میکرونیدلینگ نوعی روش درمان پزشکی است که متخصص امراض پوستی برای درمان شرایط پوستی متفاوت از آن استفاده می کند. نحوه کار این روش به این صورت است که از دو سوزن کوچک و استریل شده برای سوراخ کردن پوست استفاده می کنند و که در نتیجه به کار بردن این روش، فرد دچار ضربه و آسیب های جسمانی می شود. در این مقاله از سایت دکتر چک سعی داریم تا اطلاعات بیشتری درباره روش میکرونیدلینگ در اختیارتان قرار دهیم.

میکرونیدلینگ چیست و کی استفاده می شود ؟

میکرونیدلینگ برای درمان بسیاری از مشکلات پوستی مورد استفاده قرار می گیرید و با تقویت لایه عمیق تر پوست، باعث بازسازی آن می شود. این عمل برای موارد زیر کاربرد دارد :

  • چین و چروک؛
  • جای زخم یا سوختگی؛
  • آکنه؛
  • ریزش موها؛
  • مشکلات رنگ پوست؛
  • ترک پوست؛
  • آکنه روزاسه؛
  • شل شدگی پوست در شرایطی مثل بعد از کم کردن وزن یا لیپوساکشن.

علاوه بر این، میکرونیدلینگ در بازسازی پوست هم موثر است.

حتما بخوانید : علت خارش سر شما چیست ؟ ۱۰ روش درمان طب سنتی ( در خانه )

علت استفاده پزشکان از این روش، تزریق داروهایی، مثل: ویتامین C یا ترتینوئین موضعی در عمیق ترین نقاط پوست است. با این کار می توان بسیاری از مشکلات پوستی، مثل جای زخم آکنه را درمان کرد.

میکرونیدلینگ چطور کار می کند؟

روش میکرونیدلینگ باعث افزایش میزان تولید کلاژن شده و از طریق زخم کردن پوست باعث تاثیر در روند بهبودی آن می شود.

کالوژن یکی از پروتئین های ضروری است که باعث می شود که فرد جوان تر به نظر برسد و صورتی محکم، نرم و با قابلیت کشسانی بالایی داشته باشد. همان طور که می دانید با بالا رفتن سن، میزان کالوژن های پوست کاهش پیدا می کند و چین و چروک و سایر نشانه های پیری بروز می کنند.

علاوه بر این، صدمه دیدن فرد، مثل: خراش های ناشی از آکنه، آکنه روزاسه یا سایر خراش ها، باعث از بین رفتن کلاژن پوست می شود.

لازم به ذکر است که روش درمانی میکرونیدلینگ روشی مناسب برای از بین بردن خراش هاست؛ اما بلافاصله تاثیر نمی گذارد و دلیل آن رشد کند سلول های پوستی جدید است. چندین ماه زمان لازم است تا نتایج این روش در فرد نمایان شود.

میکرونیدلینگ چه مزایایی دارد؟

در نتیجه مطالعاتی در این خصوص ، در سال 2018، مشخص شده است که این روش، روشی کاملا امن و بی خطر و در عین حال موثر است که به جوان سازی پوست و درمان خراش و از بین بردن چین و چروک کمک می کند.

با وجود این محققان معتقدند که باید تحقیقات بیشتری صورت بگیرد تا ماندگار بودن روش میکرونیدلینگ ( تا چه مدت تاثیرات این روش باقی خواهد ماند) به تایید برسد.

به تازگی آکادمی متخصصان امراض پوستی آمریکا گزارشی را منتشر کرده اند که افرادی که از این روش استفاده می کنند، می توانند انتظار داشته باشند لکه های بزرگ، خطوط ناشی از چین و چروک، خراش و آکنه های روزاسه آن ها کاهش بیابد.

میکرونیدلینگ چه عوارضی دارد؟

سازمان پزشکی به طور کلی این روش را روشی امن، بی خطر و موثر می دانند؛ اما با وجود این باز هم خطراتی دارد که باید به آن ها توجه کنید.

عکس و فیلم میکرونیدلینگ

اولین مورد، ایجاد خارش پوستی ناشی از استفاده از این روش است. از جمله سایر عوارض جانبی این روش می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:

  • تورم و التهاب؛
  • احساس ناراحتی در محل؛
  • قرمز شدن پوست؛
  • کبود شدن؛
  • خشکی پوست؛
  • پوسته پوسته شدن پوست.
حتما بخوانید : علت سرد شدن پا ها چیست؟ چه بیماری هایی شما را تهدید می کند؟!

یکی از عوارض غیرمعمولی که ممکن است پس از میکرونیدلینگ پوست بروز دهد، خونریزی است که البته این مورد بیشتر پس از درمان های عمقی تر اتفاق می افتد.

باید به این نکته هم توجه کنید افراد مبتلا به اختلالات خونریزی یا کسانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، پس از این روش، ممکن است دچار خونریزی شوند. بسیار حائز اهمیت است که قبل از انجام این روش درمانی، با پزشک معالج خود مشورت کنید تا از خطرات احتمالی آن مطلع شوید.

همچنین، عوارض جانبی دیگری هم دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عفونت؛
  • تغییر رنگ پوست؛
  • عکس العمل پوست به داروهایی که در طول دوره درمان، مصرف می شوند.

استفاده از برخی از دستگاه های مخصوص میکرونیدلینگ با بعضی از خطرات همراه است. برخی از این دستگاه ها از گرما یا انرژی استفاده می کنند که احتمال سوختگی پوست را بیشتر می کنند.

میکرونیدلینگ برای برخی از افراد توصیه نمی شود؛ این دسته از افراد شامل گروه هایی دارای شرایط زیر می باشند:

  • عفونت های پوستی فعال؛
  • آکنه فعال؛
  • برآمدگی ناشی از بهبود خراش و زخم؛
  • گونه های پوستی بی ثبات.

برای این که بتوان خطرات ناشی از روش میکرونیدلینگ را به حداقل رساند، بهتر است که با متخصص امراض پوستی یا متخصص درمانی مراقبت های پوستی که تجربه استفاده از این روش ها را داشته اند، مشورت کنید.

دستگاه های خانگی روش میکرونیدلینگ

دستگاه های میکرونیدلینگ متفاوتی وجود دارد که برای استفاده در خانه مناسب هستند. از آن جایی که هزینه استفاده از این دستگاه ها بسیار کم تر از هزینه جلسات مراجعه به متخصص امراض پوستی است، تفاوت های کلیدی متعددی میان روش ها وجود دارد.

دستگاه های خانگی روش میکرونیدلینگ

از جمله تفاوت های این دستگاه ها می توان به این مورد اشاره کرد: سوزن دستگاه های مخصوص خانه، در مقایسه با سوزن دستگاه های مخصوص پزشکان امراض پوستی یا سایر متخصصان، کوتاه و ضخیم تر هستند.

حتما بخوانید : علت خارش کف دست چیست؟ پول و ثروت یا یک بیماری خطرناک!

این به آن معنا نیست که دستگاه های خانگی در پوست نفوذ می کنند؛ بلکه به این معناست که روش های خانگی به اندازه روش های حرفه ای، فرد را آزار نمی دهند.

علاوه بر این تاثیر و نتایج حاصل از دستگاه های خانگی، محدود می باشد. با وجود این، دستگاه های خانگی توانایی این را دارند که جریان خون را بیشتر کنند که به معنای روشن شدن تدریجی پوست است.

در نهایت باید بگوییم که تمیز کردن این دستگاه ها اصلا سخت نیست و خودتان به راحتی می توانید آن را انجام دهید و خطر انتقال عفونت یا صدمات دیگر نیز شما را تهدید نمی کند؛ مخصوصا در مواردی که سوزن ها به پوست نفوذ می کنند هم خطری فرد به وجود نمی‌آورند.

بررسی اجمالی روش میکرونیدلینگ

اگر بخواهیم به طور کلی به روش میکروندلینگ نگاهی بیاندازیم، باید بگوییم که روشی امن و موثر است که ظاهر پوست را بهتر می کند. این دستگاه چین و چروک را کاهش می دهد، خراش و جای زخم را از بین برده و پوست را سفت و جوان می کند و مانع پیری آن می شود.

از آن جایی که دستگاه خانگی میکروندلینگ به طور گسترده قابل دسترس است و دست یابی آن نسبت به نمونه حرفه اش آسان تر است، نتایج حاصل از این دستگاه ها قابل مقایسه با نمونه های حرفه ای نبوده و ممکن است که عوارض جانبی این روش را افزایش دهند.

اگر تمایل به استفاده از روش میکروندلینگ دارید باید با پزشک متخصص امراض پوستی یا فرد آموزش دیده و مجرب مشورت کنید.

در این مقاله از سایت دکتر چک تلاش کردیم تا روش میکروندلینگ، انواع دستگاه های خانگی و عوارض ناشی از آن ها را به طور کامل توضیح دهیم. اگر سوال و تجربه ای دارید لطفا در قسمت نظرات آن را با ما و  خوانندگان ما مطرح کنید.

 

منبع