مردم فکر میکنند که موفقیت فقط به عوامل بیرونی بستگی دارد. آنها باور دارند، افراد موفق برای رسیدن به پول ، بیشتر زحمت کشیده اند اما این فقط نصف داستان است.
نصف دیگر داستان این است که افراد موفق وقت بیشتر خود را فقط صرف کار نمی کنند، بلکه از عادت هایی که باعث عدم موفقیت میشود دوری میکنند.
موفقیتی که شما میبینید، فقط قسمتی از زحمت های درونی و بیرونی آنهاست.
کار درونی جواب دادن به این سوال سخت است:« آیا من عادات یک شخص موفق را دارم؟ »
اگر میتوانید تصور کنید که یک کارآفرین با درآمد هفت رقمی، روز خود را دقیقا مانند شما میگذراند، پس شما در مسیر موفقیت قرار دارید؛ اگر نمیتوانید چنین تصور کنید، پس دچار مشکل شده اید .
شما طالب موفقیت هستید، بدون اینکه به شخصی که به آن سطح از موفقیت میرسد، تبدیل شوید.
افراد موفق به حرف خود عمل میکنند. فست فود نمیخورند و قطعا دیگران را مقصر بدبختی خود نمیدانند.

برای موفق بودن باید این ۱۰ عادت را  ترک کنید.

۱- دادن وعده های پوچ

شما نماینده ی کسب و کار خود یا شرکتی که در آن کار می کنید هستید. اگر وعده خود را عملی نکنید، تصویر خود و شرکتتان را  خراب کرده اید.
آیا حاضر هستید از کسی که وعده کاری به شما میدهد و آن را عملی نمی کند دوباره درخواستی داشته باشید ؟ جواب شما قطعا «نه»است. پس همین شامل حال شما هم می شود.
با استفاده از تقویم، از  وعده های پوچ دوری کنید. هر وقت وعده کاری را میدهید، آن را در تقویم خود یادداشت کنید؛ اینگونه فراموش کردن آن غیر ممکن است؛ وقتی قول میدهید کاری را تا زمان مشخصی انجام دهید، به آن عمل خواهید کرد.

2- دیگران را مقصر شمردن

وقتی دست به هر کاری که میزنید ، اشتباه پیش میرود، تقصیر همکارتان، دوستتان یا خانواده تان نیست.
وقتی دیگران را مسبب بدبختی یا عدم موفقیت خود میدانیم، در واقع انتظار داریم که آنها علت موفقیت ما باشند.
موفقیت یک امر درونی است. انتخاب اینکه مطابق عادات افراد موفق زندگی کنیم یا نه به خودمان بستگی دارد.
به جای مقصر شمردن دیگران و فکر کردن به سوال «چرا آن شخص با من این کار را کرد؟»، میتوانیم سوال را تغییر دهیم و از خود بپرسیم «چطور دوباره از این اتفاق دوری کنم؟».

3- منتظر زمان عالی بودن

جمله ی «هر وقت که آماده بودم» تله ی رایجی است که افراد ناموفق به آن گرفتار میشوند. به جای اینکه خود نشانه ای خلق کنیم ؛ منتظر نشانه می مانیم.
ایده ی اینکه« بالاخره روزی آماده میشویم ،ولی اکنون آماده نیستیم» شبیه سرابی است که از  آن دورتر میشوید در حالی که به نظر می‌رسد به آن نزدیک می شوید.
اگر برای اقدام به کاری منتظر زمان عالی شوید، فرصت را از دست خواهید داد.
احساس آماده نبودن، از محیط امن ما سرچشمه میگیرد که سعی دارد از ما مراقبت کند؛ در واقع محیط امن به ما می گوید که اگر در این منطقه بمانیم، هیچ اتفاق بدی نمی تواند رخ دهد .
چه اتفاقی می افتد اگر محیط امن خود را ترک کنیم و از مرز ها رد شویم؟
گویی زمین ها و طلاهای جدید کشف کردیم و فرصت های تازه ای بدست آوردیم. اینجاست که افراد ناموفق عقب می مانند. هر وقت از اجرایی کردن اهداف خود احساس اضطراب کردید، از خود بپرسید: «آیا فقط ترسیده ام؟».

حرف زدن در مورد اهداف

۴- حرف زدن در مورد اهداف، به جای  تعیین آنها

آیا تا به حال شده است که به کسی بگویید برنامه ای دارید و پس از چند ماه او را ببینید ،بدون اینکه پیشرفتی کرده باشید؟ وقتی فقط از اهدافمان حرف میزنیم به جای اینکه آنها را تعیین و اجرا کنیم، این اتفاق خواهد افتاد.
برای تعیین اهداف، راه خود را به صورت مهندسی معکوس از آخر به اول تعیین کنید؛ اگر هدفتان کسب ۱۰۰,۰۰۰ دلار در سال آینده است، چقدر پول باید در هر ماه کسب کنید تا به آن هدف برسید؟
به چند مشتری یا خریدار نیاز دارید تا به آن هدف ماهیانه برسید؟ تعیین کردن اهداف، مخصوصا اهداف هوشمندانه، شبیه به معادله ی ریاضی است که هدف بزرگتان را به اعمال روزانه ایی تقسیم میکند که باعث به واقعیت پیوستن آن هدف می شود.

۵- به تعویق انداختن

به تعویق انداختن کارها لذت جالبی است. ما کارها را به تعویق می اندازیم زیرا احساس بهتری نسبت به انجام کار دارد. اما پس از آن، به خاطر کار نکردن احساس بدی پیدا میکنیم ؛ این کار احساس عدم موفقیت ، بی ارزشی و ناتوانی به ما میدهد.
آیا تا به حال شده است که کل روز به کار یا آنچه که به آن علاقه مندید بپردازید، سپس با خود فکر کنید: « کل روزم را هدر دادم.»؟
وقتی که کار یا رویای خود را دنبال میکنیم، احساس خوبی به دست می آوریم. وقتی احساس خوبی داشته باشیم، بیشتر کار میکنیم و وقتی که بیشتر کار کنیم، اهداف خود را به واقعیت تبدیل میکنیم.

۶- به خود شک کردن

چگونگی برخورد با شک و تردید شما را یا به سمت موفقیت سوق میدهد و یا از آن دورتان میکند. اگر هنوز موفق نشده اید، بدانید بیشتر از اینکه به خود باور داشته باشید به خودتان شک دارید ؛ شک و تردید ترس را تقویت میکند و ترس ما را غیرفعال می کند.
برای دوری از آن ، شما باید بزرگترین طرفدار خود شوید. باید فردی باشید که بیشتر از همه به خود باور دارد.
وقتی که خود را تشویق کنید، ریسک میکنید و به سمت هدف پیش می روید ، آنجاست که طعم موفقیتی را می چشید که هرگز نچشیده بودید. همه افراد موفق بیشتر از هر کس در زندگیشان، به خود باور دارند.

۷- مقایسه خود با دیگران

مشکل مقایسه کردن خود با دیگران این است که شما مرحله اول خود را با مرحله بیستم دیگران مقایسه میکنید.
لابد با خود فکر میکنید که چرا همانند وارن بافت (Warren Buffett) موفق نیستید، به این دلیل است که شما به تازگی و او چند دهه قبل از شما شروع به کار کرده است.
“مقایسه دزد خوشحالی است”« آواز دهل از دور خوش است»
چیزی که ما از زندگی کارآفرینان می بینیم، تنها تکه ی کمرنگی از زندگی آنها است. می توانیم سخنان اصلی آنها و عکسشان روی جلد مجله ها را ببینیم؛اما آنها هم روزی مانند شما با تلاش فراوان و برداشتن قدم های کوچک در راه درست روزگارشان را می گذراندند. به یاد داشته باشید که هرکس باید از جایی شروع کند.

۸- مراقب سلامتی خود نبودن

افراد موفق اهمیت سلامتی خود را میدانند. اگر خوب غذا نخورید تا بدن خود را تقویت کنید، توانایی تمام کردن کار خود یا تمرکز برای مدت طولانی را از دست خواهید داد.
همان طور که مراقب درآمد خود هستید، مراقب رژیم غذایی خود هم باشید. همان طور که برای پرداخت صورتحساب ها باید پول دربیاورید، برای رسیدن به اهدافتان نیز باید خود را تقویت کنید.
بدن شما قرار است از جایی که امروز هستید تا جایی که سال بعد خواهید بود، شما را همراهی کند. مطمئن شوید که با بدن خود درست رفتار کرده اید تا سفر راحتی داشته باشید.

۹- تسلیم شدن هنگام سختی ها

موفقیت یک شب افسانه است. موفقیت های یک شب، اوج سال ها تلاش کردن است که ناگهان در مرکز توجه ها قرار میگیرد. اگر میخواهید موفق شوید، باید آماده پافشاری باشید، ماه ها و حتی سال ها ، تا به هدف خود دست یابید.
پافشاری کردن یک چشم انداز کلی و تبدیل جمله “من این را میخواهم” به جمله ی “من این را میسازم” است. درک اینکه تا زمانی که تلاش می کنیم روز به روز به هدف نهایی خود نزدیک تر میشوید.

10 عادتی که شما را از موفقیت باز میدارد

۱۰- فراموش کردن اهمیت یادگیری مداوم

حتی در سن 99 سالگی هم هنوز هر چیزی را نمیدانید. در آن سن، نسبت به یک شخص 20 ساله، درک بیشتری از دنیای کسب و کار خواهید داشت – اما همچنان دانش زیادی وجود دارد که هنوز نیاموختید.
افراد موفق می دانند که موفقیتشان به تحصیلاتشان پیوند خورده است. این به معنی دنبال کردن مدارک دانشگاهی و دکترا نیست.
این یعنی آنها کتاب می خوانند، در کنفرانس ها شرکت میکنند و راه هایی پیدا میکنند تا در کارشان بهتر شوند.
اگر منتظر موفقیت هستید، درست روبروی شماست. موفقیت طرف دیگر عادت های بد است و صبورانه منتظر شماست که تغییر کنید، تا بتوانید به چیزی برسید که سزاوارش هستید.


قضاوت دیگران ، اول از همه به خودتان آسیب میزند!
مربیگری زندگی چیست؟ یک مربی خوب چه خصوصیاتی باید داشته باشد ؟
5 دلیل نرسیدن مردم به سطح موفقیتی که میخواهند

 

منبع