آتورواستاتین به گروهی از داروها به نام استاتین تعلق دارد. از این دارو، برای کاهش کلسترول خون استفاده می شود. اگر کلسترول خون شما بالا باشد یا احتمال ابتلا به بیماری ها و سکته قلبی در شما وجود داشته باشد، به احتمال زیاد پزشک این دارو را برایتان تجویز می کند.

همچنین، پزشکان به کسانی که در خانواده شان سابقه بیماری های قلبی یا بیماری های طولانی مدتی مانند: دیابت نوع 1 یا نوع 2 و یا روماتیسم مفاصل دارند، مصرف این دارو را توصیه می کنند.

این دارو را فقط با نسخه پزشک می توانید خریداری کنید. قرص آتورواستاتین به دو صورت معمولی و جویدنی در داروخانه ها موجود است و کسانی که در بلعیدن مشکل دارند، می توانند از قرص های جویدنی آن استفاده کنند.

این دارو به 4 صورت است:

  • آتورواستاتین 10
  • آتورواستاتین 20
  • آتورواستاتین 40
  • آتورواستاتین 80

در این مقاله از سایت دکتر چک، می خواهیم شما را با این قرص آشنا کنیم، تا اگر مجبور به استفاده از آن هستید، اطلاعات کافی درباره اثرات، عوارض و روش مصرف آن داشته باشید و در صورت بروز مشکل، اقدامات لازم را انجام دهید.

یادتان باشد هرگز خودسرانه این دارو را خریداری یا مصرف نکنید؛ زیرا ممکن است با بدنتان سازگار نباشد و برای سلامتی تان خطرناک باشد!

اطلاعات کلی درباره آتورواستاتین

  • معمولا پزشک از شما می خواهد که این دارو را روزی یکبار مصرف کنید.
  • شایعترین عوارض جانبی این دارو شامل: سردرد، احساس ناخوشی (در بعضی مواقع همرا با داشتن حالت تهوع)، اسهال و علائمی شبیه سرماخوردگی است.
  • در صورتی که قصد بارداری دارید یا در حال حاضر باردار یا شیرده هستید، از مصرف این دارو خودداری کنید.
  • اگر پس از مدت کوتاهی پس از مصرف این دارو، حالتان بهتر شد و حس خوبی داشتید، باید مصرف این دارو را تا زمانی که پزشکتان تجویز کرده، ادامه دهید؛ زیرا بیشتر افرادی که کلسترول خون بالایی دارند، علائم خاصی ندارند و معمولا تا زمان بروز علائم قلبی، متوجه آن نمی شوند.

بنابراین، مهم است که مصرف دارو را تا زمانی که کلسترول خونتان به اندازه کافی پایین بیاید، ادامه دهید.

چه کسانی می توانند و چه کسانی نباید آتورواستاتین مصرف کنند؟

آتورواستاتین 20

بزرگسالان و کودکان بالای 10 سال، پس از تایید پزشک، می توانند این دارو را مصرف کنند.

مصرف این دارو برای بعضی افراد مناسب نیست. در صورتی که هر کدام از موارد زیر شامل حال شما می شود، باید آن را به پزشکتان اطلاع دهید؛ زیرا داروهایی که پزشک تجویز می کند، بستگی به وضعیت کلی شما دارد:

  • در گذشته نسبت به آتورواستاتین یا سایر داروها، واکنش آلرژیک داشتید؛
  • به مشکلات کبدی یا کلیوی دچار هستید؛
  • قصد باردار شدن دارید( حدس میزنید باردار باشید) یا در حال حاضر باردار هستید و یا به نوزادتان شیر می دهید؛
  • دچار بیماری شدید ریوی هستید؛
  • قبلاً به علت خونریزی در مغزتان، سکته کرده اید؛
  • در طول روز مقدار زیادی الکل می نوشید؛
  • تیروئید کم کار دارید؛
  • در گذشته، پس ار مصرف داروهای گروه استاتین، دچار عوارض عضلانی شده اید؛
  • به یک اختلال عضلانی، مانند فیبرومیالژیا، دچار هستید.

برخی از قرص های جویدنی، حاوی ماده ای به نام آسپارتام هستند. در صورتی که به «فنیل کتونوری» مبتلا هستید (یک اختلال متابولیکی مادرزادی) بهتر است قبل از مصرف این قرص، با پزشکتان درباره مشکلتان مشورت کنید.

نحوه و زمان مصرف آتورواستاتین

نحوه و زمان مصرف آتورواستاتیناین دارو را یک بار در روز، هر زمان که خواستید (صبح، ظهر یا شب) مصرف کنید.

گاهی اوقات، به خاطر شرایطی که دارید، پزشکتان تشخیص می دهد که تا پایان عمرتان این دارو را مصرف کنید. بدن برخی از افراد در شب ها کلسترول زیادی تولید می کند. این افراد برای حفظ سلامتی شان، مجبورند داروهایی مصرف کنند که کلسترول خونشان را کمتر می کند.

این قرص باعث ناراحتی معده نمی شود؛ بنابراین می توانید آن را با غذا یا بدون غذا میل کنید.

برای بهتر خوردن این قرص، بهتر است آن را با یک لیوان آب کامل میل کنید. اگر قرص های جویدنی را مصرف می کنید، می توانید آنها را بجوید و با یک لیوان آب کامل میل کنید.

میزان مصرف آتورواستاتین چقدر است؟

دوز معمول برای بزرگسالان، بین 10 تا 80 میلی گرم در روز و دوز معمول برای کودکان، بین 10 تا 20 میلی گرم یک بار در روز است. پزشک برای تخمین میزان مناسب دارو برای کودکان، از سن او استفاده می کند.

دوز مصرفی که پزشکتان برایتان در نظر می گیرد، به سطح کلسترول خون و داروهای دیگری که مصرف می کنید، بستگی دارد.

اگر مطمئن نیستید یا یادتان رفته که چه مقدار باید از این دارو مصرف کنید، با پزشک یا داروسازتان تماس بگیرید و از او سوال کنید. یادتان باشد که نباید بدون تایید پزشک، دوز مصرفی تان را کم یا زیاد کنید!

اگر فراموش کردم که آتورواستاتین را مصرف کنم چه باید بکنم؟

اگر به طور اتفاقی یادتان رفت که این دارو را مصرف کنید، بهتر است دوز قبلی را فراموش کنید و در روز بعد دارو را مصرف کنید. هیچوقت 2 دوز را در یک روز مصرف نکنید یا سعی نکنید با زیاد کردن مقدار آن، دوز فراموش شده را جبران کنید!

اگر معمولا یادتان می رود که داروهایتان را سر وقت مصرف کنید، بهتر است از زنگ های یادآور گوشی موبایل استفاده کنید یا از اطرافیانتان بخواهید به شما یادآوری کنند.

اگر آتورواستاتین را بیشتر از مقدار مجاز مصرف کنم، چه باید بکنم؟

مصرف بیش از حد آتورواستاتین

در صورتی که به طور تصادفی مقداری بیشتر از حد مجاز این دارو را مصرف کردید، جایی برای نگرانی وجود ندارد؛ زیرا معمولا خطری برایتان ندارد.

در صورتی که نگران سلامتی تان هستید یا علائم خاصی پس از مصرف زیاد آن مشاهده کردید، بهتر است با پزشک یا داروسازتان مشورت کنید.

عوارض آتورواستاتین

این دارو نیز مانند همه داروها، ممکن است در برخی از افراد، عوارض جانبی به همراه داشته باشد. هر کدام از داروهای استاتین، علائم و عوارض جانبی مخصوص به خودشان را دارند و روی افراد، تاثیرات متفاوتی می گذراند.

یکی از عوارض نادر که بسیار جدی و خطرناک است، گرفتگی و درد عضلانی است. ممکن است فرد پس از مصرف این دارو، با لمس کردن دچار درد یا ضعف عضلانی شود.

این عارضه جانبی در بعضی مواقع، تا هفته ها یا ماه ها پس از شروع مصرف، دیده می شود.

اگر عوارض جانبی این دارو باعث ناراحتی تان می شود، با پزشک یا داروسازتان اطلاع دهید تا در صورت صلاح دید، داروی دیگری را به شما معرفی کنند.

عوارض جانبی شایع

از هر 100 نفر، حداقل 1 نفر به این عوارض جانبی دچار می شود. برخی از این عوارض جانبی، پس از گذشت چند روز بهتر می شوند و از بین می روند. این بهتر شدن به این دلیل است که بدن شما به مرور زمان، به دارو عادت می کند.

تا زمانی که عوارض جانبی دارو، باعث ناراحتی شما نمی شود و مشکلی برایتان به وجود نیاورد، می توانید به مصرف آن ادامه دهید؛ اما اگر نمی توانید آن را تحمل کنید، بهتر است با پزشک یا داروسازتان مشورت کنید.

برخی از عوارض جانبی شایع این دارو عبارتند از:
  • احساس ناخوشی (در برخی مواقع همراه با حالت تهوع) یا سوء هاضمه؛
  • سردرد؛
  • درد در مفاصل و کمر؛
  • خون دماغ شدن؛
  • گلو درد؛
  • علائمی که شبیه سرماخوردگی هستند، مانند: آبریزش یا بسته شدن بینی یا عطسه؛
  • یبوست یا نفخ؛
  • اسهال.

اگر دچار درد یا ضعف عضلانی شده اید که علت مشخصی ندارد، بهتر است بلافاصله به پزشک مراجعه کنید

علاوه بر موارد بالا، این احتمال وجود دارد که از هر 100 نفر، حداکثر 1 نفر دچار کاهش حافظه شود. اگر این عارضه باعث ناراحتی و بروز مشکلات شده، با پزشک یا داروسازتان صحبت کنید. معمولاً پس از قطع مصرف دارو، این عارضه از بین می رود.

عوارض جانبی جدی و خطرناک

بروز اینگونه عوارض جانبی، نادر است و معمولا از 1000 نفر، حداکثر 1 نفر به این عوارض دچار می شود.

در صورتی که هر کدام از این علائم را مشاهده کردید، بلافاصله مصرف دارو را متوقف کنید و با پزشک یا اورژانس بیمارستان تماس بگیرید:

  • درد های عضلانی، دردهایی که در صورت لمس کردن قسمتی از بدن به وجود می آیند.
  • ضعف یا گرفتگی عضلات: این علائم می تواند نشانه تجزیه عضلات و آسیب به کلیه باشد.
  • زرد شدن پوست یا سفیدی چشم، یا کمرنگ شدن رنگ مدفوع و تیره شدن رنگ ادرار: این علائم ممکن است نشانه مشکلات کبدی باشد.
  • علائم پوستی که شامل لکه های قرمز و صورتی، به ویژه در کف دست ها یا کف پا می شود.
  • درد شدید در معده: این علائم نشانه ای از مشکلات لوزالمعده است.
  • سرفه، احساس تنگی نفس و کاهش وزن شدید: این علائم می تواند نشانه بیماری ریه باشد.

واکنش آلرژیک جدی و خطرناک آتورواستاتین

در موارد نادر، ممکن است فرد پس از مصرف این دارو، دچار یک واکنش آلرژیک جدی به نام «آنافیلاکسی» شود.

در صورتی که هر کدام از علائم زیر را مشاهده کردید، بلافاصله با 115 تماس بگیرید و یا به نزدیک ترین بیمارستان محل زندگیتان بروید:

  • بروز علائم پوستی که ممکن است همراه با خارش، قرمزی، تورم، تاول یا پوسته پوسته شدن باشند؛
  • با صدای خس خس نفس کشیدن؛
  • احساس تنگی در گلو یا سینه؛
  • مشکل در تنفس یا تکلم؛
  • تورم دهان، صورت، لب ها، زبان یا گلو.

در صورتی که دچار واکنش آلرژیک شده اید، به درمان فوری نیاز دارید و نباید وقت را هدر بدهید!

مواردی که در بالا گفتیم، تمامی عوارض جانبی این دارو نیستند. برای اطلاع از تمام عوارض جانبی آن، اطلاعات بروشور درون بسته دارو با با دقت مطالعه کنید.

برای از بین بردن عوارض آتورواستاتین چه باید بکنم؟

راه های کنترل عوارض جانبی شایع آتورواستاتین

زمانی که به عوارض شایع این قرص دچار شدید، می توانید از دستورالعمل زیر برای کم کردن و از بین بردن علائمتان استفاده کنید:

احساس ناخوشی (داشتن حالت تهوع) یا سوء هاضمه: بهتر است از وعده های غذایی ساده استفاده کنید و از خوردن غذاهای بسیار چرب یا تند خودداری کنید.

در اکثر مواقع، مصرف آتورواستاتین پس از غذا یا میان وعده، به کمتر کردن این علائم کمک می کند. اگر همچنان سوء هاضمه دارید، از پزشک یا داروسازتان بخواهید یک داروی ضد اسید معده را به شما معرفی کند. در صورتی که پس از چند روز، علائمتان ادامه داشت یا بدتر شد، پزشکتان را در جریان بگذارید.

سردرد: پس از دچار شدن به سردرد، بهتر است استراحت کنید و مایعات زیادی بنوشید و از نوشیدن الکل خودداری کنید. از داروسازتان بخواهید داروی مسکنی که مناسب شماست را معرفی کند.

معمولا پس از یک هفته بعد از شروع مصرف آتورواستاتین، سردردتان برطرف می شود؛ اما اگر بیشتر از یک هفته طول کشید یا شدیدتر شد، بهتر است با پزشکتان صحبت کنید.

درد در مفاصل و کمر: اگر دچار درد، ضعف یا خستگی عضلانی شده اید و علت خاصی برای بروز این علائم نداشتید (ضربه ای به شما وارد نشده یا کار یا ورزش سنگینی انجام نداده اید)، بهتر است با پزشکتان مشورت کنید.

ممکن است برای تشخیص علت این درد ها، به انجام آزمایش خون نیاز داشته باشید. می توانید از پزشکتان بخواهید برای رفع درد های عضلانی، یک مسکن مناسب تجویز کند.

خون دماغ شدن: برای جلوگیری یا کمتر کردن احتمال خون دماغ شدن، می توانید یک لایه نازک وازلین به لبه های داخلی بینی تان بمالید.

گلودرد: برای کمتر کردن گلودردتان، می توانید با آب نمک ولرم، غرغره کنید.

یکی از راه های دیگر کمتر کردن گلودرد، استفاده از داروهای استامینوفن یا ایبوپروفن است. اگر گلودردتان پس از یک هفته بهتر نشد، با پزشک یا داروسازتان صحبت کنید.

نکته مهم: اگر کودکتان پس از مصرف این دارو دچار گلودرد شد، نباید از او بخواهید که آب نمک غرغره کند؛ زیرا ممکن است نتواند این کار را به طور صحیح انجام دهد و آب نمک وارد مجرای تنفسی اش شود!

علائم شبیه سرماخوردگی: برای از بین بردن این علائم، می توانید برای چند روز از استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کنید. اگر پس از چند روز با قطع مصرف دارو، این علائم دوباره ظاهر شدند، بهتر است با پزشکتان مشورت کنید.

یبوست یا نفخ: برای حل مشکل یبوست، از غذاهای پر فیبر مانند: میوه های تازه، سبزیجات و غلات استفاده کنید و در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید. هر روز وزرش کنید؛ یک پیاده روی ساده یا دویدن هم به حل مشکلتان کمک می کند. اگر با انجام این کارها، همچنان یبوست داشتید، بهتر است با داروساز یا پزشکتان صحبت کنید.

اسهال: پس از دچار شدن به اسهال، برای جلوگیری از کمبود آب بدنتان، باید مقدار زیادی آب بنوشید. علائم کم آبی بدن عبارتند از: کم شدن ادرار یا تیره شدن رنگ و تند شدن بوی ادرار.

مصرف آتورواستاتین در بارداری و شیردهی

آتورواستاتین در دوران بارداری و شیردهی

مصرف آتورواستاتین در دوران بارداری یا شیردهی توصیه نمی شود؛ زیرا هیچ مدرک قطعی برای بی خطر بودن این دارو وجود ندارد.

اگر در حال حاضر باردار هستید و یا به کودکتان شیر می دهید یا حتی قصد بارداری دارید، باید از پزشکتان بخواهید تا داروی دیگری را جایگزین این دارو کند. بهتر است حداقل 3 ماه قبل از بارداری، مصرف آن را متوقف کنید.

اگر در هنگام مصرف آتورواستاتین باردار شدید، مصرف دارو را قطع کنید و به پزشکتان اطلاع دهید.

آتورواستاتین در دوران شیردهی

هنوز مشخص نیست که آیا این دارو وارد شیر مادر می شود یا خیر. به هر حال، این احتمال وجود دارد که این دارو برای کودک شما مشکل ایجاد کند.

با پزشکتان درباره داروهایی که در دوران شیردهی مصرف می کنید صحبت کنید تا با خطر های احتمالی داروهایتان بیشتر آشنا شوید.

ممکن است پزشکتان بخواهد تا زمانی که به کودکتان شیر می دهید، از مصرف آتورواستاتین خودداری کنید یا داروی دیگری را جایگزین آن کنید که خطر کمتری برای نوزادتان داشته باشد.

تداخلات آتورواستاتین با سایر داروها

تداخلات آتورواستاتین با سایر داروها

مصرف برخی از داروها بر روی نحوه عملکرد این قرص تأثیر می گذارد و می تواند احتمال بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد و یا اثر آن را از بین ببرد.

داروهایی که ممکن است با آتورواستاتین تداخل داشته باشند، عبارتند از:
  • برخی از آنتی بیوتیک ها و ضد قارچ ها؛
  • برخی از داروهای درمان HIV؛
  • برخی از داروهای هپاتیت C؛
  • وارفارین (دارویی که از لخته شدن خون جلوگیری می کند)؛
  • سیکلوسپورین (برای درمان و کم کردن علائم بیماری های پسوریازیس و روماتیسم مفاصل تجویز می شود)؛
  • کلشی سین (دارویی برای درمان علائم نقرس)؛
  • قرص های ضد بارداری؛
  • وراپامیل، دیلتیازم، آملودیپین (برای حل مشکل فشار خون بالا و مشکلات قلبی تجویز می شود)؛
  • آمیودارون (برای تثبیت ضربان قلب تجویز می شود).

اگر در حال حاضر از آتورواستاتین استفاده می کنید و باید یکی از داروهای بالا را مصرف کنید، ممکن است پزشکتان یکی از تصمیمات زیر را بگیرد:

  • این دارو را با دوز کمتری تجویز کند؛
  • داروی استاتین دیگری را تجویز کند که تداخلی با داروی دیگر شما ندارد؛
  • توصیه کند مصرف این قرص را برای مدتی قطع کنید.

داروهایی که معرفی کردیم، تمام داروهایی که با این دارو تداخل دارند، نیستند. برای آگاهی از لیست کامل داروهایی که با این دارو تداخل دارند، بروشور درون جعبه دارو را با دقت مطالعه کنید یا از داروسازتان بخواهید با توجه به داروهایی که مصرف می کنید، داروهای متداخل را به شما معرفی کند.

استفاده همزمان این دارو و داروهای گیاهی و مکمل ها

گل راعی، دارویی گیاهی است که برای درمان افسردگی مصرف می شود و ممکن است مقدار آتورواستاتین خون شما را کاهش دهد؛ بنابراین مصرف همزمان این دو دارو برای شما مناسب نیست.

اگر می خواهید این گیاه دارویی را مصرف کنید، با پزشکتان مشورت کنید تا در صورت لزوم، داروی دیگری را جایگزین آتورواستاتین کند.

نکته مهم

در صورتی که از داروهای دیگری، از جمله داروهای گیاهی، ویتامین ها یا مکمل ها استفاده می کنید، اسامی کامل آن ها را نوشته و هنگام مراجعه به پزشک و داروخانه همراهتان داشته باشید و این لیست را هم به پزشک و هم به داروسازتان نشان دهید.

پرسش و پاسخ های متداول

پرسش و پاسخ های متداول

آتورواستاتین چطور کار می کند؟

آتورواستاتین بر روی کبد اثر می گذارد و از تولید کلسترول جلوگیری می کند و با این کار، میزان کلسترول خون شما را کاهش می دهد.

در 12 ماه اول استفاده از این دارو، چندین آزمایش از شما گرفته می شود، تا تاثیر و عملکرد آن سنجیده شود.

چه مدت طول می کشد تا داروهای گروه استاتین به طور کامل اثر بگذارند؟

استفاده صحیح و منظم از داروهای گروه استاتین پس از 4 هفته، سطح کلسترول شما را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.

تا چه مدت باید آتورواستاتین را مصرف کنم؟

معمولاً درمان با داروی استاتینی مانند این دارو، برای تمام عمر ادامه دارد. تاثیر این دارو فقط تا زمانی در بدن شما می ماند که آن را استفاده کنید و به محض قطع کردن، اثر آن از بین می رود. اگر بدون دلیل مصرف داروهای گروه استاتین را متوقف کنید، سطح کلسترول شما افزایش می یابد.

آیا داروهای استاتین بی خطر هستند؟

ممکن است داستان های مختلفی درباره اثرات مخرب این دارو ها شنیده باشید؛ اما محققان معتقدند که مصرف این دارو ها، تقریبا بی خطر است و عوارض جانبی بسیار کمی دارند.

بعضی اوقات عوارضی که برخی از افراد با آن مواجه می شوند، به دلیل مصرف داروهای دیگر به وجود می آید.

با این حال، اگر نگران سلامتی خودتان هستید، قبل از مصرف داروهای استاتین، با پزشکتان مشورت کنید.

آیا مصرف طولانی مدت این قرص بی خطر است؟

مصرف طولانی مدت این دارو کاملا بی خطر است. در حقیقت، زمانی که آن را برای مدت زمان طولانی مصرف می کنید، عملکرد بهتری دارد و مصرف کننده را از خطر بروز بیماری های قلبی محفوظ نگه می دارد.

نزدیک به 30 سال است که از استاتین ها برای کاهش کلسترول خون بیماران استفاده می کنند و تا کنون، موردی که نشان دهد مصرف طولانی مدت این دارو، سلامتی بیماری را به خطر انداخته، وجود نداشته است.

آیا مصرف آتورواستاتین اعتیاد آور است؟

خیر، شواهد و آزمایشی که نشان دهد این دارو اعتیاد آور است وجود ندارد. در نتیجه، با قطع مصرف این دارو، با علائم ترک آن مواجه نخواهید شد.

اگر بخواهم مصرف آتورواستاتین را متوقف کنم، چه اتفاقی می افتد؟

اگر می خواهید به خاطر دچار شدن به عوارض جانبی، مصرف این دارو را قطع کنید، قبل از ترک مصرف باید با پزشکتان صحبت کنید تا بفهمید که علائمی که دارید مربوط به عوارض جانبی این داروست یا به خاطر مشکل دیگری به وجود آمده است.

ممکن است پزشکتان بخواهد دوز دارو را کاهش دهد یا داروی دیگری را برایتان تجویز کند.

متوقف کردن آتورواستاتین بدون جایگزین کردن درمان مناسب، می تواند باعث افزایش کلسترول خونتان شود و احتمال ابتلا به حملات قلبی و مغزی را افزایش دهد.

اگر می خواهید مصرف این دارو را قطع کنید، باید از درمان جایگزین استفاده کنید.

آیا مصرف همزمان مکمل ها و داروهای استاتین مشکلی ایجاد نمی کند؟

برخی از پزشکان به بیماران توصیه کرده اند که همراه با استاتین ها، کوآنزیم کیوتن (CoQ10) مصرف کنند. کوآنزیم کیوتن آنتی اکسیدانی است که ما برای سلامتی بدنمان، به مقدار کمی از آن نیاز دارد.

تاکنون هیچ مدرک محکمی مبنی بر اینکه مصرف همزمان کوآنزیم کیوتن و آتورواستاتین برای سلامتی ما مفید باشد، پیدا نشده است و برای اثبات این موضوع، به تحقیقات بیشتری نیاز است.

اگر می خواهید مکمل های کوآنزیم کیوتن را مصرف کنید، بهتر است قبل از خرید آن با پزشک یا داروسازتان مشورت کنید؛ زیرا مصرف این مکمل با داروی دیگری که مصرف می کنید، ممکن است تداخل دارویی ایجاد کند و اثر داروهای دیگر را از بین ببرد.

آیا مصرف آتورواستاتین خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد؟

در صورتی که احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در شما زیاد است، با مصرف داروهای استاتین، این احتمال افزایش می یابد و بیشتر در معرض خطر قرار می گیرید؛ به دلیل اینکه داروهای استاتین قند خونتان را افزایش می دهد.

با پزشکتان در اینباره صحبت کنید تا شما را در انتخاب داروی صحیح و نحوه مصرف آن راهنمایی کند.

اگر هم اکنون به دیابت نوع 2 مبتلا هستید، ممکن است پزشکتان بخواهد که در چند ماه اول مصرف این دارو، به طور پیوسته قند خونتان را کنترل کنید.

تفاوت آتورواستاتین با داروهای دیگر کلسترول بالا چیست؟

همه داروهای گروه استاتین به یک شکل کار می کنند؛ اما میزان کاهش کلسترول در آن ها متفاوت است.

داروهای دیگر کاهنده کلسترول خون عبارتند از:

  • فلوواستاتین؛
  • پراواستاتین؛
  • رزوواستاتین؛
  • سیمواستاتین.

اگر با مصرف یک نوع استاتین دچار عارضه جانبی شده اید، ممکن است با تغییر دارو دچار عوارض جانبی نشوید.

برخی از داروها را نمی توانید با استاتین ها مصرف کنید؛ اما با مشورت پزشک، می توانید داروهایتان را تغییر دهید تا در حد امکان، بیشترین میزان تاثیر را ایجاد کند.

پزشک نوع استاتین و دوز مناسب آن را با توجه به سابقه پزشکی، سطح کلسترول خون و داروهایی که مصرف می کنید، تجویز می کند.

آیا می توانم بعد از مصرف این قرص، رانندگی یا دوچرخه سواری کنم؟

بله. این دارو باعث خواب آلودگی و خستگی نمی شود و می توانید در زمان مصرف آن، رانندگی یا دوچرخه سواری کنید.

آیا مصرف آتورواستاتین باعث کاهش قدرت باروری می شود؟

هیچ آزمایش و شواهدی وجود ندارد که ثابت کند مصرف این دارو باعث کاهش قدرت باروری در مردان یا زنان می شود.

با این حال، اگر قصد بارداری دارید، قبل از مصرف این دارو، با پزشک یا داروسازتان مشورت کنید؛ زیرا ممکن است مصرف آن برای سلامت جنین خطرناک باشد.

آیا این دارو بر روی داروهای جلوگیری از بارداری تاثیر دارد؟

آتورواستاتین هورمون های زنانه ای که در نتیجه مصرف برخی از داروهای جلوگیری بارداری ترشح می شوند، افزایش می دهد.

این دارو تاثیر قرص های جلوگیری از بارداری را کمتر نمی کند؛ اما می تواند عوارض جانبی قرص ها را افزایش دهد.

در صورتی که پس از مصرف همزمان این داروها، دچار عوارض جانبی شده اید، به پزشک یا داروسازتان اطلاع دهید.

آیا می توانم در زمان مصرف آتورواستاتین، الکل بنوشم؟

بله، نوشیدن الکل در زمان مصرف این دارو مشکلی ایجاد نمی کند. با این حال، نوشیدن الکل می تواند احتمال عوارض جانبی مربوط به عضله و کبد را بیشتر کند.

آیا غذا یا نوشیدنی ای وجود دارد که در زمان مصرف این دارو باید از خوردن آن خودداری کنم؟

بهتر است در زمان مصرف آتورواستاتین، از نوشیدن آب گریپ فروت خودداری کنید.

نوشیدن مقادیر زیاد آب این میوه، (بیشتر از حدود یک لیتر در روز) در عملکرد این قرص اختلال ایجاد می کند و مقدار آن را بدن شما افزایش می دهد.

آیا تغییر سبک زندگی به کاهش کلسترول کمک می کند؟

بعد از کاهش کلسترول، دیگر نیازی ندارید که داروهای استاتین استفاده کنید. با انجام کار های زیر، می توانید میزان کلسترول بدنتان را کمتر کنید:

  • رسیدن به وزن ایده آل و مناسب؛
  • غذاهای سالم بخورید: از خوردن چربی های اشباع شده خودداری کنید و میزان مصرف فیبر، میوه ها، سبزیجات، غلات سبوس دار و ماهی را در رژیم غذایی تان افزایش دهید؛
  • سیگار نکشید؛
  • الکل مصرف نکنید؛
  • هر روز به طور منظم ورزش کنید.

 

منبع