافظت نمی کند.

ابتلا به عفونت کلامیدیا فورا در خودتان یا شریک جنسی تان مشخص نمی شود

کلامیدیا در مردان

درست است که این عفونت یک عارضه خطرناک نیست، اما اگر خودتان یا همسرتان به آن مبتلا شوید تا مدت ها متوجه ابتلا به آن نخواهید شد. وقتی که بیماری در مراحل اولیه است، معمولا هیچ نشانه ای ندارد و وقتی که نشانه ها ظاهر می شوند، مسلما وضعیت وخیم شده است.

بیشتر خانم هایی که به کلامیدیا مبتلا هستند هیچ گونه نشانه و علامتی را تجربه نمی کنند؛ نیمی از آقایان نیز همین طور هستند. به خانم هایی که از نظر جنسی فعال هستند و زیر 25 سال سن دارند، توصیه می شود که به طور منظم آزمایش دهند. فراموش نکنید خانم هایی که بیش از 25 سال دارند و به تازگی رابطه جنسی جدیدی شروع کرده اند یا مستعد ابتلا به این عفونت هستند، باید آزمایش دهند.

ابتلا به این عفونت به معنای عدم ابتلای مجدد نیست

با توجه به این که ابتلا به بعضی از بیماری ها باعث ابتلای مجدد نخواهد شد، اما این مسئله درباره کلامیدیا صدق نمی کند. ابتلای مجدد به این عفونت بسیار شایع است.

اگر در گذشته به این عفونت مبتلا بوده اید، در برابر ابتلای مجدد مصون نیستند. پس از گذشت سه ماه از درمان این عفونت باید مجدد آزمایش دهید زیرا ابتلای مجدد بسیار شایع است.

کلامیدیا یک عفونت جدی و خطرناک است

شاید پیش خود فکر می کنید که کلامیدیا یک عارضه رایج است پس مسلما خیلی خطرناک نیست؛ اما اصلا این طور نیست.

درست است که این عفونت بسیار شایع است اما به این معنا نیست که تاثیر شدیدی بر سلامتی انسان نخواهد گذاشت؛ بلکه برعکس، عواقب طولانی مدت زیادی به همراه خواهد داشت. در 15 درصد از خانم هایی که این عفونت درمان نشده است، این عفونت در رحم و لوله های رحم شیوع پیدا کرده و باعث ابتلا به بیماری التهابی لگن شده است.

علاوه بر این، بعضی از خانم ها التهاب مجرای بالای واژن را نیز تجربه می کنند و از این رو، نواحی آسیب دیده تا طولانی مدت درمان نخواهند شد.

احتمال ابتلا به کلامیدیا با داشتن تنها یک بار رابطه جنسی امکان پذیر است

اگر تاکنون به شما گفته اند که اگر فقط با یک نفر رابطه جنسی داشته باشید به این عفونت مبتلا نمی شوید، باید بگوییم که کاملا در اشتباه هستید. اگر شریک جنسی تان دچار این عفونت شده باشد، شما نیز مبتلا خواهید شد.

در صورتی که رابطه جنسی محافظت نشده داشتید یا نگران ابتلا به این عارضه هستید، توصیه می کنیم که آزمایش دهید.

پزشک با استفاده از یک سوآب پنبه ای از سلول ها نمونه برداری کرده یا تست آزمایش مدفوع، می تواند کلامیدیا را تشخیص دهد. اگر مشخص شد که دچار این عفونت شده اید، نیازی به نگرانی نیست زیرا درمان می شود.

این عفونت برای بارداری یا سلامت ارگان های تولید مثلی خطر دارد

آیا ابتلا به کلامیدیا به جنین یا دستگاه تولید مثل آسیب وارد می کند؟ جواب بیشتر مردم به این سئوال “خیر” اما جواب اشتباهی است. کلامیدیا هم برای بارداری و هم برای باروری دردسر افرین خواهد شد.

این عفونت عفونت کلامیدیا مشکلات بسیاری برای خانم های بارداری و نوزادان شان به همراه خواهد شد و اگر درمان نشود، باعث زایمان زود هنگام خواهد شد. حتما این را هم می دانید که کودکانی که زودتر به دنیا می آیند، ریه، قلب یا مغزشان مشکل خواهد داشت. کلامیدیا به نوزاد منتقل شده و باعث ابتلا به ذات الریه، عفونت های چشمی و دیگر عواقب خطرناک می شود. از همین رو، خانم های باردار باید حتما آزمایش ابتلا به کلامیدیا را انجام دهد.

نکته دیگری که باید به آن اشاره کنیم، مشکل آفرین بودن کلامیدیا برای خانم هایی است که می خواهند باردار شوند. چنانچه کلامیدیا درمان نشود، به دیگر قسمت های دستگاه تولید مثلی، مانند رحم، منتقل شده و به بافت ها آسیب می رساند و در نتیجه آن، فرد قدرت باروری خود را از دست خواهد داد. آسیب دیدن لوله های رحم نیز با بارداری خارج از رحم همراه خواهد بود؛ یعنی این که تخمک بارور شده در جایی خارج از رحم، معمولا در داخل لوله رحم، قرار می گیرد. این نوع زایمان ها دوامی نخواهند داشت و زندگی مادر را به خطر می اندازند.

اگر نگران ابتلا به کلامیدیا هستید، حتما از پزشک بخواهید که یک آزمایش برای تان بنویسد.

بهترین قرص برای کلامیدیا

اگر فهمیدید که به این عفونت دچار شده اید، باید به پزشک مراجعه داشته باشید. پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد. معمولا بهترین آنتی بیوتیک ها و قرص برای کلامیدیا آزیترومایسین، داکسی سایکلین، آریترومایسین، و لووفلوکساسین می باشد.