10علامت بیماری کم کاری تیروئید

هیپوتیروئیدیسم ،یا همان کم کاری تیروئید و تیروئید کم تحرک ، نوعی اختلال است که در آن غده تیروئید قادر به تولید مقدار کافی هورمون «تیروکسین» نیست.

این هورمون در عملکردهای اصلی بدن مثل نحوه استفاده بدن تان از انرژی، تنظیم دمای بدن، هضم مواد غذایی نقش دارد.  سطح پایین هورمون‌های تیروئید در بدن می تواند در این موارد و سایر عملکردها اختلال ایجاد کند.

این غده ممکن است به علت های مختلف هورمون کافی تولید نکند، دلایل آن عبارتند از: بیماری های خود ایمنی (تیروئیدیت هاشیموتو و تیروئیدیت آتروفی)، برداشتن قسمتی از غده تیروئید یا تمام آن ، درمان با پرتودرمانی، کم کاری تیروئید مادرزادی، التهاب غده ی تیروئید، مصرف بیش از حد یا خیلی کم ید، هر نوع آسیب به غده هیپوفیز و عوارض جانبی داروهای خاص.

اینفوگرافیک بیماری تیروئید

اینفوگرافیک بیماری تیروئید

حدود 4.6 درصد از جمعیت کشور از بیماری کم کاری تیروئید رنج می‌برند. خطر ابتلا به آن در زنان بالای 50 سال و پس از زایمان بیشتر است.

این بیماری با یک آزمایش خون ساده به راحتی مشخص شده و اغلب با داروهای مناسب رفع می شود.اما در بیشتر موارد کم کاری تیروئید تشخیص داده نمی شود، چون علائم اولیه متنوع هستند و به راحتی نادیده گرفته می شوند.

اگر علائم و نشانه هایی مانند علائم ذکر شده دارید، از پزشکتان بخواهید که سطح هورمون تیروئید شما را بررسی کند.

در این مقاله 10 علامت برتر مبنی بر داشتن تیروئید کم تحرک وجود دارد:

1-افزایش وزن بیش ازحد

افزایش وزن بدون هیچ علت خاصی و  تغییر در رژیم غذایی ، ممکن است نشان دهنده ی سطح پایین هورمون‌های تیروئید باشد. این هورمون ها به تنظیم متابولیسم پایه و« ترموژنز» و همچنین متابولیسم چربی ها و گلوکز کمک می کنند. همچنین کم کاری تیروئید، باعث کاهش میزان متابولیسم و افزایش وزن بیش از حد می شود.

تحقیقی که سال 2008 در مجله پزشکی در عربستان سعودی ،منتشر شد، حاکی از این است که این بیماری در افرادی که اضافه وزن داشتند، شایع تر بود.

برای فهمیدن علت دقیق و ارتباط بین چاقی و کم کاری این غده، مطالعات دقیق تری لازم است.اگر شما افزایش وزن بیش از حد دارید، لازم است برای تعیین علت دقیق آن، با پزشک خود مشورت کنید.

 

کم کاری تیروئید

2- پوست خشک و پوسته پوسته

اگر از پوست تان به خوبی محافظت می کنید و با این وجود، خارش پوست دارید یا پوست تان خشک و پوسته پوسته شده است، این تغییرات ممکن است ناشی از بیماری کم کاری تیروئید باشد.تغییر در بافت و ظاهر پوست می‌تواند به دلیل کاهش جریان خون باشد که یکی از عوارض جانبی این بیماری  محسوب می‌شود.

بعلاوه، متابولیسم کند به دلیل تولید مقدار ناکافی از هورمون تیروئید، می تواند تعرق را کاهش دهد. پوست، بدون تعریق مناسب، خشک و پوسته پوسته می شود.علاوه بر خشکی پوست، ممکن است پوست صورت ضخیم (به خصوص نزدیک پلک) و یا زرد رنگ شود.

تحقیقی که در سال 2012 در مجله ی زیبایی هند، منتشر شده است، حاکی از این است که شایعترین مشکل پوستی در بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید داشتن پوستی ضخیم، زبر و خشک است.

چون این علائم پوستی تنها علائم این بیماری نیستند ، شما آنها را نادیده و یا با علائم بیماری های دیگر اشتباه می‌گیرید. بهتر است در رابطه با مراقبت از پوست خود با پزشکتان مشورت کنید.

3-درد عضلانی

افرادی که بیماری کم کاری تیروئید دارند،  اغلب علائمی مانند ضعف عضلانی، درد، سفتی یا گرفتگی عضله و درد مفاصل را دارند.

متابولیسم کم، باعث اختلال در نحوه ی سوزاندن انرژی در بدنتان و ایجاد درد در عضلات می شود. کم کاری تیروئید، التهاب را افزایش داده که ممکن است باعث درد عضلات و مفاصل شما شود.

تحقیقی که در سال 2000 در مجله مربوط به مغز و اعصاب منتشر شد، حاکی از این است که در بیشتر بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، علائم عصبی و درد عضلانی وجود داشت.

در حقیقت، حدود 40 درصد از بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، در اوایل بیماری خود علائم بیماری نوروپاتی را داشتند که به آکسون حرکتی ارتباط دارد.اگر عضلات تان درد زیادی دارد، با پزشک خود مشورت کنید .

علایم کم کاری تیروئید

4-ریزش مو

عملکرد صحیح غده تیروئید برای رشد و نگهداری فولیکول های مو لازم است، و داشتن یک تیروئید کم کار می تواند باعث ایجاد تغییراتی در رشد و بافت مو و هم چنین رشد ابروها و موهای بدن شود.

تحقیقی که در سال 2008 در مجله ی مربوط به غدد درون ریز و آسیب شناسی بالینی منتشر شد، حاکی از این است که هورمون های تیروئید به طور مستقیم روی فولیکول های مو تأثیر می گذارند.

هورمون های «تیروکسین » و «تری‌یدوتیرونین» در تنظیم چرخه رشد  و رنگدانه های مو نقش دارند.

یک تحقیق دیگر در سال 2008 در مجله ی زیبایی هند منتشر شده است، حاکی از این است که در بین اختلالات تیروئید، کم کاری تیروئید اغلب با بیماری پوستی« آلوپسی آره آتا» ( یک نوع بیماری پوستی که طی آن تمام موهای سر و بدن می‌ریزد) همراه است.

این تحقیق همچنین  بر غربالگری ناهنجاری های تیروئید در بیماران مبتلا به «آلوپشیا آرتا »( نوعی بیماری پوستی خود ایمنی است که باعث ریزش مو و تمام موهای بدن می‌شود)، تأکید کرده است.

اگر نگران ریزش مو و سایر مشکلات مربوط به مو هستید، به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت تیروئید شما بررسی شود.

ریزش مو

5-خستگی مداوم

خستگی شدید در افرادی که تیروئید کم کار دارند بسیار شایع است. وقتی که هورمون‌های تیروئید به میزان کافی در خون وجود ندارند، سلولها به درستی عمل نمی کنند و باعث کاهش انرژی و خستگی مداوم می شود؛ حتی بعد از خواب و استراحت کافی هم این علائم وجود دارند.

تحقیقی که سال 2012 در مجله ی اروپایی مربوط به غدد درون ریز منتشر شده است، حاکی از این است که بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، در مقایسه با بیماران مبتلا به «سرطان تیروئید پاپیلاری»، بیشتر خسته می شوند.

تحقیق دیگر در سال 2007 که در مجله ی مرتبط با متابولیسم منتشر شد، بیانگر این است که افراد مبتلا به بیماری کم کاری تیروئید تحت درمان با قرص تیروکسین ،طی مدت 12هفته شاهد کاهش شدت خستگی، کاهش وزن و کلسترول خون می‌شوند.

از آنجا که خستگی مداوم، خواب آلودگی و کمبود انرژی، می توانند علائم بیماری های دیگر هم باشند، برای پیدا کردن علت دقیق آن با پزشک خود مشورت کنید.

6- مشکلات قاعدگی و باروری

زنان مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است در قاعدگی و همچنین باروری با مشکل مواجه شوند. هورمون‌های تیروئید تأثیر زیادی در قاعدگی، بارداری، شیردهی و حتی تکامل رحم بعد از زایمان دارند.عملکرد پایین تیروئید می تواند باعث تغییر در سیکل قاعدگی یک زن و جریان خون آن شود.

یک تحقیق که سال 2015 در مجله زنان و زایمان انجام شده است،  نشان می دهد که اختلال عملکرد تیروئید علت مهم مشکلات قاعدگی است.در واقع، این تحقیق بر ارزیابی عملکرد تیروئید در کلیه بیماران مبتلا به اختلالات قاعدگی تأکید می کند، تا از بروز اختلالاتی مانند «کورتاژ »و« هیسترکتومی» جلوگیری شود.

ناباروری،  همچنین می تواند به دلیل عدم تشخیص بیماری کم کاری تیروئید رخ دهد.تحقیق دیگری که سال 2012 در مجله« بین المللی تحقیقات پزشکی کاربردی »منتشر شده است، حاکی از این است که کم کاری تیروئید می تواند بر عارضه ی «نقص فاز لوتئال»، «هایپر پرولاکتینمی» و «عدم تعادل هورمون جنسی» در باروری تأثیر بگذارد.شانس باروری در خانم ها، طی درمان یک تا 3 ماهه با قرص خوراکی می تواند افزایش پیدا کند.

اگر در قاعدگی و بارداری با مشکل مواجه شدید، مهم است که تیروئید خود را بررسی کنید.

7-سطح کلسترول بالا

تیروئید کم کار، باعث افزایش کلسترول می شود، که می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد.فقدان هورمون های کافی تیروئید در بدن بر توانایی آن در تجزیه و کاهش کلسترول خون تأثیر منفی می گذارد.هرچند، تیروئید می تواند کلسترول بد را افزایش و  لیپوپروتئین‌ها با چگالی کم یا کلسترول خوب را کاهش دهد .

سطح کلسترول بالا

تحقیقی که در سال 2011 در مجله پزشکی مرتبط با قلب و عروق منتشر شده است، حاکی از این است که بیماری تیروئید می تواند روی عملکرد لیپیدها تاثیر داشته باشد.هم چنین بر تاثیر اختلال عملکرد تیروئید در کلیه بیماران مبتلا به «دیس لیپیدمی» تاکید شده است.

وقتی که عملکرد آن با داروها درمان شود، کلسترول به سطح طبیعی باز می گردد.

8-یبوست و سوء هاضمه

اگر از یبوست ، سوء هاضمه یا سندرم روده تحریک پذیر رنج می برید، علت آن میتواند بیماری تیروئید باشد.ماهیچه های دستگاه گوارش از جمله روده کوچک و بزرگ به دلیل عملکرد بد آن ضعیف شده و همین امر باعث می‌شود که مدفوع خیلی آهسته از روده حرکت کند و باعث یبوست می شود.

تحقیقی که در سال 2009 درباره ی عملکرد معده منتشر شده است، بیانگر این است که کم کاری تیروئید باعث کاهش تحرک روده می شود، و عملکرد تیروئید باید در افرادی که سوء هاضمه دارند، ارزیابی شود.

یبوست شدید یا طولانی مدت که با وجود مصرف کافی فیبر رخ می‌دهد، با کم کاری تیروئید در ارتباط است . توصیه می کنیم برای تشخیص و درمان مناسب با پزشک خود مشورت کنید.

9-حافظه ی ضعیف

اگر حافظه ی ضعیف ( آلزایمر ) و مشکل تمرکز کردن دارید، می تواند ناشی از کم کاری تیروئید باشد.تیروئید کم کار،  ممکن است منجر به فراموشی، ضعف حافظه و عدم تمرکز شود، چون مقدار ناکافی این هورمون ها می تواند باعث عدم عملکرد مناسب انتقال دهنده های عصبی شما شود.

این بیماری، حتی می تواند باعث استرس یا خواب و بروز عارضه « مه مغزی »( حواس پرتی) موقتی شود. با این وجود، کم کاری تیروئید نمی تواند باعث« اختلال عملکرد شناختی»به طور  دائم شود و با درمان مناسب این مشکلات برطرف می شوند.

حافظه ضعیف و مه مغزی می توانند نشان دهنده ابتلا به سایر مشکلات روانی مثل افسردگی باشند، بنابراین مهم است که با پزشک خود مشورت کنید تا علت دقیق را بیابید.

کم کاری تیروئید

10-افزایش حساسیت نسبت به سرما

غده تیروئید در بدن تان، به عنوان یک ترموستات داخلی به تنظیم گرمای بدن کمک می کند. به دلیل تولید بیش از حد هورمون تیروئید، بدن انرژی کمتری می سوزاند که باعث کاهش دمای بدن و افزایش عدم تحمل سرما می شود. ممکن است فرد حتی در یک محیط گرم احساس سرما کند. در حقیقت، افراد مبتلا به کم کاری تیروئید در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به هیپوترمی یا سرمازدگی قرار دارند.

اگر در یک روز گرم و آفتابی احساس سرما می کنید، سطح تیروئید خود را بررسی کنید، چون ممکن است دچار کم کاری آن شده باشید.افزایش حساسیت به سرما،  می تواند به دلیل عواملی مثل کم خونی و اختلال در گردش خون هم باشد که پزشک شما می تواند آن را بررسی کند.

 10 ماده غذایی مفید برای بهبود بیماری کم کاری تیروئید

1-مصرف آجیل

«سلنیوم »یک ماده معدنی مهم برای عملکرد مناسب تیروئید است. با تولید هورمون های کافی از آن محافظت می کند. این ماده ، فواید آنتی اکسیدانی دارد، از این طریق، از غده تیروئید در مقابل اختلال استرس« اکسیداتیو» ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می‌کند.

تحقیقی که سال 2015 در مجله غدد درون ریز و آسیب شناسی بالینی منتشر شده است، حاکی از این است که مصرف سلنیوم به مقدار کم، با افزایش خطر ابتلا به بیماری تیروئید همراه است. در مقابل، افزایش مصرف سلنیوم ممکن است احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

آجیل

بهترین منبع سلنیوم، آجیل برزیلی است. تحقیقی که در سال 2008 در مجله آمریکایی در رابطه با مواد غذایی منتشر شد، حاکی از این بود که خوردن روزانه 2عدد اجیل برزیلی میزان «کافی سلنیوم »را برای بدن تان فراهم می کند.

علاوه بر این، با مصرف این ماده غذایی حاوی سلنیوم، دیگر نیازی به مکمل های حاوی آن ندارید.

این مسئله بیشتر با این واقعیت همراه است که آجیل برزیلی منبع غنی از آمینو اسید« آرژنین» است که می تواند به شما در کاهش وزن کمک کند.

  • شما می توانید یک مشت آجیل برزیلی را به عنوان یک میان وعده سالم میل کنید یا مقداری از آن را در سالاد بریزید یا با سیب زمینی سرخ کرده مخلوط کنید.

توجه: استفاده از مکمل های سلنیوم، عوارض جانبی دارد و بنابراین توصیه نمی شود! پس، اگر نیاز به مصرف مکمل سلنیوم دارید، اول با پزشک مشورت کنید، چون مصرف بیش از حد آن می تواند خطرناک باشد.

2- استفاده از روغن نارگیل برای پخت و پز

روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب است که از افزایش وزن جلوگیری می کند. این اسیدهای چرب باعث تحریک تولید هورمون تیروئید و در نتیجه عملکرد بهتر این غده می شوند.

روغن نارگیل

  • از روغن نارگیل به جای روغن های دیگر در پخت و پز استفاده کنید.
  • شما می توانید به جای کره از روغن نارگیل استفاده کنید.
  • همچنین می توانید آن را به شیر، چای، شکلات داغ یا اسموتی اضافه کنید ، روزانه 1 تا 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل مصرف کنید.

توجه: بیش از 3 قاشق غذاخوری روغن نارگیل در روز مصرف نکنید!

3-مصرف غذاهای حاوی ویتامین D

کمبود این ویتامین، اغلب با بیماری هاشیموتو، یکی از شایع ترین دلایل کم کاری تیروئید ، مرتبط است.

در افرادی که تمایلی به مصرف غذاهای حاوی ویتامین D ندارند، میزان این ویتامین کمتر است.تحقیقی که در سال 2013 در زمینه ی غدد درون ریز انجام شد، حاکی از این است که اگر به اندازه ی کافی ویتامین D مصرف کنید، مانع پیشرفت بیماری هاشیموتو و بیماری «هیپوتیروئیسم »می شود.

فواید ویتامین D

شیر، حاوی ویتامین D ،کلسیم، پروتئین و ید برای تیروئید شما و همچنین سلامتی کلی بدنتان مفید است.مثالی دیگر از غذاهای غنی شده با ویتامین D، ماست است. ماست پروبیوتیک نه تنها مقدار لازم این ویتامین را فراهم می کند بلکه به عملکرد روده کمک می کند. بنابراین، در کاهش برخی از علائم گوارشی مرتبط با بیماری هاشیموتو، مانند سوزش معده مفید است.

  • مصرف روزانه حداقل یک کاسه ماست یا سایر غذاهای غنی شده با ویتامین D مثلا 1 لیوان آب پرتقال با قند کم را در رژیم غذایی تان بگنجانید.

4-ماهی سالمون را در رژیم غذایی خود بگنجانید

ماهی سالمون، یکی از بهترین ماهی هایی است که می توانید برای تنظیم تیروئید، مصرف کنید. به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3، خاصیت ضد التهابی دارد. با تحقیق بیشتر، می توانید با مزایای ماهی سالمون بیشتر آشنا شوید. یک تحقیق 2010 در مجلهNutritional» Biochemistry»منتشر شده،نشان می دهد که اسیدهای چرب سلول‌های تیروئید موجود در کبد را تحریک می کنند.

یک تحقیق که سال 2014  در مجله یActa Physiologica Hungarica منتشر شد، حاکی از این است که اسیدهای چرب امگا 3 می توانند در درمان اختلالات عصبی ناشی از بیماری تیروئید نقش موثری داشته باشند.

علاوه بر این، اسیدهای چرب امگا 3 با مدیریت میزان کلسترول بد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند.

  • چون بیشتر ماهی های سالمون به پلی فنول و جیوه آلوده هستند، بنابراین مصرف ماهی سالمون وحشی توصیه می شود.
  •  هنگام خرید، به برچسب نشان دهنده ی “ماهی سالمون وحشی” توجه کنید.
  • حداقل هفته ای دو بار ماهی سالمون مصرف کنید.

5-قرار دادن جلبک دریایی در رژیم غذایی تان

برای کمک به عملکرد درست غده تیروئید، مصرف ید بسیار ضروری است. ید با اتصال خود به آمینو اسید تیروزین برای تشکیل تیروکسین، مانع تولید هورمونهای تیروئید می‌شود، که برای عملکرد صحیح تیروئید بسیار مهم است.

اگرچه بدن برای عملکرد بهینه این غده فقط به مقداری از این ماده معدنی نیاز دارد، اما دریافت این ماده به میزان نامناسب، می‌تواند تولید هورمون‌های تیروئید را کاهش دهد.

برای دریافت ید ، بدون افزایش مصرف نمک، جلبک دریایی یکی از بهترین گزینه ها است. جلبک دریایی همچنین شامل سایر مواد مغذی از جمله کلسیم، فیبر، پروتئین، فسفر، منیزیم، سلنیوم، منگنز، آهن و ویتامینA، B، C، E،K است.

  • شما می توانید از جلبک دریایی در سوشی، سوپ و سالاد استفاده کنید.
  • میان وعده های حاوی جلبک دریایی در بازار نیز موجود است که به عنوان یک جایگزین سالم با چربی کم استفاده می شوند.

توجه: اگر مبتلا به بیماری هاشیموتو هستید، باید از مصرف جلبک دریایی و سایر سبزیجات دریایی به مقدار زیاد خودداری کنید، چون مصرف جلبک دریایی ممکن است بیماری شما را وخیم تر کند. همچنین، چون در رژیم غذایی تان، ید مصرف می کنید، استفاده از مکمل های ید برای درمان کم کاری تیروئید اغلب نادیده گرفته می شود. اگر میزان ید در بدن تان زیاد باشد، غده ی تیروئیدتان آسیب می بیند.

6-مصرف برنج قهوه ای

افرادی که کم کاری تیروئید دارند، باید از مواد غذایی حاوی کربوهیدرات استفاده کنند. چون میزان« سروتونین »که یک انتقال دهنده عصبی است، در این بیماران کاهش پیدا می کند. کربوهیدرات‌ها به افزایش سطح سروتونین کمک می کنند.

علاوه بر این، کربوهیدرات ها تأثیر مستقیمی بر عملکرد تیروئید دارند چون برای تبدیل هورمونT4 به هورمون فعال  T3 به انسولین نیاز است.

خوردن کربوهیدرات های سالم مثل برنج قهوه ای مهم است. برنج قهوه‌ای سرشار از کربوهیدراتهای پیچیده است و به هضم غذا کمک کرده و مشکلات گوارشی ، یکی از علت های بیماری کم کاری تیروئید ، را رفع می کند.کربوهیدرات ها، علاوه بر کاهش و تنظیم قند خون، به افزایش سطح انرژی هم کمک می کنند.

توجه: برنج قهوه ای سرشار از فیبر است، که می تواند در هورمون‌های تیروئید اختلال ایجاد کند! بهتر است که چند ساعت قبل یا بعد از خوردن غذاهای سرشار از فیبر ، قرص تیروئید مصرف کنید.

7- مصرف لوبیا قرمز

خوردن لوبیا به ویژه لوبیا قرمز عملکرد تیروئید را تقویت میکند.حاوی ید و سایر مواد مغذی ضروری مانند پروتئین، مس، پتاسیم، کلسیم است که به حفظ سلامت غده تیروئید و تولید هورمون آن کمک می‌کند.

لوبیا به عنوان یک ماده غذایی ارزان برای تامین انرژی در نظر گرفته می شود.این ماده غذایی به عنوان منبع غنی فیبر، در کاهش یبوست نیز مؤثر است، که در بین افرادی که کم کاری تیروئید دارند، شایع است.

لوبیا قرمز

  • یک دوم فنجان لوبیا را به مدت 3تا 4بار در هفته در سوپ ها، سالادها یا خورشت ها، استفاده کنید.
  • همیشه لوبیای قرمز را یک شب قبل در آب خیس کنید و قبل از پختن، آب آن را خالی کنید.

8-تخم مرغ را در رژیم غذایی تان بگنجانید

تخم مرغ، منبع خوبی از سه ماده مغذی مهم مانند تیروزین، ید و سلنیوم است که غده تیروئید برای عملکرد صحیح به آن‌ها نیاز دارد . کمبود هر یک از این مواد مغذی می تواند باعث مشکلات تیروئید شود.

تخم مرغ همچنین منبع خوبی از پروتئین است. بدون پروتئین کافی، تیروئید نمی تواند به درستی کار کند؛ حتی اگر شما قرص آن را مصرف می کنید. تخم مرغ حاوی روی، کلسیم، آنتی اکسیدان ها و ویتامین هایD و A  است.

تخم مرغ برای کم کاری تیروئید

  • روزانه 1 تا 2 عدد تخم مرغ مصرف کنید.
  • شما می توانید تخم مرغ را به صورت املت، تخم مرغ آب پز یا نیمرو میل کنید.

9-مصرف صدف دریایی

صدف، یکی از بهترین منابع غذایی حاوی روی می‌باشد که یک ماده معدنی برای عملکرد سالم تیروئید است. این ماده در تبدیل T4به T 3در افرادی که سطح T3 پایینی دارند  و به تعادل سطح T S H کمک می‌کند.

طبق مطالعات انجام شده در سال20013توسط مجله ی بین المللی«Trichnology»، یافته هاحاکی از این است که کمبود روی ممکن است باعث ایجاد کم کاری تیروئید شود.

علاوه بر این، علائمی مثل افسردگی، کاهش اشتها، مشکلات پوستی و ریزش مو می توانند با مکمل های حاوی روی بهبود پیدا کنند. صدف، همچنین سرشار از ویتامین D است، ماده ی مغذی دیگری که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید باید مصرف کنند.

  • صدف را می توان به صورت خام، جوشانده، کباب شده، کنسرو شده ، بخار پز مصرف کرد.
  • در مصرف صدف خام باید احتیاط کرد، چون ممکن است حاوی باکتری باشد.

10- مصرف مرغ، برای داشتن تیروئید سالم

مرغ، برای افرادی که از بیماری کم کاری تیروئید رنج می برند، منبع مفیدی از پروتئین است. این پروتئین حیوانی، شامل مقداری مناسب از آمینواسیدها، به خصوص آمینو اسید تیروزین است که برای ساخت هورمون تیروئید لازم است.علاوه بر این، ویتامینA، که در جگر مرغ وجود دارد، نقش مهمی در عملکرد تیروئید دارد.

برای درمان کم کاری تیروئید مرغ مصرف کنید

  • سینه ی مرغ ارگانیک، حاوی مقدار زیادی پروتئین است.
  • شما میتوانید برای شام یا ناهار، سوپ مرغ یا مرغ کبابی میل کنید.
  •  مصرف جگر مرغ به مدت 2 یا 3 بار در هفته می تواند انتخاب خوبی باشد.

 

منبع