یکی از موضوعاتی که میخوام راجع به اون با شما صحبت کنم، اناگرام هست. برای خیلی از افراد سؤال شده که دانستن علم اناگرام به چه دردی می خوره؟ باید بگم این افراد از معجزات این علم خبر ندارند. ما در مقاله اناگرام چیست ، این جزئیات و در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم تا شما با استفاده از این علم بتونید شخصیت اطرافیانتان را تشخیص بدید و بهترین عکس العمل رو در مقابلشان داشته باشید.

یکی از مزیت های شخصیت شناسی اینه که ادم تکلیفش با خودش و بقیه مشخصه و میدونه جلوی کی چه رفتاری رو داشته باشه و از چه لحنی استفاده کنه که بتونه اون فرد رو به سمت خودش بیاره و یا در هنگام عصبانیت چطور خودش رو کنترل و آروم کنه. قبل از اینکه بریم سراغ اصل مطلب، می خوام در رابطه با دوره های آموزشی اناگرام چیست ، باهاتون صحبت کنم تا شما هم مثل من، با یک نگاه شخصیت طرف مقابلتون رو بشناسید و به بهترین شکل با اون رفتار کنید.

خانم نازنین زهرا مهدوی نسب، متخصص بریف تراپی، رفتار شناس، مربی بین المللی NLP و شخصیت شناسی و محقق، برای شما عزیزان دوره های جذاب و فوق العاده موثر اناگرام چیست و شخصیت شناسی رو با تخفیف ویژه و فوق العاده قرار دادن تا شما با صرف کمترین هزینه، دوره معجزه آسای اناگرام رو یاد بگیرید و تحول بزرگی رو در زندگیتون ایجاد کنید.

اناگرام چیست ؟

اناگرام، 9 گونه شخصیتی است که برای شخصیت شناسی افراد گوناگون استفاده می شود. در حقیقت، اناگرام خصوصیات افراد را به 9 گروه تقسیم می کند. تمام این 9 تیپ شخصیتی نقاط ضعف و قوتی دارند که ما نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را تغییر می دهیم.

تیپ شخصیتی 1 اناگرام (اصلاح گر و کمال گرا)

در اناگرام این تیپ شخصیتی را اصلاح گر، کمال گرا و دادرس می شناسیم. این گونه افراد واقعیت را با آنچه که باید باشد، مقایسه کرده و پیش فرض ها و استاندارد هایی را در ذهنشان دارند. تیپ شخصیتی 1 اناگرام، اطرافیان را با توجه به پیش فرض ها و استاندارد هایی که در ذهن دارند می سنجند.

نقاط ضعف و قوت

اگر سطح روانی این افراد از سطح معمول پایین تر باشد، به فردی سرکوبگر و کمال‌گرا تبدیل می شوند. رفتار های این افراد وسواس گونه و سخت‌گیرانه تر می شود.

تیپ شخصیتی 2 اناگرام (کمک کننده و یاور)

این تیپ شخصیتی، یاری رسان و کمک کننده اند و به جهان دید شخصی ندارند. به دیگران و اطرافیان خدمت می کنند و زندگی خود را وقف دیگران می کنند. چشم داشت مادی ندارند. از هنر خوب گوش دادن و همدردی برخوردارند. بسیار دل سوز و مهربان هستند.

نقاط ضعف و قوت

این افراد به طور ذاتی دارای نگرانی فداکارانه هستند و فاقد هر گونه نفس پرستی می باشند. این افراد اگر سطح روانی شان از سطح معمول پایین تر باشد، نیاز های فردی خود را سرکوب کرده و به چاپلوسی و فریب می پردازند.

تیپ شخصیتی 3 اناگرام (حقیقت خواه و موفقیت طلب)

این تیپ افراد به دنبال موفقیت و حقیقت خواه هستند. این افراد اعتماد به نفس بالایی داشته و پر انرژی می باشند. این تیپ شخصیتی، افرادی وفادار و آماده به خدمت هستند.

شما می توانید برای افزایش اعتماد به نفس مقاله اعتماد به نفس چیست را مطالعه کنید.

نقاط ضعف و قوت

اگر این افراد در سطح ناسالم باشند، ترس زیادی از بی ارزش شمرده شدن دارند و دستاورد های درونی خود را با دستاورد های دیگران مقایسه می کنند.

تیپ شخصیتی 4 اناگرام (فردگرا و هنرمند)

این تیپ افراد بسیار هنرمند هستند و به فردگرایی تمایل دارند. افرادی کم حرف و حساس و در عین حال الهام بخش می باشند. افراد با تیپ شخصیتی چهار، علاقه زیادی به فعالیت های هنری و خلاقانه دارند. این افراد هنگامی که مورد توجه دیگران قرار نمی گیرند، ناراحت می شوند.

نقاط ضعف و قوت

این افراد در اکثر موارد به دنبال ابراز خودشان هستند. دیدگاه های اصلی داشته و در حالت ناسالم پر از درد و ناله و انتقادی هستند.

تیپ شخصیتی

تیپ شخصیتی 5 اناگرام (محقق و جستجو گر)

این تیپ آناگرام افراد، جستجو گر و کنجکاو هستند. عاشق یادگیری و گوشه گیر می باشند. به جمع آوری کلکسیون علاقه زیادی دارند. اطلاعات زیادی داشته ولی نمی خواهند برای فرد دیگری وقت بگذارند.

نقاط ضعف و قوت

این افراد بیشتر در ذهن خود زندگی می کنند و توانایی های زیادی برای تجزیه و تحلیل دارند.

تیپ شخصیتی 6 اناگرام (وفادار و متعهد)

این تیپ مربوط به کسانی است که انصاف را رعایت کرده و بسیار وفادار هستند. افرادی که شامل این تیپ می شوند، علاقه ای به داشتن برخورد های مستقیم و ایجاد تنش در اطراف خود ندارند. این اشخاص، به ندرت ریسک می کنند و می شود گفت که اهل این کار نیستند.

اغلب، به کار خود علاقه داشته و خیلی کم شغلشان را عوض می کنند. این تیپ افراد، در نظر اطرافیان بسیار یک رو و راستگو هستند و روابطی طولانی مدت با دوستان خود، خواهند داشت. در واقع خیانت و انجام کار های بد، از آنها انتظار نمی رود.

نقاط ضعف و قوت

افرادی بسیار تلاش گر و سخت کوش هستند و اموری که به آنها محول می شود را به نحو احسنت انجام می دهند. از حقوق خود و دیگران به خوبی حمایت می کنند و ترسو نیستند. با وجود همه این ها، در سطوحی از جامعه که ناسالم است، ممکن است به افرادی چالشگر و بسیار عصبانی تبدیل شوند.

تیپ شخصیتی 7 اناگرام (خوش گذران و تنوع طلب)

این تیپ مربوط به افرادی است که به داشته هایشان راضی نیستند و دوست دارند به شکل مداوم آنها را تعویض کنند. اگر برای یک برنامه مسافرتی به دنبال فردی هستید که با او به شما خوش بگذرد، این افراد بهترین گزینه هستند. اشخاصی از این تیپ، سرشار از هیجان، شاد و بسیار برونگرا هستند.

این تیپ شخصیتی تمام تلاششان را برای خوش گذرانی و تفریح، انجام می دهند. این افراد از محیط های یکنواخت، ساکت و بی روح بیزار هستند و برای انجام کار هایشان، بسیار با انگیزه هستند. اگر اشخاص این تیپ، از استعداد های خود استفاده درست نکنند، توانایی هایشان هدر رفته و در مسیر هرز خرج می شوند.

نقاط ضعف و قوت

این افراد، قابلیت کنترل ترس های خود و استفاده مثبت از آنها را دارند؛ اما با این حال، اگر در سطوح ناسالم جامعه قرار بگیرند، می توانند به افرادی معتاد و پرخور تبدیل شوند. در شرایط خاص نیز، این قابلیت را دارند که به افرادی بسیار مغرور و خود بزرگ بین تبدیل شوند.

تیپ شخصیتی 8 اناگرام (مبارز و قدرت طلب)

تیپ شخصیتی 8 آناگرام، شامل افرادی قدرت طلب و با اقتدار می شود. این تیپ اشخاص، مدیرانی قدرتمند، رهبر، بسیار کنترل گر و در بیشتر مواقع به دنبال گرفتن حقوق دیگران می باشند. از ویژگی های مهم این افراد می توان به شجاعت مثال زدنی و رک بودن آنها اشاره کرد.

افراد این تیپ در بیشتر کارهایشان، به خود تکیه کرده و بسیار در کنترل ضعف هایشان موفق هستند. البته درصدی از اشخاص در سایه این تیپ، می توانند بسیار دیکتاتور و سلطه گر باشند.

نقاط ضعف و قوت

این تیپ افراد، بسیار فعال و در کار های خود مستقل از دیگران هستند و از مظلومان حمایت می کنند. افراد در این تیپ، در شرایطی نا سالم، در تمایلات خود غرق شده و به چیز دیگری توجه نخواهند کرد. اعتیاد به کار، از بد ترین نقطه ضعف های این اشخاص است که می تواند آنها را به سمت نابودی بکشاند. این افراد بسیار کینه توز و در شرایطی، قلدر نیز هستند.

تیپ شخصیتی 9 اناگرام (مصلح)

این تیپ، آخرین تیپ شخصیتی انیاگرام است که شامل افراد بسیار صلح جو و مذاکره کننده می شود. این اشخاص، علاقه دارند تا در هر شرایطی آرامش خود را حفظ کرده و دیگران را نیز به صلح و دوستی فرا بخوانند. این تیپ افراد، با بیان بسیار خوب خود سعی در ایجاد صلح و رابطه ای دوستانه با دیگر افراد دارند.

این اشخاص، بسیار برون گرا و خوش بین هستند و با دید خوش‌بینانه خود، سعی می کنند تا حال دیگران را نیز خوب کنند. دیدشان به زندگی بسیار آسان بوده و و ثبات شخصیتی بسیار بالایی دارند. از جدا شدن از اطرافیان خود و دور ماندن از آنها، بسیار می ترسند و همیشه به دنبال رساندن افراد به یکدیگر هستند.

این اشخاص، ذهنی بسیار آرام داشته و تا جایی که بتوانند، از ایجاد دعوا میان اطرافیان خود، جلوگیری می کنند. این تیپ افراد، همیشه در تلاش هستند تا از ایجاد درگیری و تنش در زندگی و محلی که در آن کار می کنند، جلوگیری کنند. ایجاد صلح، در سطح جامعه یکی از بزرگ ترین دغدغه های فکری این افراد است.

نقاط ضعف و قوت

این تیپ افراد، در شرایط خاص، می توانند شخصی بسیار دمدمی مزاج و بهانه گیر باشند. گاهی اوقات، منفعل شده و به قدری از زندگی خود غافل می شوند که اطرافیان را کلافه می کنند.

سخن پایانی

در پایان مقاله اناگرام چیست ، می توان نتیجه گرفت که علم انیاگرام یکی از مهم‌ترین و بهترین علوم در روانشناسی می باشد که به همه افراد کمک می کند تا بتوانند شخصیت خودشان را بشناسند و در بسیاری از کار ها رضایت کامل را از خودشان به دست بیاورند. دانستن علم انیاگرام نه تنها موجب می شود که دیگران را خوب بشناسید بلکه چگونگی رفتارتان با آنها را نیز به شما یاد می دهد.