تنها شما نیستید که از اثرات ناشی از پسوریازیس رنج می برید: خارش و قرمز شدن همراه با فلس مانند شدن پوست . در این عارضه، فعالیت سیستم ایمنی بدن زیاد شده و سرعت تولید سلول های جدید پوستی را زیاد می کند.

چرخه تولید سلول در پوست های سالم به این صورت است که سلول های پوستی در یک چرخه ماهانه رشد کرده و از بین می روند اما در پسوریازیس این قضیه فرق می کند. پوست هر 3 تا 4 روز یک بار شروع به تولید سلول های جدید می کند و خبری از نابودی سلول های قدیمی نیست؛ در نتیجه، این سلول ها در سطح پوست جمع می شوند.

اگر به پسوریازیس مبتلا هستید، در خطر ابتلا به آتریت پسوریاتیک (PsA) نیز قرار دارید. این نوع پسوریازیس در قسمت مفاصل دیده می شود. با وجود این که هیچ راهکاری برای درمان قطعی آرتریت پسوریاتیک وجود ندارد، اما با کمک راهکارهای موجود می توان روند رشد و علائم ناشی از آنرا را کنترل کرد.

علائم آرتریت پسوریاتیک

علائم و نشانه های آرتریت پسوریاتیک با رماتیسم مفصلی (PA) و استئوآرتریت یا آرتروز (OA) تقریبا مشابه هستند.

آیا صبح ها احساس خستگی می کنید و مفصل تان سفت شده است؟

اگر صبح ها که از خواب بیدار می شوید احساس خستگی دارید، به احتمال زیاد به آرتریت پسوریاتیک یا انواع دیگر آرتروز مبتلا شده اید.

در همان حالت که در تخت هستید، کمی حرکت کرده و به بدن خود کش و قوس بدهید تا مفاصل حرکت کنند. زمانی که ماهیچه ها حرکت می کنند، مایع زلالی آزاد می شود که به حرکت ماهیچه ها کمک می کند.

آیا مفصل درد دارید یا نمی توانید کامل حرکت کنید؟

ابتلا به تمام انواع آرتروز با محدود شدن حرکات بدن و حتی احساس درد در مفاصل ختم می شود. اما اگر پسوریازیس دارید و در عین حال احساس می کنید که تغییراتی در مفاصل تان به وجود آمده، باید به متخصص مراجعه کنید.

انگشتان پا و دست تان سفت شده اند؟

فردی که به این عارضه مبتلا است، فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی در بدن او منجر به التهاب در تمام قسمت های بدن می شود. انگشتان دست و پا ملتهب شده و تکان دادن آن ها را سخت می کند. حتی به مرور زمان، شکل و فرم انگشتان دست و پا نیز تغییر می کند.

شکل ناخن ها تغییر کرده است؟

اغلب در موارد شدید پسوریازیس، تغییراتی در ظاهر ناخن های دست و پا به وجود می آید که نشان می دهد فرد به آرتریت پسوریاتیک مبتلا شده است. تغییرات در ظاهر ناخن ها در بیشتر مبتلایان دیده می شود.

از جمله علائمی که نشان می دهد آرتریت پسوریاتیک بر ناخن ها اثر کرده است، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تغییر در ظاهر بیرونی ناخن
  • ایجاد سوراخ در قسمت بیرونی ناخن
  • صخیم شدن ناخن ها
  • جدا شدن ناخن از قسمت اصلی
  • زرد یا قهوه ای رنگ شدن ناخن ها.

گاهی اوقات، علائم و نشانه های این عارضه که در ناخن ها دیده می شوند با عفونت قارچی ناخن یا عارضه های دیگر اشتباه گرفته می شوند. البته ممکن است فرد به این عارضه مبتلا باشد و در عین حال عفونت قارچی نیز وجود داشته باشد. در مواردی که ظاهر ناخن تغییر می کند، باید با پزشک امراض پوستی مشورت کنید.

چشم تان قرمز شده یا درد دارد؟

یوئیت، یکی از علائم آزار دهنده ناشی از آرتریت پسوریاتیک می باشد که در قسمت چشم ها و پلک دیده می شود. تا به امروز مشخص نشده که علت اصلی تاثیر پسوریازیس بر چشم ها چیست اما تصور بر این است که در نتیجه التهاب، عارضه به قسمت های دیگر بدن منتقل شده و بافت های چشم را نیز هدف قرار می دهد.

اگر هر کدام از علائم و نشانه های زیر را مشاهده کردید، فورا با چشم پزشک مشورت کنید:

  • قرمز شدن مزمن چشم ها
  • احساس درد در قسمت چشم ها
  • تار شدن دید
  • کوچک شدن یک مردمک از مردمک دیگر
  • اشک آمدن از یک یا هر دو چشم
  • حساسیت نسبت به نور.

چنانچه یوئیت مرتبط با آرتریت پسوریاتیک درمان نشود، آسیب های جدی و همیشگی به چشم ها وارد خواهد کرد.

پا درد دارید؟

یکی دیگر از نشانه های ناشی از این عارضه، احساس درد در قسمت پاشنه یا کف پا یا درد پا در هنگام راه رفتن است. تعداد 30 مفصل در هر کدام از پاها وجود دارد و این عارضه بر تک تک آن ها تاثیر می گذارد. از این رو، التهاب ناشی آرتریت پسوریاتیک بر تمام تاندون ها از قبیل تاندون آشیل تاثیر می گذارد. این تاندون در قسمت پشت پاشنه پا قرار گرفته است.

تصور نکنید که مفصل درد یک عارضه شایع است. اگر مفصل تان متورم و سفت شده یا درد دارید، یا بیش از یکی از علائم و نشانه های آرتریت پسوریاتیک را در خود مشاهده می کنید، باید به مراکز درمانی مراجعه کنید.